Vista Readyboost

Kapalı Hesap (53751)
06-04-2007, 12:39   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

readyboost destekli bir usb bellekle vista yüklü bilgisayarın hızlanması gibi bir teknoloji var fakat bunu deneyen var mı alacağımız verim ne olur mesela 1 gb'lık usb bellekle ram'e oranla ne kadar hızlanacak deneyim sahibi olanlar anlatsın da duyalım

Selçuk İslamoğlu
06-04-2007, 13:22   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Uygulama ve sistem açılışları bir hayli hızlanıyor. Aslında 256 mb'ın üzeri hemen herşey fayda edecektir. Önemli olan USB'nin USB 2.0 ve hızının yüksek olması. Vista'nın tavsiyesi genelde RAM kadar yer ayırmak ama tabi bu çoğu kez mümkün olmasa da, yine de sistemi ve programları hızlandırıyor.

bandw
06-04-2007, 17:00   |  #3  
Yeni Üye
25 mesaj

Kardeş benim 2Gb Kingston usb belleğim var ve tamamını ram gibi readyboot yaptım ancak pek bir fark göremedim. Benim normalde 1Gb ramim var belki ondan dolayı bana öyle gelmiş olabilir. Yinede hoş bir özellik en azından hard diski zorlamayıp usbden faydalanıyor. Zaten geçen haftaki trtdeki bilişim rüzgarı programındada bu özelliği anlattılar. Bu özellik tam bir ram gibi çalışmıyor. Ramin zorlandığı zaman devreye giriyor. Çok büyük performans bekleme ama yinede sistemini rahatlatan güzel bir uygulama. Öneririm.

Kapalı Hesap (53751)
06-04-2007, 17:37   |  #4  
OP Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Sağolun Varolun

Kombat
07-04-2007, 11:08   |  #5  
Kombat avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

Süper bilgilendim beyninize sağlık. En yakın zamanda deneyecemde. SD kartlarda işe yarıyor mu acaba? Kameraya takıpta oradan readyboost yapsam.

magellan74
08-04-2007, 21:28   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj
Kombat
Süper bilgilendim beyninize sağlık. En yakın zamanda deneyecemde. SD kartlarda işe yarıyor mu acaba? Kameraya takıpta oradan readyboost yapsam.
Ben 1gb toshiba sd-kartla  laptopda readyboost yapdım  şimdi.Oluyor ama ne fark gördün dersen anlamadım.Sistemimde 2gb ram var belki ondan anlayamadım.Cod2 oyununu açdım değişiklik yok.Sanırım rami az olan sistemlerde takviye oluyor.sdkartı readyboost yapınca sdkart içinde 870mb bir dosya oluşturuyor.Bilgisayarımda karta sağ tıklayıp özelliklerinden r.boost açman gerekiyor tabi.Oyun çalışınca kartın ışıkları sürekli yanıyo,işlem yapıyor anlaşılan ama dediğim gibi ben farkı anlayamadım.Bilginize..

Tırtıl
08-04-2007, 21:35   |  #7  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj

ReadyBoost bir CPU / ekran kartı performansçısı değil. ReadyBoost programların harddiskten okunması yerine usb'den daha hızlı bir şekilde okunmasını sağlıyor. Bahsettiğin Toshiba'da açılış readyboost ile 15 saniye daha hızlı oluyor. Programlarda deli gibi hızlı açılıyor. Yani gözlemlediğin performans "programın ne kadar hızlı veya daha hızlı çalıştığı" değil, nasıl daha hızlı açıldığı ve kapandığı , sistemin harddiski ne kadar daha çok yorduğu veya takas oluşturma isteğiyle ilgili bişi.

