Vista sahiplerine Windows 7 bedava olsun!

CHIP Online
15-05-2009, 15:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bunu söyleyen bir MS görevlisi... Vista Ultimate kullanıcıları için sevindirici haber mi geliyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Vist ... va-olsun_12734.html

Resimlerle: Windows 7 RC Türkçe Görüntüleri

Windows Vista 2007 başında piyasaya çıktığından beri kullanıcılardan farklı yorumlar aldı. Ne yazık ki yorumların büyük kısmı olumsuzdu ve kullanıcıların çoğu işletim sistemini beğenmemişti. Sınırlı sürücü desteği ve uyumsuzluklar ise kullanıcıların en büyük şikayetleri arasında yer alıyordu. Windows 7'nin çıkmasına artık az bir süre kala, Microsoft içerisinden Vista kullanıcılarının ilgisini çekecek bazı öneriler çıkmaya başladı.

Microsoft'ta analiz sorumlusu olarak görev yapan Michael Cherry, Vista Ultimate kullanıcılarına ücretsiz Windows 7 geliştirmesi sunulması gerektiğini açıkladı. Fakat Cherry'nin Vista kullanıcılarını heyecanlandıracak bu önerisinin sebebi sürücü sorunları, uyumsuzluk problemleri veya yavaş dosya transferi değil. Cherry, Vista Ultimate kullanıcılarına sunulması vaat edilen ve bir türlü başarılı bir şekilde sunulamayan ekstralar yüzünden bu fikri savunuyor. Cherry'ye göre böylece Vista'dan memnun kalmamış kullanıcılara bir iyi niyet gösterisi yapılabilir ve bunun Microsoft'ta kayda değer bir masrafı da olmaz.

Bakalım Microsoft içerisinden bu öneriye destek çıkan olacak mı...

Tüm konu: Vista sahiplerine Windows 7 bedava olsun!

İzleyin: XP Mode Böyle çalışıyor

Resimlerle: Windows 7 RC Türkçe Görüntüleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu öneri hayata geçebilir mi?

Kapalı Hesap (91855)
15-05-2009, 15:43   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

mesela ultimate extrasa bi tane vga doğrulama aracı koysunlar
sonra doğrulama yapılırsa ultimate extrasa bi de windows 7 upgrade koysunlar ordan windows 7 ye upgrade yapılsın

titi_boss_14
15-05-2009, 15:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
892 mesaj

TABİ BİZ NOTEBOOK LA GELEN HOMEPRİMUMU NAPCAZ ZORLA KORSANA YÖNELTİYORSUNUZ

Hiper£l£v£nKids
15-05-2009, 15:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

Sanmıyorum

(Şu anda üstümde Star Trek T-Shirt'ü var (: )

Kaptanos
15-05-2009, 16:33   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,349 mesaj

Vista Ultimate kullananlara gidipte Windows 7 verecekelrse o zaman çok saçma ve gereksiz. Fakat Ultimate'e Windows 7 Ultimate verilirse o zaman güzel bir iş yapılmış olur ki. Bu karar kesinleşirse bende gider bir Vista Ultimate alırım. :)

cool_cat
15-05-2009, 20:29   |  #6  
Yeni Üye
28 mesaj

Çok şık bir öneri ama; neden ultimate? Bence home premum kullanan lisanlı vista sahipleri ücretsiz değil ama çok cazip bir ödemeyle win7 ye geçebilmeli. sürümden kazansın bu seferde microsoft. Herkes memnun kalır. eğer böyle bir ücrestsiz geçişi sadece ultimate kullanıcılarına açarlarsa. Diğer yazılım sahipleri isyan eder microsoft da bunun farkındadır herhalde...

TuncaBozkurt
15-05-2009, 21:02   |  #7  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Sanmıyorum. Ama bence olmalı. Yine de şöyle düşünmek lazım: Bir kez lisans aldınız. Güncelleme ücretsiz, yeni işletim sistemine geçmek ücretsiz. Microsoft'un para kazanması lazım. Belki şöyle olabilir: Sadece Windows XP ve Vista lisansına sahip olanlar 7'ye(Gerçek adı Windows 6.1 olan Windows 7'ye) yükseltebilir. Aynı şekilde 7'den sonra çıkacak işletim sistemine de(Artık Windows 7.0 olur herhaldeKahkaha) sadece Vista veya 7'si olanlar geçebilsin. Tabii ki şu da var: Örneğin Vista'da Home Basic'im mi var, 7'de de Home Basic'e geçebilirim. Business'ım mı var, aynı şekilde.

Bence değerlendirilebilir. Eğer Microsoft korsanla savaçmak istiyorsa ve fiyatları indirmek konusunda (en azından benim şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla) hiçbir şey yapmamakta ısrarcıysa bu öneriyi düşünebilir belki.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 15 Mayıs 2009 21:57
sirus
15-05-2009, 21:12   |  #8  
Taze Üye
3 mesaj

Öneri kulağa hoş geliyor. Bundan 10 sene öncesinde dünyadaki bilgisayar kullanıcılarının sayısı ile bu gün kullanım sayısını bir hesap etmek gerekli. Ayrıca pc tabanlı türev aygıtlara atılan işletim sistemlerininde kullanım oranını göz önünde bulunduracak olursak belki bugün ücretsiz değilde cd masrafı artı 1$, 5$, 10$, 20$ gibi fiyatlarda ne kadar para kazanılabilir bir düşünmek gerekli. milyonlarca bilgisayarda olduğunu düşünürsek sadece 1$'da milyon, milyar dolarları getirir ki göndersinler gazete dergi bayilerine kütür kütür satılır:))

man on the moon
15-05-2009, 21:13   |  #9  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

@neden ultimate?
çünkü ultimate lisansına sahip olanlar belkide onbinde bir.
ve sunduğu ekstra özellikler fiyatına göre pekbir şey ifade etmiyor.

TABİ BİZ NOTEBOOK LA GELEN HOMEPRİMUMU NAPCAZ ZORLA KORSANA YÖ
illa bir indirim seçeneği olacaktır.

Benim soruma gelelim.
MSDN Academic Alliance üzerinden nasıl lisans alırız?

Son Düzenleme: man on the moon ~ 15 Mayıs 2009 21:16
sirus
15-05-2009, 21:17   |  #10  
Taze Üye
3 mesaj

mesela chip ile şu ay 5$'a işletim sistemi dense gidip kim almaz?

yas
15-05-2009, 21:36   |  #11  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

Win7, Vista sahiplerine bedava verilmezse Microsoft çok büyük bir EŞŞEKLİK yapmış olur.

Win7'yi Vista'nın bitmiş hali olarak gören biri olarak, Vista Ultimate'ımın Win7 Ultimate ile değiştirilmesini talep ediyorum.

DUY BİZİ MICROSOFT!

seven44
16-05-2009, 10:41   |  #12  
Yıllanmış Üye
273 mesaj

Yada farkını verip alsak olazmı takas yani alsana vista lisansı. ver bana windos7 lıssansı

sinanyc
20-05-2009, 23:24   |  #13  
Üye
59 mesaj

selamlar bence microsoft artık vista kullanıcılarından özür dilemek zorunda diyorum bu özürüde  win 7 nin rc sürümünü tam olarak hediye etmeli korsan kullanıcılar bu sözün dışında kalsın  :)

neyse  vistacılar bu win 7 yi hak ediyor  böyle rezil bir  sistemden sonra  artık  bir özürü hakketik diyorum  tüm chip dergisi çalışanlarına ve buradaki üye arkadaşlarıma  tam destek veriyorum  ve sabırla bekliyorum :)

her kese selamlar saygılar