Vista oyun puanım neden düştü?

karamazov74
25-08-2009, 02:22   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
149 mesaj

Arkadaşlar çok ilginç çözemediğim bir sorunum var? Casper laptopum var.Dün laptopun performansının artması için güncel olmayan tüm driverlarımı güncelledim ve şu anda laptopdaki tüm driverlar güncel bir halde.Ancak benim anlayamadıgım konu şu : Bilgisayarımda driver güncellemesi yapmadan önce 3.0 olan vista oyun puanım neden driver güncellemeleri yaptıktan sonra 2.6'ya düştü? Hiç bir fikrim yok nu konuda.Yardım ederseniz sevinirim.Şimdiden cevaplarınız için tşkler. 

OSMAN BAĞÇEVAN
25-08-2009, 05:02   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

biraz chip sitesine baktımda bu puan derecelendirmesinde neredeyse herkes saçmalık olduğunu sölüyor ve saçma bişey olduğunu da kanıtlamışlar gibi bişey..

https://www.chip.com.tr/forum/Vis ... ir-Soru_t81150.html
https://www.chip.com.tr/forum/Vis ... cmaligi_t84199.html

orada ki sorulara , yanıtlara ve sizin sorununuza baktım da şöle bir olay var :

siz bilgisayarınızın driverini güncellediniz , üsteki linklerde ise bilgisayara ram takıyor arkadaşlar yani o da performansı için bir yöntem yapıyor

ve 

bunların sonucunda hepinizin sorunu aynı  ...

PUANIM NEDEN ARTMADI DA AZALDI

sanırım yenilik yapınca ve sisteminizi güncelleyince bu derecelendirme düşüyor  : )

o zaman sisteminizde sorun yok  doğru driver güncellemesi yaptınız ve performansı artmışdır : )

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 25 Ağustos 2009 05:05
asi conan
25-08-2009, 05:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
262 mesaj

OSMAN arkadaşa katılıyorum.puanlama tam  bir saçmalık bende ekstradan ram taktım puan hiç artmadı

rare81
25-08-2009, 07:50   |  #4  
rare81 avatarı
Yıllanmış Üye
101 mesaj

Ben de yeni ekran kartı sürücüsünü yükleyince toplam puan 5.0 dan 4.9 düştü.

GameRMan
25-08-2009, 10:07   |  #5  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
3,045 mesaj

Evet Win 7 de Aynı, MeseLa 5,6 Veriyo Ekran Kartının güncel driver indiriyorsunuz puan direk 5,4-5,3 filan oluyor. Ya birde puan ha 4 ha 5 Ben oyunlarda kasmadan oynuyomuyum ona bakarım puan falan takıntım olmuyor. :)

Ultraslan-Pc
25-08-2009, 10:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
110 mesaj

ama insanın içine bir sıkıntı düşürüyor.bu puanlamanın düşmesi.

karamazov74
25-08-2009, 10:54   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
149 mesaj

biraz chip sitesine baktımda bu puan derecelendirmesinde neredeyse herkes saçmalık olduğunu sölüyor ve saçma bişey olduğunu da kanıtlamışlar gibi bişey..

https://www.chip.com.tr/forum/Vis ... ir-Soru_t81150.html
https://www.chip.com.tr/forum/Vis ... cmaligi_t84199.html

orada ki sorulara , yanıtlara ve sizin sorununuza baktım da şöle bir olay var :

siz bilgisayarınızın driverini güncellediniz , üsteki linklerde ise bilgisayara ram takıyor arkadaşlar yani o da performansı için bir yöntem yapıyor

ve 

bunların sonucunda hepinizin sorunu aynı  ...

PUANIM NEDEN ARTMADI DA AZALDI

sanırım yenilik yapınca ve sisteminizi güncelleyince bu derecelendirme düşüyor  : )

o zaman sisteminizde sorun yok  doğru driver güncellemesi yaptınız ve performansı artmışdır : )
Arkadaşlar bence bu puan işi hiç de saçmalık gibi durmuyor bence bu puanların düşmesinin bir nedeni var.Çünkü driver güncellemesi yapmadan once yani oyun puanım 3.0 iken Fifa 2009'u rahatça kasmadan oynayabiliyordum.Ancak Driver güncellemesi sonrasında 2,6'ya düşen oyun puanım ile Fifa 2009'da kasmalar meydana geldi.Belki disk birleştirmesi yapmadıgımdandır diye düşündüm.C'yi birleştirdim.Sonuç yine aynı Fifa 2009 kasıyor. Kısacası bu puanların gerçekten bir anlamı var. 

