merhaba arkadaşlar şu an yeni aldığım bir dizüstünü kullanıyorum. Şu anda vista yüklü ama ben xp'ye geçmek istiyorum. Format cd'sini taktığımda
yüklemek için enter'a , onarmak için.. , kurulumdan çıkmak için ..
ekranına kadar hiç bir sorun olmuyor. Sonra enter'a bastığımda bilgisayara bağlı bir sabit disk olmadığını söylüyor. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Şimdiden teşekürler...
vista'dan xp'ye geçiş
sende ki hdd sata olarak görünüyor.. ama xp pata istiyordu galiba..
bu sorun hep oluyor çözümlerden biri şu flopyy ile disketi tanıt eger laptopsa usb floppy kullan
Evet bilgisayarım laptop peki usb floppy'i nasıl yüklemem gerekiyor?
söylemem bu konuda desteği kestim.Xp yi geçsen nolcak.Performans bekliyorsan yanılıyorsun.
Fattursöylemem bu konuda desteği kestim.Xp yi geçsen nolcak.Performans bekliyorsan yanılıyorsun.kınıyorum bu arkadaşı. arkadaş yardım istemiş.Son Düzenleme: SAİNT ~ 20 Ağustos 2008 18:30
Evet performans konusunda sorunlar yaşıyorum çünkü eski bilgisayarımdan çok çok iyi olmasına ve eskisinde kullandığım programları kullandığıma rağmen ve her konuda kısıtlama yapmama rağmen çok fazla takılıyor. Hız konusunda verilen tüm önerileri a'dan z'ye yaptığıma rağmen.
bi yerden http://www.yedata.com/support/external_floppydrives.shtml burdaki gibi bir usb floppy disk bulman lazım ilk önce bu flopyy i pc ye bağlayın sonra xp kurulumu sırasanda raid sürüçüsü kurmak için f2 veya f6 basın der orda bas bu arada xp orjinal deilse f2 veya f6 ya basınca bişey olmaya bilir sonra hhd nin disketi veya www.bootdisk.com veya sağlam bir xpden başlangıç disketi oluşturduktan sonra f2 veya f6 ya basınca açılan ekrandan hdd yi tanıtmalısınız.
Söylediğini yapmayı deneyeceğim. Hepinize forumla ilgilendiğiniz ve zaman ayırdığınız için teşekürler...
arkadaşım hiçbiri olmadı ise birde şunu dene elimle yaptım bunu rardan çıkarıp baş diskete at ve dene: http://rapidshare.com/files/138938127/boot-duezeltildi-.rar.html
linki deiştirdiğim linkdeki dosyanın xp nin görebilmesinden şipelendim ve bütün seçenekleri koydum: boot.ini, autorun.inf, boot.inf ve autorun.ini son ikisini alakası olmadığı kanağatindeyim ve bence boot.ini siz ne dersiniz aradaşım diskete hepsini kopyalaya bilirsin bir şey olmaz ama bilen biri varsa belirttiğinin dışındakileri silebilsin.