Evet beyler ben pcyi yaklaşık 1 yıl öncesinde almıştım sistem özellikleri 2.0 core 2 duo 1gb ram ekran kartı ise 256mb ve home premium yüklüydü fakat pcyi kullandıkça gözle görülür şekilde gerçekten yavaşladı bu neden olabilir??? Ayarlardan filn mı??? Bizim bir arkında aynı pcden vardı ama o pc cok hızlıydı bnmkisi nie böyle olmş olabilir ve kullanıcı sayısı pcyi kasar mı??? Eğer ayarlardan dolayı yavaşsa nasıl bi ayar çekmeliyim pcye???
Vista Neden Yavaş?
Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla PC'niz uzun süre kullanım sonrası yavaşlamış. Bu tür bir durumda ben ilk olarak CCleaner ile bir tam temizlik yaparım. Sonra Auslogics ile bir disk birleştirme sonra da bir virüs taraması.
Ardından bir de sürücüleri güncellerim. Ondan sonra hiçbirşey kalmaz.
Bu yönetimim çoğu zaman işe yaramıştır. Umarım sizin de işinize yarar.
Fakat xp yüklüsem pc için daha iyi olur mu böyle pc çok fazla ses çıkarıyor fanda da bir sorun yok ama dediklerini yapıcam saol bir de anti vrüs prosundan doalyı kaynaklanmış olabilir mi CA anti vrüs prosu var bnde lisanslı arka da yükledik onnkisi de yükledigmiz an itibari ile kasmaya basladı
Attan inip eşeğe binmek istiyosan xp yükle arkadaşım :) Sana tavsiyem nod32 kullanman sistemini kasmaz.
Fanların ortasında bulunan etiketi açıp orayı yağlamanı öneririm ses seviyesi azda olsa düşer.
CA kasabilir. NOD32'nin güvenliği tartışılır zira o programda FireWall koruması yok. Onun için Eset Smart Securtiy kurmanı öneririm. Zaten NOD32'nin yapımcısı da yeni ürünü olan Smart Securtiy'i öneriyor. Ürün sistemi kasmıyor ve iyi bir koruma sağlıyor.
vistaya format atmak pek bi çözüm getirmez, tabi sistemde bi sorun yoksa cünkü xp zamanla doldugundan formatla yeni sıfır sistem rahat calışıyodu ama vista zamanla dolmaz aksine bilgisayarı nasıl kullandıgını izleyerek performansı geliştirir, dolayısıyla format herşeyi baştan başlatır ve kayıplara yol acar. sen arkadaşların onerileri bi yap eger onların hicbiri işe yaramazsa format son caren olsun, ayrıca imkanın varsa Ultimate sürümünü yükle vista'nın, biraz para biriktirip 1GB daha ram alırsın(Kingston marka saglam 1gb ram bile 40ytl artık) ve daha iyi kullanırsın. simdi premium ilede 2gb kullanırım diyeceksin, söle solim ultimate aynı sistemde daha hızlı calışır cünkü cekirdek altyapısı daha farklı, en agır sistem diye biliniyo ama daha saglam bi yapısı var, bizzat denenmiştir
benim önerlerim:
yazılımsal olarak:::
nod 32 ,zone alarm,tune up optimizer(ücretli),ccleaner,advcanced windows care (gerekli
ise)
donanımsal olarak:::
ram olarak 1gb daha alman ,sabit disk alanını arttırman,ekran kartını 512 yada 1gb alman
bütçeni biraz zorlayacak olsada iyi olur.
ve diğer arkadaşların dediğini yapabilirsin kolay gelsin...
ali fuatbenim önerlerim:Ekran kartını yenilemek oyun performasnından başka bir yarar sağlar mı bana??
yazılımsal olarak:::
nod 32 ,zone alarm,tune up optimizer(ücretli),ccleaner,advcanced windows care (gerekli
ise)
donanımsal olarak:::
ram olarak 1gb daha alman ,sabit disk alanını arttırman,ekran kartını 512 yada 1gb alman
bütçeni biraz zorlayacak olsada iyi olur.
ve diğer arkadaşların dediğini yapabilirsin kolay gelsin...
hayır işemlerini görsel olarak hızlandırmanı sağlar veya vista için görüntü çözünürlüğü önemli bişey yada görüntü yenileme hızı mesela 256 mb ekran kartı ile 512 yada 1024 mb erankartını düşün vistada hangisinden en iyi verimi alırsın yada hangisi senin sistemin içn daha güncel bunları göz önüne alarak sisteminin parçalarını almalısın.