bende vista home pr paket aldım öğrendimki faks programı yok yani üzerinde yüklü gelmiyor bana vista ile beraber kullanacağım free bir fax programı önerebilirmisiniz acaba
vista home için fax
bu proogram internet üzerinden göndermek için galiba ve program free ama kullanım ücretli zannedersem ben kullanamadım ben kendi fak modemimi kullanan free bir software arıyorum vista uyumlu
Maalesef Windows Vista'da Fax özelliği yalnızca Business ve Ultimate sürümlerinde var.
Detaylı bilgi: http://www.microsoft.com/windows ... etails/faxscan.mspx
10 gün önce bir dizüstü bilgisayar aldım. Ve tabiki beraberinde de wista home premium geldi işletim sistemi olarak. Ben bilgisatarı autocad ve photoshop gibi yoğun kullanımlı ve ağır proğramlar kullanmak için aldım. fakat şimdi yeni aldığım ve en son üst düzeydeki özelliklere sahip bilgisayarımda eski bilgisayarımdan aldığım (ki o yenisinin yarısı kadar özelliklere sahipti) alamıyorum.
Bu durumu hem bilgisayarı aldığım firmaya hem de microsoft a bildirdim. Önerileri xp yi satın alın oldu. Bu ne demek arkadaşlar. Ben wistanın özelliklerini kullanmadan performansını nasıl anlayabilirimki. Kullandım ve bana göre ve benim ihtiyaçlarım için rezalet (başkasına iyi olabilir) şimdi bunu alın bana xp verin diyrm olmaz diyorlar. Galiba sonunda notbook u iade etmek zorunda kalıcam sırf bu yazılım nedeniyle çünkü kullanamıyorum.
Bana bir yol gösteren olursa sevinirim.
Teşekkürler
hahaha tam komedi microsoft zorunluluktan demiş resmen alay etmişler.ben şunu söyleyim vista xpden 10 kat daha hızlı hesaplama yapabilen tek işletim sistemi ayrıca donanım bileşenlerine bağlı olarak bu sorunları yaşaman gayet doğal.birde hp ise çok normal çünkü adamlar internet cafe tarzı kullanılacak gibi görüyor ağır uygulamaları hesaba katmıyor.örnek hp preserio amd 64 x2 2.0 ghz hıxzı çok güzel uygulamalar ne kadar ağır olursa olsun masa üstünü aratmıyor ama nedense 2048 mb ram yetmiyor sisteme sebebi nedir anlayamadım.kendi oem sattığım dvdlerden birinlen fdisk çekip kurdum ram kullanımı%70 azaldı.aldığın ürünün ne olduğuna dair bilgi verirsen yardımcı olabiliriz.
Ben de şu anda HP Compaq nc8430'da Vista kullanıyorum. Önceden XP yüklüydü; Haziran'da bir tane Vista Home Premium satın aldım ve kurdum. Hiçbir problemle de karşılaşmadım. Vista, XP'den daha hızlı.
Bilgisayarım:
Intel T2400 (1.83GHz)
2 GB DDR-667 RAM
ATI Mobility Radeon X1600 (256 MB video memory)
80 GB 5400rpm S-ATA HDD
15.4" (1680x1050) parlak ekran
...
(Windows Deneyim Dizini temel puanım 4.2. (Başlat > Performans Bilgileri ve Araçları) Puanını söylersen Vista'nın olması gereken hızını tahmin edebiliriz.)