Merhabalar.
bende 1 masaüstü PC (P4 2.4 GHZ) ve yeni bir de laptop var. Masaüstü PC'deki (XP SP3 kurulu) mevcut dosyalarımı laptop'a (Vista Home Premium kurulu) aktarmak istiyorum. DVD'ye kaydetmeye kalksam onlarca DVD tutacak ve çok uzun bir zaman alacak. Bunları ethernet kartlarından birbirine bağlayarak (cat5 reverse kablo ile) network kurmayı denedim, ancak kablo takılı değil diyor makineler. acaba kablo mu arızalı, yoksa yapmam gereken ayarlar mı var? Yardımcı olursanız beni büyük bir yükün altından kurtarmış olusunuz.
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Vista' lı ve XP' li 2 bilgisayar arası network
2 bilgisayarı birbirine bağlamak için cross denen özel dizilimli bir network kablosuna ihtiyacınız var kablo normal network kablosu ama tellerinin dizilişleri farklı ayrıca fiş basmak hiç kolay değil bulabilirseniz kabloyu sorun olmaz sanırım biraz geç oldu heralde aktarımı tamamlamışsınızdır ama aklınızda olsun belki ilerde aktarım yaparsınız
Arkadaşım ben 3 bilgisayarla bağlanıyorum XP ve Vista
Ben modem üzerinden bağlanıyorum.
Kablo parası falan vermene gerek yok.
Vistada Ağ paylaşım merkezinde parolalı ağ bağlantısını kapat diğer dosya ve yazıcı paylaşımını aç.
XP de korumalı paylaşım varsa onuda kapat.
masa üstünden ağ klasörüne tıkladığında iki bilgisayarıda görürsün.
istediğin dosyayı atarsın, ayrıca yazıcın varsa moden üzerinden paylaşırsın.
2 bilgisayarı birbirine bağlamak için cross denen özel dizilimli bir network kablosuna ihtiyacınız var kablo normal network kablosu ama tellerinin dizilişleri farklı ayrıca fiş basmak hiç kolay değil bulabilirseniz kabloyu sorun olmaz sanırım biraz geç oldu heralde aktarımı tamamlamışsınızdır ama aklınızda olsun belki ilerde aktarım yaparsını
Teşekkür ederim. Zaten Cross kablo ile deniyordum. Ama daha sonra gördüm ki kabloda sorun varmış. Şu anda 8 portlu bir switch vasıtasıyla 2 bilgisayardan hem internete giriyorum, hem de ağ kullanıyorum. Yine de teşekkürler...