Toshiba laptop var hdd recovery sayesinde sürekli format atabiliyodum w7 geçtim bugün sorunsuz bir şekilde çalıştı anlamadığım bir şekilde ekran kartı ve laptop klavyesini çalıştırmadı reset atınca düzeldi fakat w7 ile vista birbirine girmiş gibi şuan.. Önceden c içine attığım klasörler duruyo c sürücümün ismi vista oldu ve 118 gb diskte boş alan olarak sadece 58 gb var daha yeni format attım içinde hiç bir şey yok. vistanın üzerine kurulum yaptım yani 2. bir sistem kurmadım ama neden böyle oldu anlamadım c sürücüsünde 2 tane windows klasörü var biri windows biri windows.old isminde windows.old isminde olanda format atmadan önceki sistemimin dosyaları hala duruyo yardım için şimdiden tşk.
vista ile birbirine girdi
Merhaba;
C sürücüsünde iki tane windows klasörü olmasının sebebi, önceden kurulmuş olan windows yüklü partitionun sağlıklı bir şekilde formatlanmamasından kaynaklanmaktadır. Sizde mevcut durumda kurulu olan windows üzerine tekrar kurulum yaptığınız için yeni kurmuş olduğunuz windows 'un system dosyaları ayrı bir klasör içerisine yani "windows old" klasörüne kaydedilmektedir. Temiz bir şekilde kurulum yapmak için sisteminizi windows cd sinden boot edin ve format işlemini gerçekleştirin..
Kolay gelsin..