Son Düzenleme: karamazov74 ~ 25 Ağustos 2009 10:55
OSMAN BAĞÇEVAN
25-08-2009, 14:47   |  #8  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: karamazov74  
Arkadaşlar bence bu puan işi hiç de saçmalık gibi durmuyor bence bu puanların düşmesinin bir nedeni var.Çünkü driver güncellemesi yapmadan once yani oyun puanım 3.0 iken Fifa 2009'u rahatça kasmadan oynayabiliyordum.Ancak Driver güncellemesi sonrasında 2,6'ya düşen oyun puanım ile Fifa 2009'da kasmalar meydana geldi.Belki disk birleştirmesi yapmadıgımdandır diye düşündüm.C'yi birleştirdim.Sonuç yine aynı Fifa 2009 kasıyor. Kısacası bu puanların gerçekten bir anlamı var. 

fifa 2009 bence çok değişik bir oyun...
512 mb ram , 256 mb ekran kartımla fifa 09 oynarken , oyunu açıcağım zaman bilgisayara reset atıyordum , çünkü reset atmazsam direk oyuna girsem oyun da kasmalar oluyor..

şuanda 4gb ram , 1gb ekran kartım var yine de oyun arada bir kasıyor.. burada bence bilgisayarın sıcaklığıyla ilgili bişey düşünüyorum..

ylnz
26-08-2009, 12:23   |  #9  
Üye
79 mesaj

1) Başlangıç programlarını yönetme:
a) Windows Defenderi Açın,
b) Araçlar düğmesini ve ardından Yazılım Gezgini'ni tıklayın,
c) Kategori kutusunda Başlangıç Programları'nı tıklayın,
d) Başlangıçta gereksiz çalıştığını gördüğünüz programlara tıklayıp devredışı bırak seçeneğine tıklayın,
e) ''Uygulamayı devre dışı bıkakmak istediğinize emin misiniz?'' Kutucuğuna Evet seçeneğini tıklayın,
f) Başlangıçta tüm gereksiz çalışan programları bu yöntemle devre dışı bırakın...
2) Dizin oluşturma seçeneklerini ayarlama:
a) Dizin oluşturma seçenekleri, aradığınız şeyleri bilgisayarınızda kolay ve hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olabilir. Arama işleminin kapsamını sadece sık kullandığınız dosya ve klasörlerde arama yapılacak şekilde daraltarak daha etkili bir biçimde arama yapabilirsiniz...
3) Güç ayarlarını yapma:
a) Denetim Masası+Güç Seçenekleri+Yüksek Performans'ı seçin...
4) Diski Temizleme özelliğini açma:
a) Başlat Menüsünden arama kutusundan yararlanarak disk temizlemeyi bulun,
b) Disk Temizleme Seçenekleri iletişim kutusunda, yalnızca kendi dosyalarınızı mı, yoksa bilgisayardaki tüm dosyaları mı temizlemek istediğinizi seçin.  Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin,
c) Disk Temizleme sekmesini altından silmek istediğiniz dosyaların onay kutularını seçin,
d) Silmek istediğiniz dosyaları seçtikten sonra Tamam'ı tıklatın, ardından işlemi onaylamak üzere Dosyaları Sil'i tıklatın. Disk Temizleme işlemi gereksiz tüm dosyaları bilgisayarınızdan siler...
5) Gereksiz programları bilisayarınızdan siliniz.
6) Disk birleştirici yoluyla diskinizi birleştiriniz.
7)Bilgisayarınızı yeniden başlatıp puanlama güncelleştirmesi yapınız.
8) Artık olmadıysa bizim yapabileceğimiz birşey kalmamış demektir :)
                     KOLAY GELSİN BU KADAR MADDEYİ UGULAMAK KOLAY DEĞİL :)

karamazov74
26-08-2009, 15:37   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
149 mesaj

