vista ile bilgisayarim yavasladi

mchl
24-07-2007, 14:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

merhabalar arkadaslar..
bilgisayarim ozellikleri
core2due T7200 1.8 VE 2GB RAM var,
ama anlamdigim, flash diskten bir sey attigim zaman cok yavas gonderiyor..
genel olarak dosya acilma hizida yavas ,, acaba bunu hizlandira bilirmiyim, yoksa bu vistanin genel sorunumu
bilgileriniz icin tesekkurler

stern
24-07-2007, 14:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Sata disk kullanıyorsan driverını yüklemen fayda sasğlıyacaktır ama genelde yüksek boutlardaki dosyalar vista üzerinde biraz yavaş aktarılması genel bir durum

mchl
24-07-2007, 14:54   |  #3  
OP Taze Üye
9 mesaj

konu farkli gerci ama acaba vista nin yaninda xpyide kullanabilirmiyim; nasil bir yukleme yapabilirim

black_flood
24-07-2007, 16:16   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

bu laptop sanırsam işlemci konusunda yanlışım varsa düzeltin ama yavaşlık sorununun en büyük sorumlusu kullanılan anakart.veri aktarmadaki yavaşlığa gelince yine suç anakartta güncel veri yoluna sahip anakartlarda bu sorunlar yaşanmamaktadır.örnek sana centrino duo2 2.0ghz işlemci 1gb ram 80 gb hdd intel vga 128 mb ve diğeri sadece harici6200nvidia vga ve diğer bütün özellikleri aynı.ilk yazdığım özellikler vestel notebooklara ait vgası harici olanda hp.hp olanda vista ready logosu var vesteldede ama hp'de vista çalışmıyor ramin sadece 85 mb'lık kısmı boş kalıyor hiçbirşey kurulu değilken ve çok kasıyor işlem yapılamıyor.vestelde ise 300 mb ram kullanıyor vista 700mb boşta kalan rami var bunun 128'inide vga yiyor kalan 650mb.buna rağmen vestel laptop daha hızlı stabil çalışıyor tek fark arada firmaların kullandığı anakart.denemek için 2 sinide feda edip garanti dışına çıkarttım ama sorunun anakart olduğunuda gördüm.tüm suç üreticinin vistanın hiç suçu yok olayda.

stern
24-07-2007, 17:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,453 mesaj

bu laptop sanırsam işlemci konusunda yanlışım varsa düzeltin ama yavaşlık sorununun en büyük sorumlusu kullanılan anakart.veri aktarmadaki yavaşlığa gelince yine suç anakartta güncel veri yoluna sahip anakartlarda bu sorunlar yaşanmamaktadır.örnek sana centrino duo2 2.0ghz işlemci 1gb ram 80 gb hdd intel vga 128 mb ve diğeri sadece harici6200nvidia vga ve diğer bütün özellikleri aynı.ilk yazdığım özellikler vestel notebooklara ait vgası harici olanda hp.hp olanda vista ready logosu var vesteldede ama hp'de vista çalışmıyor ramin sadece 85 mb'lık kısmı boş kalıyor hiçbirşey kurulu değilken ve çok kasıyor işlem yapılamıyor.vestelde ise 300 mb ram kullanıyor vista 700mb boşta kalan rami var bunun 128'inide vga yiyor kalan 650mb.buna rağmen vestel laptop daha hızlı stabil çalışıyor tek fark arada firmaların kullandığı anakart.denemek için 2 sinide feda edip garanti dışına çıkarttım ama sorunun anakart olduğunuda gördüm.tüm suç üreticinin vistanın hiç suçu yok olayda

çok fazla şey anlamadım açıkçası ama sorunun snırım anakart ile ilgili oladuğunu söylüyorsun. tabiki etkisi olacaktır ready boost ile ne ilgisi var konunun onu da anlamadım. Ready boost etiketi vista ile gelen notebooklardan gelmez almış olduğun usb stick ile geleri eğer usb sitck destekliyorsa kullanabilirsin ama tüm Windows Vista işletim sistemleri bunu destekler.... Bir diğer soeun sanırım Vistanın fazla ram tüketmesi... Vista aslında çok fazla ram tüketmiyor. Performansının artması için sistem gereksinimlerini son derece iyi kullanıyor diyebiliriz. Bu konu hakkında harijka bir blok yayınlanmıştı yazarlardan bu yazıyı okursan ne demek istediğimi çok net anlıyacaksın

konu farkli gerci ama acaba vista nin yaninda xpyide kullanabilirmiyim; nasil bir yukleme yapabilirim

Evet kullanabilirsin ilk olarak Xp ardından Vista kurulumu geeçekleitirirsen sorunsuz şekilde kullanabilirsin Tabi farklı partitionlarda. Yine Vista kurulu bi sisteme farklı bir partitiona Xp kurmak istersen Boot menüsünde biraz problem yaşıyabilirsin... makalesi yardımcı olacaktır

tryst
24-07-2007, 23:04   |  #6  
Yeni Üye
47 mesaj

mchl arkada$ım, kopyaLama yava$ derken ne kadar yava$ oLduğunu da yazarmısın. Yani 100 mb Lik bir dosyayı FLash diskine ne kadar sürede kopyaLıyosun? Vista KopyaLama sırasında birde hesapLama yapıyor biLiyorsun, eğer birkaç saniyeLik bir farktan bahsediyosan normaLdir. Fakat 2-3 katı sürede kopyaLama yapıyorsan, Sata disk için Sata sürücüsünü yükLemeyi deneyebiLirsin.

