Arkadaşlar vistaya format atacağım ama korkuyorum. Şimdi yedekler d sürücüsünde, c de vista var. Bilgisayarın yanında recovery cdsi verdiler. Daha önce format attığımda yedekler dvd idi. Format atınca harddik bölümüm 1 e düşmüştü. Şimdi 2. kere atıcam ama bu sefer de yedeklerin boyutu çok fazla. Xp'de yükleyeceğin yeri seçiyordum. Bunda ise ben öyle birşey göremedim. Verilerin silinmesinden endişe ediyorum. Vistada benzeri mutlaka vardır ama sizlerin yardımıyla bulacağım inşallah
Vista Format
kardes eger bılmıyorsan basına ıs alma ben denedım format atmaya kalktım hata verıp durmaya basladı anlıyacagın format atamadım laptopuda acamadım.bılgısayarcıya goturdum o yaptı
Merhaba,
Arkadaşım sana sorması lazım ilk bölümümü formatlayım, tüm sabit diski mi formatlayım diye. Sen ilk sürücünü formatlamayı seç. Ama dediğin gibi gerçekten de yoksa (bazı dizüstü bilgisayarlar sadece Vista'nın kurulu olduğu sürücü ve ürün kurtarma (recovery) bölümü oluyor.) O zaman bir arkadaşından veya herhangi bir yerden Vista DVD'si bul ve onunla bilgisayarını baştan kur. O zaman sana XP'de olduğu gibi hangi bölüme kuracağını soracak. Sadece bölümü seçip "Sürücü seçenekleri" bölümüne girip "Biçim"e tıklaman yeterli. Ama kurulum yaparken kendi sahip olduğun ürün anahtarını girmeyi unutma.
Yalnızca recovery çıktı. Ben bir bakayım kurulum menülerine. Belki gözden kaçırdığım birşey vardır. Tşk.
Menülere şöyle bir göz atınca aradığım şeyi buldum. Menüleri hızlı geçmek gibi kötü bir huyum var. İyiki yedekler dvd de yoksa herşeyimi bir tıkla kaybedebilirim
format atarken ilk bölümü formatla dersem sadece C yi formatlayıp kalır demi.... yani C ve D diye disk halinde kalır demi...lütfen cvp...
ben öğrendim sizede tavsiye ederim.. pcnet.com.tr den alıntıdır. shiftdelete.com a teşekkürler.
http://shiftdelete.net/site/videokurs/Windows_Vista_Kurulumu.html