vista'dan xp 'e geçiş

denize
12-02-2008, 10:41   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj

Ben vista kullanıyorum ama onu yerine xp yüklemek istiyorum fakat Multimedya araçlarının sürücülerini bilmediğimden dolayı eger xp yüklersem nasil onları tekrar yükleyeceğimden emin değilim.BU Sürücüleri internet'ten ayrıntılı gösteren bir yer varmı(Online taratan).Ayrıca Benim bilgisayar hp ve bu bilgisayarı amerikadan aldım sürücüleri bulmak zor olurmu?

PcMaKeR
12-02-2008, 10:44   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

yükleme.

ingilizce kullan.

k bakma her ne kadar zor da olsa alış derim daha ii oluyor kullanman ;)

Banned
12-02-2008, 13:11   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

hp sitesinde sürücülerini yayınlamakta format atmadan önce modelinizi yazark aşağıdaki linkten aratın destekleniyorsa hem xp hem vista için tüm sürücüleriniz listelenecektir. tamamını indirip kendinize bir sürücü cd si oluşturduktan sonra xp nizi yükleyebilirsiniz. Küçük not format atmaya başlamadan önce mutlaka vista bootloderi kaldırın. Bunun için easybcd diye aratmanız yeterli

denize
12-02-2008, 19:46   |  #4  
OP Yeni Üye
46 mesaj

vista bootloderi nasil kaldıracam biraz detaylı bilgi verirmisin acaba

Banned
12-02-2008, 20:05   |  #5  
Banlandı
5,777 mesaj

sisteminize easyBCD programını indirip kurun. meganeboot loader seçeneğinden uninstal mbr yi seçip ileriyi/kaydeti seçin. Artık vistayla son görüşmeniz sisteminizi kapattığınız anda hem birdaha açılmayacak hemde formatta sizi engellemeyecek.Es kaza format atmayıp sisteme dönmek isterseniz sistem açıksa aynı sekmeden reinstali seçmeniz yok kapalıysa vista dvd onarma seçeneğinden başlangıç onarmayı seçmeniz gerekecektir

eolos
12-02-2008, 21:21   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

vistayı neden silmek istersiniz anlamam gayet başarılı ve dogru dürüst kullanıldıgı zaman sorun cıkartmıyor ben vista da bir sürü uyumsuz program kullanıyorum(microsoft visual c)gibi hiç bir zaman sorun vermedi performasta sorun veriyorsa ram arttırın okdarda pahalı değil. bir kaç sene sonra her yerde vista kullanılacak (kendi tahminim bu) çağa ayak uydurun bence !

denize
12-02-2008, 21:38   |  #7  
OP Yeni Üye
46 mesaj
eolos
vistayı neden silmek istersiniz anlamam gayet başarılı ve dogru dürüst kullanıldıgı zaman sorun cıkartmıyor ben vista da bir sürü uyumsuz program kullanıyorum(microsoft visual c)gibi hiç bir zaman sorun vermedi performasta sorun veriyorsa ram arttırın okdarda pahalı değil. bir kaç sene sonra her yerde vista kullanılacak (kendi tahminim bu) çağa ayak uydurun bence !
çağa ayak uydurmak ne alakası var yani okadar insan xp kullanıyor onlar çağdışı mı kalıyorlar.kardesim beni eleştirmen için konu açmadım yardım istemek için konu açtım ben

denize
12-02-2008, 21:39   |  #8  
OP Yeni Üye
46 mesaj
khramn
sisteminize easyBCD programını indirip kurun. meganeboot loader seçeneğinden uninstal mbr yi seçip ileriyi/kaydeti seçin. Artık vistayla son görüşmeniz sisteminizi kapattığınız anda hem birdaha açılmayacak hemde formatta sizi engellemeyecek.Es kaza format atmayıp sisteme dönmek isterseniz sistem açıksa aynı sekmeden reinstali seçmeniz yok kapalıysa vista dvd onarma seçeneğinden başlangıç onarmayı seçmeniz
peki bu easyBCD nerden yükleyeceğim.

eolos
12-02-2008, 21:46   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

denize bak arkadasım ben çag dısı demekle xp kullananları kastetmedim  benim o cümleyle anlatmak istediğim vistanın yeni ve güzel işletim sistemi oldugu burda acılan konuya eleştiri yapmak ta serbest ayrıca ben fikrimi söylemek istedim sadece ister xp kullan ister linux banane ayrıca soruna cevap almak istersen hp büyük bir firma onun driverlerini kolayca bulabileceğini düşünüyorum ama once indir sonra sistemi değiştir ki sonra sorun yaşamayasın

toozme
12-02-2008, 21:49   |  #10  
Yıllanmış Üye
106 mesaj
denize
khramn
sisteminize easyBCD programını indirip kurun. meganeboot loader seçeneğinden uninstal mbr yi seçip ileriyi/kaydeti seçin. Artık vistayla son görüşmeniz sisteminizi kapattığınız anda hem birdaha açılmayacak hemde formatta sizi engellemeyecek.Es kaza format atmayıp sisteme dönmek isterseniz sistem açıksa aynı sekmeden reinstali seçmeniz yok kapalıysa vista dvd onarma seçeneğinden başlangıç onarmayı seçmeniz
peki bu easyBCD nerden yükleyeceğim.
Sadece yapman gereken ismini www.google.com a girip araman Geek birçok sonuç çıkıyor

