Ben Toshiba A100 laptop aldım. Vista Home Basic Yüklü geldi. Ancak bir sorunum var. ASP ile site hazırlıyorum. Vistanın bu sürümünde localhost u çalıştıradım. Şu hatayı veriyor.
HTTP Hatası 404.4 - Not Found
Açıklama: Aradığınız kaynakla ilişkili bir işleyici yok.
Hata Kodu: 0x80070002
Bildirim: MapRequestHandler
Modül: IIS Web Core
İstenen URL: http://localhost:80/
Fiziksek Yol: C:\inetpub\wwwroot
Oturum Açan Kullanıcı: Anonim
Oturum Açma Yöntemi: Anonim
İşleyici: Henüz belirlenmedi
En olası nedenler:
İstenen URL'nin dosya uzantısı, Web sunucusunda isteği işlemek için yapılandırılmış bir işleyiciye sahip değil.
Deneyebilecekleriniz:
Dosya uzantısının ilişkili işleyicisi yoksa, uzantı için bir eşleme yapılandırın.
Dosya uzantısıyla ilişkili işleyicinin düzgün şekilde yüklendiğini ve yapılandırıldığını doğrulayın.
Bu HTTP durum kodu için başarısız istekleri izlemek üzere bir izleme kuralı oluşturun. Başarısız istekler için izleme kuralı oluşturma hakkında daha fazla bilgi için burayı tıklatın.
Daha Fazla Bilgi... Bu hata, Web sunucusunun istenen kaynağın dosya uzantısını tanımadığı anlamına gelir. Web sunucusunda bu uzantı için bir modül işleyici yapılandırılmamıştır. Reddedilen dosya uzantısı Web sunucusu için gerekliyse, dosya uzantısı için uygun işleyiciyi ekleyin.
Araştırmalarım sonucunda vistanın bu sürümünde iis ile ilgili fazla birşey bulunmadığını öğrendim. Sırf bu yüzden lisanslı vistadan vazgeçmek istemiyorum. Benim vista home basic de localhost u çalıştırma imkanım var mı?