Vista: Satış hızı artıyor mu, azalıyor mu?

CHIP Online
20-07-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft, Vista'nın toplam satış rakamlarını açıkladı. Peki ama satışlar gerçekten çok mu iyi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Vist ... aliyor-mu_7854.html

Microsoft tarafından yapılan açıklamada kamuoyuna Windows Vista'nın satış rakamlarıyla ilgili bilgi verildi.

Buna göre Windows Vista'nın yayınlandığı ilk günden bu yana 180 milyon kopya sattığı açıklandı ve daha da önemlisi Windows Vista'nın satış oranındaki büyüme önceki seneye göre artarak devam ettiğinin altını çizdi. Ancak Microsoft satış rakamlarının gün be gün arttığını söylüyor olsa da, aslında tablo bu kadar da pembe olmayabilir.

Ocak 2007'den bu yana 180 milyon lisanslı kopya satmayı başaran Windows Vista için bazı olumsuz durumlar da söz konusu. Özellikle üzerinde durulan konu ise Windows Vista'nın satışlarındaki büyümenin artık yavaşlamaya başlaması.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, yayınlandığı ilk ay içinde 20 milyon lisanslı kopya satan Windows Vista, ilk 100 gün içinde 40 milyon kopya satabilirken bu sayı 6 ay içinde 60 milyon kopyaya ulaştı. Vista'nın ilk bir yılını doldurduğunda yakaladığı rakam ise 128 milyondu. Bu rakamı aya vurduğumuzda, ortaya ilk bir yıl için aylık ortalama 10,6 milyon kopya satıldığı ortaya çıkıyor.

Son 9 ayda ise Vista satışları 52 milyon olarak gerçekleşti. Bu rakamı aylık ortalamaya vurduğumuzsa ise ortaya 6,7 milyon kopya çıkıyor. Yani satışların aslında hızlanmadığı, tersine giderek yavaşladığı varsayımını yapmak mümkün.

Tüm konu: Vista: Satış hızı artıyor mu, azalıyor mu?


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft tarafından açıklanan bu rakamlar sizce ne anlama geliyor? İşler gerçekten iyi gidiyor mu?