PcMaKeR
12-02-2008, 22:40   |  #11  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

sen takmışsın xp ye. kur ve gör sonuçları bir sorun oluşursa servis garanti dışı tutacak: "işletim sisteminden kaynaklanan sorundan dolayı kullanıcı ödemeli tamırat yapılacaktır".

böyle bir durum olursa ağlama servise..

Banned
13-02-2008, 00:18   |  #12  
Banlandı
5,777 mesaj
PcMaKeR
sen takmışsın xp ye. kur ve gör sonuçları bir sorun oluşursa servis garanti dışı tutacak: "işletim sisteminden kaynaklanan sorundan dolayı kullanıcı ödemeli tamırat yapılacaktır".

konudaki ilk mesaja bakacak olursanız zaten pc yurtdışından alım  yapılmış. Sonuç arıza durumunda ya servise hiç gitmez yada gideceksede oralarda bizdeki gibi işletim sistemi sorun olmaz zaten direk cihaz değişimi yapılıyor.
   Bir diğer yön ülkemizde dahi bizzat kendi kullandığım pc de  hp hem arızayı giderdi hem benim yeni işletim sistemi kurdu hemde benim oluşturmadığım  recovery dvd lerimi oluşturup gönderdi.
Not:servise gitmeden önce pc ye format atıp başka sistem kurmuştum üstelik dvdleride oluşturmadan.

PcMaKeR
13-02-2008, 10:34   |  #13  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
khramn
PcMaKeR

konudaki ilk mesaja bakacak olursanız zaten pc yurtdışından alım  yapılmış. Sonuç arıza durumunda ya servise hiç gitmez yada gideceksede oralarda bizdeki gibi işletim sistemi sorun olmaz zaten direk cihaz değişimi yapılıyor.
   Bir diğer yön ülkemizde dahi bizzat kendi kullandığım pc de  hp hem arızayı giderdi hem benim yeni işletim sistemi kurdu hemde benim oluşturmadığım  recovery dvd lerimi oluşturup gönderdi.
Not:servise gitmeden önce pc ye format atıp başka sistem kurmuştum üstelik dvdleride oluşturmadan.
cidden ii yapmış ama iki üç kullanıcıma geri dönüş dediğim gibi olunca artık xp önermiyorum.

tardis
14-02-2008, 12:29   |  #14  
Yeni Üye
20 mesaj

Arkadaşlar ben hp den vista premıum lu olarak bılgısayar aldım. ilk zamanlar hiç bir oyunu oynayamadım diye xp ye dondum. ama bu işlemden önce sistem dvd si mutlaka oluştur ve harddiskini 3 e bol boylece kurtarma bolumune dokunmadan kurulum yaparsın. ancak bu işleme başlamadan bıosda sata secenegını raıd yapman gerek

soner.erdem
15-02-2008, 11:14   |  #15  
Taze Üye
2 mesaj

Online Arıya Bilecegin Tabiki Hp'nin Sitesi Amerikadan da Olsan Chine da Olsa Her Şekilde Temin Edebilirsin Bütün Driverleri ama Vistadaki gibi Windowsun Verdigi Online Driver Bulma Özelliği Olmadığıgını Sizde Çok İyi Biliyorsunuzdur. Ama Makinanızda Driver Güncelleme Programları Varsa Onlarda Bu İşi Gercekleştirecektir.

denize
15-02-2008, 15:54   |  #16  
OP Yeni Üye
46 mesaj
tardis
Arkadaşlar ben hp den vista premıum lu olarak bılgısayar aldım. ilk zamanlar hiç bir oyunu oynayamadım diye xp ye dondum. ama bu işlemden önce sistem dvd si mutlaka oluştur ve harddiskini 3 e bol boylece kurtarma bolumune dokunmadan kurulum yaparsın. ancak bu işleme başlamadan bıosda sata secenegını raıd yapman
peki arkadasım yükledikten sonra bir sorun oluştumu ?

tardis
19-02-2008, 16:01   |  #17  
Yeni Üye
20 mesaj

hayır hiç sorun olmadı. drıverları da internetten bulunuyor ekran kartının vs.
gayet memnunum.