Recep Baltaş
25-07-2007, 00:50   |  #7  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Vista'da aktarım hatası var. Gerekli güncellemleri yapmanız gerek.

black_flood
25-07-2007, 08:17   |  #8  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

stern vista ready demek ready boost demek değildir karıştırmışsın sanırım 2'side farklı şeyler.vista ready o makinanın vista ilede uyumlu çalışabildiğinin anlaşılmasını sağlamaktır.ama hangi sürümünlen uyumlu olduğu belli değildir.gerçi home basic logolu laptopa ultimate yükledim gayet güzel ve sorunsuz çalışıyor.

stern
25-07-2007, 08:51   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,453 mesaj

Haklısın ben karıştırdım

H.İ.M
25-07-2007, 11:57   |  #10  
Taze Üye
9 mesaj

merhabalar öncelikle, bu forumda ilk mesajım olacak :)
vista'yı uzun süredir(betalarından beri) kullanan biri olarak belirttiğiniz sorun hakkında şunu diyebilirim. vista'nın dosya kopyalama yapıştırma gibi konularda hantallık gösterdiği doğrudur. her PC konfigürasyonunda olmamakla beraber bu sorun vardır. sonuçta dünyada milyonlarca pc konfigürasyonu olduğunu varsayarsak vista'nın hepsinde fıstık gibi çalışmasını bekleyemeyiz. işletim sisteminin donanıma değil, donanımın işletim sistemine uyması gerekir. bunu unutmayalım.

vista'nın bahsedilen sorununun sebebi ise nette yapılan açıklamalara göre vista'nın her dosya kopyalama yapıştırma eylemini gerçekleştirdiğinde bunu dosya indeksleme servisine bildirmesinden kaynaklanıyor. vista'nın masaüstü hızlı arama özelliği indeksleme servisi sayesinde bu hıza sahip ve bu servisin her dosya hareketini izleme zorunluluğu var. arada meydana gelinin "kasılma" işte bundan kaynaklanmaktadır. ha bazı sistemlerde bu hissedilir bazısında hissedilmez, orası ayrı bir konudur.

microsoft yapılan bu şikayetleri ciddiye aldı ve Vista Servis Paketi 1 de düzeltilecek sorunlaı arasında bahsettiğimiz bu yavaşa kopyalamayı da ekledi.şualık beklemekten başka bir çaremiz yok SP1 i. bu aralar betası piyasa sürülecek. kasımda ise tam sürümü çıkacak Sp1'in ;)

mchl
25-07-2007, 15:09   |  #11  
OP Taze Üye
9 mesaj

evet arkadas bu laptop ve  anakartn tam olarak bilmiyorum ama  laptopumun  markasi  : SONY FZ140E/B..
bilgileriniz icin cok tesekkurler...

mchl
25-07-2007, 15:12   |  #12  
OP Taze Üye
9 mesaj

suanda tam olarak kac mb lik bilgi oldugun bilemeyecegim ama xp'yle calsan ve islecisi daha yavas bir bilgisayardan
ayni bilgiyi 2 dakika gibi bir farkla atiyor..

mindfreak
28-07-2007, 19:36   |  #13  
Taze Üye
3 mesaj

Bu sp1 ayrı bi cd mi elimizdekiler çöpe mi gidcek yhqsa microsoftun sitesinde mi indirip kuracaz???

black_flood
28-07-2007, 20:33   |  #14  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

indexlemeyi kaparsanır sorununuz çözülür kopyalamada ama bu seferde başka sorunlar yaşarsınız.indexleme yapılan işlemlerin arkasından gelse aslında sorunda olmaz.

silenceandsilence
03-08-2007, 17:48   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

Benim bütün güncelleştirmeler tamam yine de usb girişlerinde sorun veriyor web cam i her zaman taktıgımdan baska bir usb girişine takınca her zaman ki gibi çalışmıyor sorun veriyor o usb girişi için sürücüleri vistaya yükletmeniz gerekiyor ve bu da baya uzun sürüyor her usb takısında böyle bir sorunla karsılasıyorsun güvenlik güvenlik tamamda her usb girişini bir görmemesi ve hepsine ayrı ayrı davranması cok mantıksız sp2 siz xp gibi davranıyorsa neden kurulurken yığınla sürücüyü yüklüyor anlayabilmiş değilim

black_flood
03-08-2007, 18:01   |  #16  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
5,190 mesaj

usb sorunu hiç yaşamadım ama şu sürücü sorunu malesef doğru atlanan en büyük hata hp yazıcı var usb.vista çalışırken işim bitince kapattım açınca yeni donanım bulundu diyor ve hiç umursamadan 20 kez deneyip yazıcılar klasörüne girdim sayısını bile sayamadığım sayıda aynı yazıcıyı yüklemiş durmuş en azından xplerde bu saçmalık yok.