SİSTEMİME VİSTA KURULU.YANINA SANAL XP KURMAYI İSTİYORUM.ACABA DRİVERLAR V.S. BİRBİRİNİ BOZARMI DİYE ENDİŞELENİYORUM...
VİSTA NIN YANINA SANAL XP
hayır hiç bir şey olmaz.
sadece kullanacağınız programın vmware veya virtual pc neyse en son sürünübü yükleyiniz.
kolay gelsin.
"Yanına sanal XP kurma" bana biraz şüpheli geldi.
Zira ya çift işletim sistemi kulanırsınız. Ya da varolan işletim sisteminin"içinde" bir sanal makine yazılımı ile -Virtual PC veya VMWare"- ayrı bir işletim sistemi kurarasınız.
2. Seçenek eğer korkularınız varsa en sağlamı.
Recep Baltaş"Yanına sanal XP kurma" bana biraz şüpheli geldi.benim bir korkum yokta sizin şupheniz neyse paylaşın herkes bilsin...anlamadım ne demek istediğinizi...Zira ya çift işletim sistemi kulanırsınız. Ya da varolan işletim sisteminin"içinde" bir sanal makine yazılımı ile -Virtual PC veya VMWare"- ayrı bir işletim sistemi kurarasınız.
2. Seçenek eğer korkularınız varsa en sağlamı.
@amedunziya
Bu sanalda XP kurmak fikri inanın çok zevkli.Pardus'ta Virtual Box ile XP kurdum ve hayatta denemediğim, "delilikler"i yaptım.İnanmazsınız, kaç yıldır IE kullanmam ama sanalda nasıl olsa virüs girse bile birşey olmaz diye IE ile bildiğim tüm virüs dolu sitelere girip, antivirüssüz XP'me kötü dakikalar yaşataym dedim.
Bilerek virüsleri çalıştırıp, kayıt defterini değiştirmelerini ve bazılarının da kendilerini sürekli kopyalamalarını sağladım.
Ama ne var ki IE'nin ayarlarıyla oynayan bir sayfaya rastlamadım henüz.Eğer ki XP ile siz de böyle çılgınca şeyler denemek istiyorsanız bence hiç durmayın.Ama eğer ki bunu Vista'da yapacağım diyorsanız yine de ana bilgisayara birşeyler sızmaması için paylaşım klasörlerini bir kapatmayı deneyin.
Ben Linux ortamında denediğimden şunu söylemeliyim ki hiç endişelenmedim.Hatta yalan söylemiyorum XP ultra ultra hafif bir işletim sistemi oldu çıktı.O kadar hızlı çalışıyor ki ! Görmelisiniz.
Umarım sanal xp'den beklediklerinizi alabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Hoşçakalın.İyi günler, iyi çalışmalar...
Caner Güral,
teşekkür ederim.ben de merak ettiğim için,araştırma,bilme dürtümün önüne geçemediğim için,önce denenmiş ve yapılmış olanları bide ben deneyim diye farklı uygulamaları kullanmaya uğraşıyorum.eminim faydalı ve zevklı olacak...iyi günler.
ii guzel de nasıl yapıcagız sanal xp yi veya başka işletim sitemini?
@üstad
Sanal XP değil de Sanal işletim sistemi dersek daha doğru olur.Böyle görevler üstlenen Sanal işletim sistemi yazılımları mevcut.
Forumda VMware, Virtual PC ya da Virtual Box anahtar kelimeleriyle arama yaparsan, örneklere rastlayacansındır.
Hoşçakal.İyi günler, iyi çalışmalar...
Vista'da sanal XP kullanmak eğlence için mantıklı olabilir ama Vista'daki uyumsuzluk problemleri için kullanılması pek mantıklı gelmiyor. Çünkü Vista'da XP programlarının çoğu uyumluluk modunda sorunsuz çalıştırılabilirken, donanım sürücülerinin birçoğunda sorun çıkıyor. Sanal işletim sistemleri de donanımlara direkt olarak değil de üzerinde çalıştığı işletim sistemi (burada Vista) aracılığıyla sınırlı olarak erişebildiğinden Vista'da çalışmayan donanım sürücülerini Vista üzerinde çalışan sanal XP'de çalıştırmak sorunu çözmez. Örneğin, Vista'da düzgün çalışmayan, cep telefonlarını yönetmeye yarayan Sony Ericsson PC Suite programını, Vista'da çalışan sanal XP'ye sorunsuz bir şekilde kurabilirsiniz; ancak sanal XP, cep telefonunun bağlandığı "USB bağlantı noktası"na direkt olarak erişemeyeceğinden cep telefonunuzu bulamayacaktır.
Bu durumda Vista ile uyumsuz donanımlar için en kolay çözüm, Windows Vista'nın yanına (ayrı bir disk bölümüne) Windows XP kurmaktır.
Evet, Vista'ta bir de böyle bir durum var.Tabi sürücülerinizin uyumlu çalıştığı bir işletim sisteminde, sanal işletim sistemi kullanmak, sürücüler bakımından daha mantıklı.Ama sizin istedğiniz sadece, sanal sistemde denemeler yapmak (programlarınızı, web sayfalarınızı denemek, güvenlik testleri yapmak) ise o durumda o kadar da sürücü gerekliliği olmayacaktır.
Hoşçakalın.