vista hdd bölümleme

netgezinti
07-04-2008, 10:29   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

bir laptopum var şu anda hdd 2 ye bölünmüş halde. yeni bölümler 2 adet daha ilave etmek istiyorum ama bağımsız bölümler olmuyor sormak isteidğim şu

fdisk tarzı yada dos tabanlı yada başka bir şekilde birbirinden 4 bağımsız bölümü nasıl yaparım bunu öğrenmek istiyorum.

3. bağımsız bölüme diyelim ki denemek için başka bir işletim sistemi kuracağım sorun çıkarıyor. bağımsızlıktan kastım bu.

bir bütün olan hdd yi 4 bağımsız parçaya nasıl böleceğim. yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Banned
07-04-2008, 10:57   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1. HDD de işletim sistemi varmı, HDD nin durumu nedir (boyutu, doluluk miktarı vs.)
2. HDD yi sadece işletim sistemlerini denemek içinmi bölmek istiyorsunuz
3.İşletim sistemlerini denemek için en uygun yöntem virtual disk ve benzeri programlardır. Bunlardan kullanmayı düşündünüz mü?

netgezinti
07-04-2008, 11:06   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

1-c var 40 gb boş yer
2-d yedekler 40 gb boş

3- ve 4 birbirinden bağımsız alanlar olacak gerekirse başka sistem kuracağım

bu konuda yardıma ihtiyacım var

Banned
07-04-2008, 11:41   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bir hdd yi tüm boyutu ile tek disk olarak kullanmak ne kadar sğlıksız ise gereğinden çok disk olarak kullanmakta o kadar sağlıksızdır. Her yeni birimde diskin kullanımı için (system volume informasyon,  reycler vs.)  kullanamayacağınız alanlar ayrılacaktır.Ayrıca diske veri yazdığınızda son5 gb tan itibaren yazma sorunlarıyla karşılaşacfaksınızdır.
  Sadece işletim sistemlerini denek için hdd yi yuok yere biçimlendirip kurarak ayrıca bilmediğiniz sistemlerin sisteminize zarar verme ihtimalini göze alarak kurulum yapmaktansa microsofttan üvretsiz virtual disk programı indirip kullanmanız daha mantıklı. Bu şekilde hem çok kısa sürede kurulumu yapabilir hem bit tıklama ile  birkaç saniyede silebilirsiiniz, sisteminize hiç bir zararda gelmez.

Yinede yok bölümleyeceğim kuracağım diyorsanız öncelikle mutlaka tüm disklerinizi diskeper 2008 gibi işinin ehli programlar ile birleştirin. Birleştirme işleminin bitiminden sonra bilgisayarımı sağ tıklayıp- yönet - disk yönetimi seçeneğinden c diskinizi sağ tıklayıp birimi küçült seçeneğini seçerek küçültün (küçültme için maksimum alan belirtecektir ondan fazlasını seçmeye çalışmayın) oluşacak olan  ham bölümü sağ tıklyıp ye bir,im seçeneğinden ntfs olarak biöçimkledirin. İşlemibn ardından yeni diskiniz gözükecektir. Aynı işlemleri d diskinize ve oluşacak ham alana uygulayarak 4. birimede kavuşabilirsiniz.

Bu kadar dolu bir diskte bu doluluk ve disk yazpısında  bunları yapmanızı tavsiye edermiyim?  HAYIR.