Vista home basic yüklü olarak gelen HP marka bir dizüstü bilgisayarı vista ultimate işletim sistemine yükseltmek istiyorum. Bu bilgisayarlarda işletim sistemi ve sürücüler recovery adı altında tümleşik bulunuyor. Yani, sürücüleri ayrı olarak bulamıyoruz. Üzerine ultimate'yi yükleme durumunda sürücüleri nasıl bulacağım. Recovery bölümünü nasıl ultimate yüklü olarak oluşturabilirim. Bu bilgisayarları satan büyük mağazalara sorduğumda olumlu bir cevap alamadım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Vista home Basic'ten ultimate'ye yükseltme hk.
http://www.microsoft.com/turkiye ... grade/overview.mspx buradan 199$ a değişim yapabilirsiniz.
Driver konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız rahatlıkla bulunur driverleri. Bir de zaten c veya d sürücüsünde driverleri gönderiyorlar vista için. Büyük ihtimal c nin içinde var. Göt atın...
a.) Başka bir dvd kullanarak ultimate yüklemek recovery bölümünüzün ve içeriğinin devre dışı kalmasına sebeb olacaktır. Bu nedenle öncelikle recovery dvdlerini oluşturmalısınız. Bunun için başlat- tüm programlar- Hp tools _ recover dvd si oluşrur seçeneğini kullanın.
b.) Satın almadığınız sürece kuracağınız ultimate işletim sistemi korsan olacaktır ve sizin ancak kraklayarak kullanmanız gerekecektir.
c.) Tüm sürücülerinizi oluşturacağınız recovery dvdlerinden \I386\Drv kalsörünün içerisinde, sistemle beraber yüklü gelen yazılımları I386\Apps dosyasının içerisinde bulabilir ve yükleyebilirsiniz. Baştada söylediğim gibi bunun için öncelikle dvd/dvdleri oluşturmanız gerekecektir.
d.) Ultimate dvd sini takıp bilgisayarım özellikler seçeneğinden yükseltme seçeneği ile format atmadan yükseltme yapabilirsiniz. Bu şekilde ayarlarınız, sürücülerininiz yüklediğiniz yazılımlar ve doayalarınıza zarar gelmeden yükseltme yapabilirsiniz ancak bu işlem hem çok uzun sürer hem sağlıklı olmaz hemde sisteminizde yok yere yer işgal eden bir sürü eski doya kalıntısı olur.
yükseltme işlemi icin gayet güzel bilgi vermiş arkadaşlar ama o bilgisayarın özellikleri ne? basic yüklü gelen bi bilgisayar büyük ihtimal zayıf birşeydir, ultimate'te güzel performans almak icin basic sisteminden cok daha fazlası lazım...
http://www.microsoft.com/turkiye ... grade/overview.mspx buradan 199$ a değişim yapabilirsiniz.Doğru. RECOVERY dosyaları oradadır. www.hp.com/support buradanda ürününü seç. İstediğin driveri yükleyebilirsiniz. Bu arada "Göt atmak"? <
Driver konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız rahatlıkla bulunur driverleri. Bir de zaten c veya d sürücüsünde driverleri gönderiyorlar vista için. Büyük ihtimal c nin içinde var. Göt atın...