vista media center,quickplay,tam ekran

HPQ-User
26-06-2008, 12:03   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

hasanbayar sormuş:
Sorum vista media center ile daha doğrusu quickplay adlı (sistem ile yüklü gelen program)tv izlediğim zaman ekranın sağ ve sol tarafında yaklaşık 3 cm lik alan siyah görünüyor.Yani QUICK PLAY DEKİ tam ekran butonuna tıkladığımda ekran büyüyor ancak ekranın sağ ve solu boş kalıyor.Vista media center ve quickplay programının tv yapılandırma ayarları nın hepsini denedim(3:4 9:16 göruntu ayarları vs .gerçi bu ekran boyutlandırma ayarı media ceenter da var .quick playde yok.).Ancak  problemi gideremedim.Aver media yazılımı(aver media center ile değil) ile tv kullandığımda ise ancak tam ekran yapabiliyorum.
       İkinci sorum avermedia açılırken "media center bu yazılımın hatalı çalışmasına neden olabilir" uyarısı veriyor.Her ne kadar bir hata oluşmuyorsada bu media center uygulamasını kaldırabilirmiyim(program ekel kaldır dan bulamadım) veya pc açılırken açılışını engelleyebilirmiyim.
       Üçüncü sorum:media center ile tv yapılandırmasını yaparken "bulunduğunuz bölgenin posta kodunu girin "yazıyor.Posta kodunu girdikten sonra "bulunduğunuz bölge ile ilgili tv yayınları hakkında bilgi toplanıyor deyip internete bağlanıyor.Ancak verileri toplayamıyor.(Acaba bu esnada hangi siteye bağlanıyor?).Tv yapılandırması gerçekleşmiyor.Mecburen tv yi ,quick play ile çalıştırmak zorunda kalıyorum.O zamanda yukarda anlattığım tam ekran problemi yaşıyorum.

teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
hp tx 1350 tablet pc .amd çif çekirdek.Nvidia ekran kartı.tv için aver media tv express(pcmcia) analog kart kullanıyorum. İşletim Sistemi vista home premium

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

ugurtokay
19-04-2009, 23:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
132 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Eski konuya yanıt olacak ama en azından cevapsız kalmasın.
Kaldırma konusunda çaresi yok ama devre dışı bırakma konusunda yardımcı olabilecek bir link verebilirim.

Aşağıdaki linkin tamamını kopyalayarak tarayıcınıza yapıştırın.