Arkadaşlar elimde Vista'nın tüm sürümlerine ait Sp1 dvdsi var ben bu dvd ile Ultimate SP1 kurmaya çalıştım ancak ''Dosyalar Genişletiliyor''kısmına geldiğimde %0 iken 5 dk bekledi ve şöyle bir hata verip yükleme başarısız oldu.''Windows kurulum için gerekli olan Windows ini.dosyasına ulaşamadığı için yükleme başarısız oldu'' bu sorun nerden çıktı.Ben elimdeki bu Dvd ile daha önceden Windows Vista kurulumu yapmıstım.O zaman bir sorun cıkmadı.Dvdyi ise yeni cektim çizik falan da yok. Ancak bu sorunun sebebini anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler..
Vista Kurulum sorunu
dvd okuyucunuzda sorun vardır..
virtual pc ya da virtual box programlarıyla kurmayı deneyin..sorunsuz kurulumu yaparsa tekrar format atmaya çalışın..ve yine aynı hatayı alırsanız sorun dvd okuyucunuzda dur..
virtual pc , virtual box programlarıyla kurarken sorun olursa , dvd nizde dir sorun !
Arkadasım benim Dvd de herhangi bir sorun yok disk okuma ve yazma sorunsuz yapılıyor. Zaten Dvd'de bir sorun olsa elimdeki Orjinal Starter Dvdsi ile nasıl kurulum yapayım değil mi?
dvd okuyucunuzda sorun vardır..virtual pc ya da virtual box programlarıyla kurmayı deneyin..sorunsuz kurulumu yaparsa tekrar format atmaya çalışın..ve yine aynı hatayı alırsanız sorun dvd okuyucunuzda dur..
virtual pc , virtual box programlarıyla kurarken sorun olursa , dvd nizde dir sorun !
Arkadasım benim Dvd de herhangi bir sorun yok disk okuma ve yazma sorunsuz yapılıyor. Zaten Dvd'de bir sorun olsa elimdeki Orjinal Starter Dvdsi ile nasıl kurulum yapayım değil mi?starter de sorun yoksa ultimate de vardır!
sorun belli , Mustafa Akın ın dediği gibi
Tamam anladım arkadaşlar yardımlarınız için tşkler.Ben şimdi bu ulaşamadığı Dvd'yi kopyaladım ve yeni bir Dvd'ye çektim.Umarım sorun hallolur ama ya sorun hallomamıssa diye düşünüyorum.Şimdi boşu boşuna format atmak var.Starter'da kullanmak istemiyorum ne yapacağımı bilemedim.Eğer sorun hallolmamıssa bosu bosuna format atmıs olacaz.
dvd de sorun varsa yine aynı hatayı alıcaksınız + dvd ye de çekmişsiniz...!
Anladım yardımlarınız için tşkler.O zmn Ultimate'yi internetten tekrar indirme yolu göründü biraz zahmetli olacak.:)
dvd de sorun varsa yine aynı hatayı alıcaksınız + dvd ye de çekmişsiniz...!
Benim pc Casper Nirvana 15.4 inç laptop o dediğiniz soket kablosunun nerde oldugunu bilmiyorum.Hem benim Dvd'de donanımsaal olarak hiçbir sorun yok.
Eğer olmaz ise DVD SATA yada IDE kablosunun bağlı olduğu soketi değiştirmeyi deneyin.
Ewet daha önce kurulum yaptım.Daha önce kurulum yaptıgım Dvd şimdi çalışmıyor.Bir internet sitesinden Ultimate indirip deneme sürümü olarak kullanacağım.Benim Ramlar yeni değişti.Herhangi bir sorun olabilceğini de sanmıyorum.Sabit diski ise Seagate'nin onda da gözle görülür herhangi bir sorun yok gibi..
Dizüstü olduğunu bilmiyordum. Eğer siz o DVD ile daha önce kurulum yaptıysanız ve herhangi bir çizik yoksa o zaman sorun ya ramlerde yada sabit diskte.
MustafaPC , ram ve sabit diskle alakası ne , anlamadım...
dvd ile daha önce kurulum yapıyorsa ve harhangi bir çiziği yoksa p zaman sorun dvd-rw da dır..
Dvd-rw de de sorun yok.Benim Dvd-rw'da sorun olsa diğer DVD ve CD'leri de çalıştırmaz dı değil mi? Sorun sanırım Dvd'den kaynaklanıyor.Kaliteli bir Dvd almamısım çünkü.Şimdi Kaliteli bir Dvd'ye çektim ancak tekrar aynı hatayı verir mi bilemiyorum:S
MustafaPC , ram ve sabit diskle alakası ne , anlamadım...
dvd ile daha önce kurulum yapıyorsa ve harhangi bir çiziği yoksa p zaman sorun dvd-rw da dır..
çalışmayan dvd markasını almayın çalışır büyük ihtimal..
Mustafa PC ben anlam veremedim bu sölediğine de , hadi neyse : )))
Denemesine denerim de şimdi aynı hatayı verirse boşu boşuna format atmak varr.Şu anda Vista Starter yüklü ancak bu işletim sisteminden hiç memnun değilim ama idare ediyor işte.
Deneyin yüksek ihtimal vermez.
Diyorsun ki daha teknik anlat. :)
CD'den dosyalar CPU tarafından belleğe bellekteki dosyalarda setup komutları ile sabit diske yazılır. İşte bu ram yada sabit diskte oluşan bir sorunda tak diye dosya okunmaz ise setup bu hatayı verir. Çünkü ihtiyaç duyulan dosya ramde kös kös bekliyordur. Nasıl cd'den okunamayan dosyalar var olduğunda hata veriyor ise...
[email=Mustafa@PC]Mustafa@PC[/email] teknik olarak anlattıklarında haklısın ancak benim bilgisayarda böyle bir sorun olsaydı diğer Dvd'lerimde yer alan programlarımın kurulumunu yapamazdım.Elimde Dvd yerine 250GB'lik bir harici harddisk var ama bu harddisk ile Windows Vista kurulumu yapılabiliyormu onu bilmiyorum işte..
CD'den dosyalar CPU tarafından belleğe bellekteki dosyalarda setup komutları ile sabit diske yazılır. İşte bu ram yada sabit diskte oluşan bir sorunda tak diye dosya okunmaz ise setup bu hatayı verir. Çünkü ihtiyaç duyulan dosya ramde kös kös bekliyordur. Nasıl cd'den okunamayan dosyalar var olduğunda hata veriyor ise...
bu sefer oldu MustafaPC , teşekkür : )
karamazov, daha ilk yorumumda boşu boşuna format atmaman için gerekenleri söledim..