1) Başlangıç programlarını yönetme:
a) Windows Defenderi Açın,

b) Araçlar düğmesini ve ardından Yazılım Gezgini'ni tıklayın,
c) Kategori kutusunda Başlangıç Programları'nı tıklayın,
d) Başlangıçta gereksiz çalıştığını gördüğünüz programlara tıklayıp devredışı bırak seçeneğine tıklayın,
e) ''Uygulamayı devre dışı bıkakmak istediğinize emin misiniz?'' Kutucuğuna Evet seçeneğini tıklayın,
f) Başlangıçta tüm gereksiz çalışan programları bu yöntemle devre dışı bırakın...
2) Dizin oluşturma seçeneklerini ayarlama:
a) Dizin oluşturma seçenekleri, aradığınız şeyleri bilgisayarınızda kolay ve hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olabilir. Arama işleminin kapsamını sadece sık kullandığınız dosya ve klasörlerde arama yapılacak şekilde daraltarak daha etkili bir biçimde arama yapabilirsiniz...
3) Güç ayarlarını yapma:
a) Denetim Masası+Güç Seçenekleri+Yüksek Performans'ı seçin...
4) Diski Temizleme özelliğini açma:
a) Başlat Menüsünden arama kutusundan yararlanarak disk temizlemeyi bulun,
b) Disk Temizleme Seçenekleri iletişim kutusunda, yalnızca kendi dosyalarınızı mı, yoksa bilgisayardaki tüm dosyaları mı temizlemek istediğinizi seçin.  Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin,
c) Disk Temizleme sekmesini altından silmek istediğiniz dosyaların onay kutularını seçin,
d) Silmek istediğiniz dosyaları seçtikten sonra Tamam'ı tıklatın, ardından işlemi onaylamak üzere Dosyaları Sil'i tıklatın. Disk Temizleme işlemi gereksiz tüm dosyaları bilgisayarınızdan siler...
5) Gereksiz programları bilisayarınızdan siliniz.
6) Disk birleştirici yoluyla diskinizi birleştiriniz.
7)Bilgisayarınızı yeniden başlatıp puanlama güncelleştirmesi yapınız.
8) Artık olmadıysa bizim yapabileceğimiz birşey kalmamış demektir :)
                     KOLAY GELSİN BU KADAR MADDEYİ UGULAMAK KOLAY DEĞİL :)
 Arkadaşım cevabın,ilgin ve emeğinden dolayı teşekkür ediyorum ancak ben bu saydığın maddelerdeki herşeyi zaten haftada bir uyguluyorum.Bilgisayarımın bakımı konusunda zaten oldukça titiz biriyim.Benim sorunumun nedeni bu maddelerdeki şeyleri yapmamamdan kaynaklanmıyor.Benim sorunum bilgisayarıma bu saydıgınız maddelerdeki bakımlardan daha fazlasını yapmama rağmen(hatta ben ek olarak driver güncellemeleri de yaptım ) neden daha önce ( driver güncellemesi yapmadan önce) 3.0 olan oyun puanım daha sonra ( driver güncellemesi yaptıktan sonra ) 2.6'ya düştü. Benim sorunum bu . İşte buna cevap arıyorum.

ylnz
26-08-2009, 16:26   |  #11  
Üye
79 mesaj

Arkadaşım daha fazla yardımcı olmak isterdim ama benim de bilgisayar konusundaki bilgim buraya kadar sınırlı.Yinede sorunu araştırmaya çalışacağım.

OSMAN BAĞÇEVAN
27-08-2009, 01:45   |  #12  
Denetmen
6,606 mesaj

karamazov arkadaşım ben gereken cevabı verdiğime inanıyorum...saçmalık dediğimiz şey  vista ya da windows7 derecelendirmesi..herkes de bu böle..çözümü yok gibi bişey
amaaaa

siz illaki diyorsanız benim puanım en yüksek olucak google den araştırın..o puanı yükseltmek için bir program var..o programı indiriyorsunuz ve 5 dk da istediğiniz puanı verebiliyorsunuz bu kadar basit..fazla üstüne düşmemek lazım ki bence de gereksiz bişey..

