vista kurulumdan sonra...

HPQ-User
11-06-2008, 22:16   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

StatioN sormuş:
ya şu sorunuda formatsız çözebilecek varsa helal olsun neyse sorun şöyle pc nin kayıt defterinden ufak bi değişiklik yaptım pc yi yeniden başlattığımda aldığım hata 'VSTALDR compressed' ve hemen altında da ctrl+alt+del reset yazıyor bu tuşlara bastığımızda pc yeniden başlıyor ve yine aynı hata aynı pencere neyse asıl hikaye şu ben bunun üzerine c yi biçimlendirmeden yeniden ultimate kurdum ve şimdi 300gb hdd den sadece 221 gb boş geri kalan 79 gb hiç bir yerde görünmüyor bulamıyorum ve önceden yüklü olan programlarıda tekrar kurduğumda program files ta bile görünmüyor yani şimdi msn kuruyorum ama 2. kurulumu yapmadan önce msn yüklü olduğu için program files ta görünmüyor bunu formatsız nasıl çözerim yardım edebilecek var mı Allah tan başka?:)biraz uzun oldu sanki ama:)

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Ultimate 32 bit
2 gb ram
300 gb hdd
1 gb ekran kartı paylaşımsız
yeterli sanırım:)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0

Banned
11-06-2008, 23:57   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

a şu sorunuda formatsız çözebilecek varsa helal olsun neyse sorun şöyle pc nin kayıt defterinden ufak bi değişiklik yaptım pc yi yeniden başlattığımda aldığım hata 'VSTALDR compressed'

Bu sorunun çözümü için sistemi vista dvd ile açıp bilgisayarınızı onnarın seçneğinden başlangıç onarmayı seçseydiniz sorun birkaç saniyede çözülürdü.

c yi biçimlendirmeden yeniden ultimate kurdum ve şimdi 300gb hdd den sadece 221 gb boş geri kalan 79 gb hiç bir yerde görünmüyor bulamıyorum

Bu sorunun çözümü içinse; a.) vista foormatsız kurulumlarda c diskinde eski dosyaları saklıyor. C diskindeki dosyaları kontrol edin ( windows - kullanıcılar vs dosyalarının olduğu yerdeki dosyaları) b.) formatsız kurulumlarda eski reycler system volume informasyon dosylarını saklıyor. Sanırım disk temizliği yapmayı denerseniz bu dosyalara ulaşabilir ve silebilirsiniz. Direk el ile ulaşmak için kalasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster seçeneğini aktif, korunan sistem dosyalarını gizle seçeneğini pasif yapmalısınız, yalnız dikkat edin sistem dosyalarını silmeyin.

önceden yüklü olan programlarıda tekrar kurduğumda program files ta bile görünmüyor

yeni kurmuş olduğunuz sistemde esk sistem dosyalrını göremezsiniz.

linda
11-06-2008, 23:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
387 mesaj

vistayı yeni kullanmaya başladım. ama sorunuzun bir kısmını yaşadım. göremediğiniz disk aslında var. ama büyük ihtimalle sistem geri yükleme yaptınız . msn sorunu da yaşadım. sistemi oldukça eski bir tarihe döndürün belki sorununuz çözülür. ben format atıp soruna çözüm getirebildi. ve driverları yükledikten sonra yaptığım ilk iş harici bir proğramla (paragon, acronis, ghost , vs )yedek almak oldu. başarılar.