Vista Home Basic Aero Eklentisi / Saydam Pencere

h@y@let
05-03-2008, 02:21   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
887 mesaj

Arkadaşlar linkteki dosyayı indirin ve exe yi tıklayın hepsi bu :)) artık pencereler cam efektli. :)

Bilgisayarınızı her açtığınızda sürekli çalışmasını isterseniz;

zipten cıkartıp C/programfiles"e dosya seklinde atın sonra C:/program files deki indirdigini dosyayı acın ve programın exe sine sag tıklayıp kısayol olustur deyin.

dizinin içinde olusan bu kısayolu sag tıklayıp "kes" deyin ve baslat - tum programlar-baslangıc sekmesinin içine atın...

olay budur
deneyin oluyor hemde cok guzel oluyor..

ben vista basic kullanıyordum ve basicde bu ozellk yok ve kapatılmıstı bu program sayesinde tum pencereler seffaf oldu..

Link Güncellenmiştir:

1ol3irol
05-03-2008, 12:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,714 mesaj

basic kullananlar için güzel bi haber.. paylaşım için sağol

uGuR.uK
05-03-2008, 14:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
1ol3irol
basic kullananlar için güzel bi haber.. paylaşım için sağ
bencede, ama keşke birde ekran görüntüsü koysaydınBeğendim

h@y@let
05-03-2008, 14:43   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj
uGuR.uK
05-03-2008, 16:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

heh işte şimdi olmuşGöz kırpma
gercekten fena deil yani güzelmiş. ama gordugum kadarıyla sadece pencere keranlarına şeffaflık saglamış, Aero'daki gibi başlat menüsü şeffaflıgı, gölge/acılış-kapanış-boyutlandırma efekleri ve hareketli önizleme pencereleri yok galiba...

1ol3irol
05-03-2008, 16:16   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj

hiçbişey orjinali gibi olmaz tabiki.. zaten şeffaflık da aero şeffaflığı diil Gülümseme bunda yazılar birbirine girer, karışıklık çıkar Gözünü devirmiş

Son Düzenleme: 1ol3irol ~ 05 Mart 2008 16:19
uGuR.uK
05-03-2008, 19:24   |  #7  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
1ol3irol
hiçbişey orjinali gibi olmaz tabiki.. zaten şeffaflık da aero şeffaflığı diil Gülümseme bunda yazılar birbirine girer, karışıklık çıkar Gözünü devirmiş
ona bisi demedim zaten, sadece basic sürümdekiler icin hic yoktan iyidir. yoksa Aero sadece pencere şeffaflıgı vermekle kalmıyorki; başlat menüsünüde ole yapmakta, görev cubugundaki işlemleri kücük onizleme pencereleri olarak gostermekte(gercek zamanlı), 3d flip özelligi var yine gercek zamanlı, şeffaf kısımların altındaki alanlar biraz bulanık olarak gozukur, gölge ve boyut degistirme efekleri ayrıca şeffaflık rengide değişebilmekte.

s.b.n.y.n
05-03-2008, 20:32   |  #8  
s.b.n.y.n avatarı
Yıllanmış Üye
222 mesaj

paylaşım için sağol bi deneyelim bakalım

1ol3irol
05-03-2008, 21:20   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj
elazigli
1ol3irol
ona bisi demedim zaten, sadece basic sürümdekiler icin hic yoktan iyidir. yoksa Aero sadece pencere şeffaflıgı vermekle kalmıyorki; başlat menüsünüde ole yapmakta, görev cubugundaki işlemleri kücük onizleme pencereleri olarak gostermekte(gercek zamanlı), 3d flip özelligi var yine gercek zamanlı, şeffaf kısımların altındaki alanlar biraz bulanık olarak gozukur, gölge ve boyut degistirme efekleri ayrıca şeffaflık rengide değişebilmekte.
aynen ya, vistayı vista yapan da bu görsel efektler zaten..

uGuR.uK
05-03-2008, 22:13   |  #10  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
1ol3irol
elazigli
1ol3irol
onlarda var tabiki ama bana vista'yı asıl sevdiren gerekli sistemi verince xp'ye gore son derece performanslı calışması. yani ben sistemime(PD 3.4ghz, 2gb ram, 8600gts, 200gb hdd) XP'de kurdum vista ultimate'de ve abartmıyorum vista hemen hemen herşeyi xp'den cok daha hızlı yapmakta, agır acılması ve calışmasından cok sikayet edilen photoshop cs3 4-5 saniye arasında acılmakta, windows desen 30saniyeyi gecmiyor güc dügmesine basmamla masaüstümü gormem. ayrıca xp gibi zamanla şişmeyip bu performansı dahada arttıran bi yapısı var. tabi son bişey daha vista'nın daha biton özelligide var; ekran yakalama uygulaması, Live CD desteği, konuşma tanıma(ing. bile olsa cok süper bi özellik, filmlerdeki gibi)...