eewwrree
24-04-2007, 23:54   |  #8  
Taze Üye
6 mesaj
Tırt
ReadyBoost bir CPU / ekran kartı performansçısı değil. ReadyBoost programların harddiskten okunması yerine usb'den daha hızlı bir şekilde okunmasını sağlıyor. Bahsettiğin Toshiba'da açılış readyboost ile 15 saniye daha hızlı oluyor. Programlarda deli gibi hızlı açılıyor. Yani gözlemlediğin performans "programın ne kadar hızlı veya daha hızlı çalıştığı" değil, nasıl daha hızlı açıldığı ve kapandığı , sistemin harddiski ne kadar daha çok yorduğu veya takas oluşturma isteğiyle ilgili bişi.
dostum çok güzel açıklamışsın.Bir de bende Sony NW-E405 var.mp3 çalar.Aynı zamanda da flash disk.USB girişi üzerinde dahili değil.Ara kablo ile bağlantı yapıyorum.Kanımca ara kablo olunca ReadyBoost özelliği işe yaramıyor.Bilginize...(Yanlışım varsa düzeltiniz.Saygılar)

black_flood
25-04-2007, 07:42   |  #9  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

tırt'ın dediği doğru diskin yazma ve okuma hızları malum gecikme süreleride.usb 2.0 takılınca bu özellik diske yazıp okuyacağına usb diske yazarak daha hızlı çalışıyor.

Borga-x
25-04-2007, 09:11   |  #10  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bir şeyde ben eklemek istiyorum.Card readerlar (anakartın usb soketinden güç alan) ne yazıkki ReadyBoost desteği vermiyor sakın aldanıpta usb card reader almayın.Bu anakartın üstünde hazır olarak gelmesi gerekiyor.Buda laptoplar için geçerli.

PcMaKeR
25-04-2007, 11:56   |  #11  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Borga-x neden vista o zaman card reader a takılan sd kartları readybost olarak görüyor. ikinci program açılımında en azından hdd den daha hızlı açılıyor programlar.

Borga-x
25-04-2007, 12:09   |  #12  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Eğer dizustu ise OK ama masaustu sıstemlere ınternal olarak takılan card readerlar readyboostu desteklemiyor.Bende bunu dergıde okudum.Hatta saydayı sana scan eder buraya koyarım ordan sende okursun :D

PcMaKeR
25-04-2007, 12:11   |  #13  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

bu ayın sayısı mı. almadım yaw fakirlikten ya üye olacam buna yada pederi sıkıştırıp aylığı arttıracam. çare kalmadı :D

PcMaKeR
25-04-2007, 12:12   |  #14  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

işletim sistemi karşılaştırması yapmışlar mı bu ay. geçen mart sayısında son kapakta gelecek sayıda işletim sistemi karşılaştırması olacak diyordu.

fatih513
08-05-2007, 22:01   |  #15  
Taze Üye
16 mesaj

VISTA ReadyBoost RAM değildir zaten olamazda.Herhangi bir RAM'in hızında bir flash bellek ben görmedim.Göreceğimizi de sanmıyorum.Ve çoğu arkadaşın dediği gibi benimki yüksek hissetmiyorum zırvalıkları tamamen saçmalık sadece bilgisayar o özelliği program açılırken kullanabilir.Ve her programda işe yaramaz(özellikle oyunlarda)

fatih513
08-05-2007, 22:09   |  #16  
Taze Üye
16 mesaj

Devam edeyim zaten Vistada Fazla Aramadım ama XP'deki sanala bellek işinin daha hızlısı bu ReadyBoost.Bilgisayar Ramin yetmediği zamanlar otomatik olarak Harddisk'ten kullanıyor,VISTA'da Sen bellek takında harddisk değil flash bellekten kullanıyor.Zaten XP'de bu saçma olurdu(burada da saçma ama burada Sanal Bellek yok)çünkü siz çıkıpta bilgisyara (2GB ram varsa) Toplam 2 GB İşlem açarsanız zaten bilgisyar yavaşlamaya başlar.Kısacası Bu Ready Boost İşi Son Kullanıcının fazla işini görmez.

Mustafa@PC
08-04-2009, 18:50   |  #17  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Faydalı bir uygulama özellikle düşük ram li pcler için...