Vista dan xp ye nasil gecebilirim

Reyhannn
13-07-2007, 18:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhaba

yeni bir laptop aldim, vista yukluydu. Ama vista dan kurtulmak istiyorum. Vistayi silip xp yi yuklemek istiyorum bir turlu olmuyor.

Vista daki portisyonlari silip, birde boot unu bunun icin olan bir programla denedim. Bu sefer XP cd si calisti ama sistemi yuklenecek sadece 458 mb gibi bir alan var deyip, yeterince yer yok sistemin yuklenmesi yaziyor ve hata verip yukleme islemini daha baslamadan sonlandirdi.

Sistemi vista ile calistirdim, sonra XP CD sini taktim o sekilde kurmaya calistim yine olmadi.

Bilgisayarimin bilgileri

HP Compaq nc 6320

Filmware ( bios)
bios version: 68 YDU ver. F.0B ( 15.12.2006)

memory 1 GB

Microsoft windows Vista Business version: 6.0
32 operating system

System board hewlett- packard
Version: kbc version 58.12

Yardimci olursaniz, cok sevinirim.

Ayrica Nero image drive ri neden vistada olmuyor. Image Drive secenegini bulamiyorum.

Lutfen ayrintili yazabilirmisiniz. Sizin kadar icli disli degilim bilgisayarla..

Selamlar..

Reyhan

Borga-x
13-07-2007, 18:39   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

reyhan öncelikle Vısta uzerınden XP kuramazsın. XP kurmak ıcın elinde bir bootable XP cd'sı olması lazım.Daha sonra Xp cd'sını bilgisayarını ılk açarken surucuye koyman gerekir.Sıyah ekranda bilgisayar boot olduktan sonra Bıos surucude boot edılebılır bır Cd varmı ona bakar XP Cd'sı burda devreye gırer ve sana cd'den ön yukleme ıcın bır tusa basın der.Sende 3 sn.içinde basmlaısın. Yoksa cd devre dısı kalır ve normal hdd okumaya vıstayı yuklemey başlar.
Xp Cd'si ile boot ettıkten sonra yonergelerı ızlersen XP'yi kurmaya başlayabilirsin.
Senın Partitonlar ıkıye bölünmüş XP kurarken o partıtonlarıda bırleştırebilirsin ve bu şekilde hdd tam olarak kullanabilirsin.Eğer bu işlerden hiç anlamıyorsan bırak bunu teknık servıs yapsın.

Reyhannn
13-07-2007, 19:00   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

Bu sekilde deneyecegim. Umarim olur.
Cooookkkk tesekkurler..

Reyhannn
17-07-2007, 17:15   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

Biraz gec oldu cevap yazmam ama yine olmadi.
Bu şekilde XP yüklemeye çalıştık ama olmadı.  XP dosyalarını bilgisayara kopyalıyor ama sonrasındaki işlemlerde hata veriyor , kısacası olmuyor.Farkli bir yontemi yokmu?

Su sekilde oneri sunan da olmustu ingilizce

"Vista DVD ‘sini bilgisayara takın. Ve bilgisayarı açın ve DVD den boot yapın (çalıştırın). Kurum un yönergelerini izle taki sürüm seçme bölümüne gelene kadar. Burada “ Genişletilmiş seçenekler” ( Erweitere optionen) e git ve orada sürücüyü formatla  ( xp yi nereye kuracaksan orayı formatla) .

Formatlama bittikten sonra instalation u ( kurumu) iptal et ve XP CD sinden yeniden çalıştır. Bundan sonra normal olarak kurumu gerçekleştirmesi lazım. "

Bu sekilde cevap aldigimda oldu ama Benim elimizde bir VİSTA DVD’si bulunmuyor. Bilgisayarı alırken ek olarak hiçbir cd veya dvd vermediler. Bilgisiyarı kurarken, kendi cd’nizi kendinizin oluşturacağını söylediler ve öyle de yaptım. Bilgisayarı ilk açtığımda, kurma işlemleriyle birlikte recovery dvd’si oluşturdum. Ve şimdi bilgisayarı her yüklediğimde, bu cd’lerde sadece dosyalarınızı yedeklemek isteyip, istemediğinizi soruyor. Başka da herhangi bir soru çıkmıyor. Direk benim ilk yüklediğim gibi yüklüyor.

Borga-x
17-07-2007, 17:32   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Eğer ürün anahtarı varsa laptop uzerınde herhangı bır vısta DVD'sı senın ısinı rahatlıkla görür.

musti868
19-07-2007, 12:15   |  #6  
Yıllanmış Üye
225 mesaj

Reyhan elinde Vista DVD si var mı? Eğer varsa Laptop u Vista DVD si ile başlat ve yeni bir kurulum yapmak istiyorum. Vista DVD si yeni kurulumu yapacağın HDD bölümünü seçmeni isteyecektir. Bu esnada C sürücüsünü seçmelisin. Ardından C yi Vista DVD si formatlayacaktır yani silecektir. Vista DVD si C yi silip formatladığı anda Laptop u hemen kapat. Tekrar Laptop u aç ve Vista DVD si ile değil de XP CD siyle Laptop u başlat. CD den önyükleme için bir tuşa basın dediği anda bi tuşa bas ve XP ekranda çıkacak yönergelerle kur. Vista yüklü bölümü formatlamadan XP yükleyemezsiniz. Dosya sistemi hatası verip mavi ekranla karşılaşırsınız. Vista yüklü HDD bölümünü ancak Vista DVD si ile formatlayabilirsiniz. Ama elinde Vista DVD si yoksa XP cd si ile Formatlamaya çalışma. Çünkü Vista yüklü bölüm XP cd si ile formatlanmıyo. Biraz uzun oldu ama yaparsın sen.