h@y@let
05-03-2008, 22:21   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj
elazigli
h@y@let konuyu biraz saptırdık ama kusra bakmazsın artık umarımGöz kırpma
Aksine memnun oluyorum çünkü vista kullanmamış kişilerin vista hakkında atıp tutmasından iyidir bence şimdiye kadarki en iyi microsoft işletim sistemi vista ayrıca dediğiniz özelliklerde çok güzel. Ben home basic kullanıyorum ve şu an için ciddi ciddi ekran kartımı değiştirerek home premiuma geçmeyi düşünüyorum :)

uGuR.uK
05-03-2008, 23:08   |  #12  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
h@y@let
elazigli
h@y@let konuyu biraz saptırdık ama kusra bakmazsın artık umarımGöz kırpma
Aksine memnun oluyorum çünkü vista kullanmamış kişilerin vista hakkında atıp tutmasından iyidir bence şimdiye kadarki en iyi microsoft işletim sistemi vista ayrıca dediğiniz özelliklerde çok güzel. Ben home basic kullanıyorum ve şu an için ciddi ciddi ekran kartımı değiştirerek home premiuma geçmeyi düşünüyorum :)
tamam o zamanGöz kırpma
bu arada sana bi oneri bende, home premium'a gecicegine Ultimate'e gec mümkünse. daha agır falan gibilerine inanma, ultimate'in cekirdek yapısı oteki sürümlerden farklı ayrıca daha kararlı ve performanslı calışmakta 2gb rami taktınmıGöz kırpma

h@y@let
05-03-2008, 23:17   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
887 mesaj

bende zaten 2 gb ddr2 667 mhz ram var ekran kartını değiştiricem zaten fakat işlemcim dual core 1.6 ghz kaldırır mı bilmiyorum

1ol3irol
06-03-2008, 01:29   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj
elazigli
1ol3irol
elazigli
1ol3irol
onlarda var tabiki ama bana vista'yı asıl sevdiren gerekli sistemi verince xp'ye gore son derece performanslı calışması. yani ben sistemime(PD 3.4ghz, 2gb ram, 8600gts, 200gb hdd) XP'de kurdum vista ultimate'de ve abartmıyorum vista hemen hemen herşeyi xp'den cok daha hızlı yapmakta, agır acılması ve calışmasından cok sikayet edilen photoshop cs3 4-5 saniye arasında acılmakta, windows desen 30saniyeyi gecmiyor güc dügmesine basmamla masaüstümü gormem. ayrıca xp gibi zamanla şişmeyip bu performansı dahada arttıran bi yapısı var. tabi son bişey daha vista'nın daha biton özelligide var; ekran yakalama uygulaması, Live CD desteği, konuşma tanıma(ing. bile olsa cok süper bi özellik, filmlerdeki gibi)...

ayrıca dual core 1.6da çalışır.. ben tek çekirdek 1.8de çalıştırıyorum bi sorun yok

ebuzer25
07-03-2008, 20:19   |  #15  
Yıllanmış Üye
161 mesaj

öncelikle home basic kullanıyom ve yaptım .hakketen çalıştı. internette home basic dahil aero açma saçmalıkları defalarca yaptım olmamıştı. tşk.

ebuzer25
07-03-2008, 20:24   |  #16  
Yıllanmış Üye
161 mesaj

irde konu ile pek alakası yok ama bişe sorayım.vista açılırken windovs 95 gibi  bılgısayarın özelliklerini felan gösterıyor, bundan kurtulunabılır mı?ayrıca açılış dayaklaşık 1,5 dk sürüyor.işlemci intel dual core 2.2,40 ghzve 2 gb ram var..tşk

Kapalı Hesap (90304)
20-12-2008, 16:16   |  #17  
Kapalı Hesap
646 mesaj

arkasaş sağolsun ve şunu söylemek de istiyorum simple glass programını yüklersende başlat aero oluyor  

SİTESİNE GİRİN YÜKLEYEBİLİRSİNİZ !!!!!!!!!!!!!!

Kapalı Hesap (90304)
21-12-2008, 20:45   |  #18  
Kapalı Hesap
646 mesaj

benimkisinde ise gölgelenme oluyor

lejyonerler
06-05-2009, 18:23   |  #19  
Taze Üye
1 mesaj

eywallah kardeş güzel çalışma herkese tavsiye çok hoş bi görüntü oluştu ellerin kotan dert görmesin

Selçuk İslamoğlu
06-05-2009, 20:12   |  #20  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Tam tersini Windows 7 için arıyorum. Windows 7'nin tek sevmediğim özelliği o oldu. Bir pencereyi tam ekran yapıyorsam, başka bir şeyle ilgilenmek istemediğim için ama sağdan soldan şeffalık sinir etti beni.

Normal durumda Aero olsun fakat bir pencere / media player vs. maximize edildikten sonra Vista gibi efendi olsun diyorum nedense...

Cem1995
29-10-2009, 12:32   |  #21  
Yıllanmış Üye
299 mesaj

bence bu eklenti pencereleri hiç de güzel ypamıyor karmakarışık zaten ekran kartınız destekliyorsa Windows vista home basic'de pencereler ŞEFFAF'tır zaten ,home basicin kendi şeffaflığı bundan daha güzel

melen
29-10-2009, 15:46   |  #22  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
3,638 mesaj

Şeffaf değil. Ayrıca konu açılalı 1 yıl olmuş 1 yıl!...

Toxic
29-10-2009, 20:52   |  #23  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

evet konu hortlamış

Kapalı Hesap (135391)
30-10-2009, 11:43   |  #24  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

:)

VistaAeroT12
26-07-2010, 11:54   |  #25  
Üye
52 mesaj

Alın Benden Size Hediye Windows Home Basic Saydam Görünüm İçin Aşağıdaki Verdiğim Linke Tıklayın.

https://www.chip.com.tr/forum/vis ... themes_t172210.html