karamazov74
27-08-2009, 01:53   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
149 mesaj

karamazov arkadaşım ben gereken cevabı verdiğime inanıyorum...saçmalık dediğimiz şey  vista ya da windows7 derecelendirmesi..herkes de bu böle..çözümü yok gibi bişey
amaaaa
 siz illaki diyorsanız benim puanım en yüksek olucak google den araştırın..o puanı yükseltmek için bir program var..o programı indiriyorsunuz ve 5 dk da istediğiniz puanı verebiliyorsunuz bu kadar basit..fazla üstüne düşmemek lazım ki bence de gereksiz bişey..
Arkadaşlar sorun çözüldü.Vista oyun puanım tekrar eskisi gibi 3.0 oldu.Çözüm şu : 
1.Bilgisayarınızın C:\\Windows\Performance\WinSAT\DataStore\ klasörüne gidiniz.
2. Bu klasör içerisinde adı 2007-02-22 23.31.28.374 Assessment.WinSAT.xml benzeri dosyalar göreceksiniz bunlar tarih sırasına göre bilgisayarınıza verilen puanlandırmaların tutulduğu xml dosyalarıdır. En son tarihli olanın bir yedeğini başka bir klasöre kopyalayınız.
3. Asıl dosyayı,
XML Notepad 2007 editöründe ki bu editör sadece yardımcı olmak için örnek verilmiştir, bu gibi programlar yardımı ile açınız.

4. Açılan dosyanın alt klasörleri olarak gözüken sol bölümde WINSPR klasörünün üzerine çift tıkladığınızda sağ alanda bilgisayarın sistem puanlaması ile ilgili bilgileri göreceksiniz. 
5. Değişik skorlar (puanlar) üzerinde oynama yapabilirsiniz. Mart 2007 itibariyle 5.9 verebileceğiniz en yüksek skordur.
6. Dosyayı kaydediniz.

7. Puan güncelleştirmesini tekrar yapın .
Olay bu kadar basit. Yardımcı olmaya çalışan herkeze teşekkürlerimi sunuyorum.

Son Düzenleme: karamazov74 ~ 27 Ağustos 2009 02:00
OSMAN BAĞÇEVAN
27-08-2009, 02:20   |  #14  
Denetmen
6,606 mesaj

benim sölemek istediğim programda buydu : )

karamazov74
27-08-2009, 02:47   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
149 mesaj

işte mutlu son :D 

Son Düzenleme: karamazov74 ~ 27 Ağustos 2009 15:24
massas
27-08-2009, 16:32   |  #16  
Yıllanmış Üye
681 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  

yenilik tapınca dercelendirme düşüyorsa şunu söylemek istiyorum ben önceden geforce 6600 kullanıyordum oyun dercelendirmesi 3.7.di şu an ati hd4830 kullanıyorum. dercelendirmem 4.7 buna ne demeli?

kerrjo
01-09-2009, 03:29   |  #17  
Üye
68 mesaj

Sorun driver güncellemesinin önceki driver kaldırılmadan kurulmuş olması, güncel driverı kurmadan önce eski driverı kaldırın sonra kurun.

karamazov74
01-09-2009, 17:00   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
149 mesaj

Sorun driver güncellemesinin önceki driver kaldırılmadan kurulmuş olması, güncel driverı kurmadan önce eski driverı kaldırın sonra kurun.
Senin dediğin gibi olsaydı koskoca Windows neden ''Bir önceki sürücüye geri dön'' gibi bir seçeneği Aygıt Yöneticisinde bulundururdu?

Son Düzenleme: karamazov74 ~ 01 Eylül 2009 17:01
kerrjo
01-09-2009, 21:27   |  #19  
Üye
68 mesaj
Alıntı: karamazov74  
Senin dediğin gibi olsaydı koskoca Windows neden ''Bir önceki sürücüye geri dön'' gibi bir seçeneği Aygıt Yöneticisinde bulundururdu?
Ben de Casper Nirvana kullanıcısıyım, aynı şekilde son ekran kartı driverı güncellemesinde vista aero performans puanı 4.8'e geriledi. Forumlarda araştırmam sonucu sürücüyü kaldırıp güncel driverı tekrar yükledim, sorun çözüldü. Deneyimlerimden yararlanarak bunu yazdım amacım yardımcı olmak, kulaktan dolma bilgilerle sizleri meşgul etmek değil..

marosarap
02-09-2009, 23:06   |  #20  
marosarap avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj

saçma bi sisem bu vista puanlaması ..önceki laptobum intelin 950 ekran kartlı (onboard) gpu suna sahipken aero puanım 3.6 idi oynadıgım max güçlü oyun ise nfs undergrand idi. şimdiki laptobumla hybrire crosfair özelligi mevcut craysisi midumda oynamama ragmen puanım komik ama 3.5 grisini sen hesapla.