Vista Sistem Geri Yükleme

bahr
21-10-2009, 18:34   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Merhaba arkadaşlar,
Casper laptopumda Vista işletim sistemini kullanıyorum.Laptopu aldığımda sistemin imajını almamıştım.Şimdi yaşadığım birkaç sorundan ötürü imajını almak istiyorum ve sitemdeki bozukluklardan dolayı bu şekilde imaj almak istemiyorum.Aklıma 2 yol geldi, ikisinde de bir sonuca ulaşamadım maalesef.
Aklıma gelen yollar:
1.) Sistemi ilk aldığım tarihe almak ve sonradan temiz bir şekilde imajını almak( Sistem geri yüklemeye baktığımda ancak 1 ay öncesinin tarihini veriyor ve ilk sistem tarihine gidemiyorum.)
2.) İnternetten indireceğim bir iso yu dvd ye kaydedip, laptopumun orjinal lisans anahtarını tekrardan girerek sistemi yüklemem.Bu çözüm biraz hayali.Zira şifreyi kabul edip-etmeme durumu var.Bu konuyu biraz araştırdım şifreyi kabul etmiyeceği sonucuna ulaştım.Sizce bu şekilde olur mu?
 
Ya da bu çözümlerin haricinde, başka bir çözümünüz var mı?Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Mustafa@PC
21-10-2009, 19:26   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

1.) Eski sistem geri yükleme noktaları periyodik olarak zamanla silinir, disk şişmesin diye...

2.)Temiz bir Vista ISO'su bulursanız (!?) Size ait ürün anahtarı ile etkinliştirebilirsiniz. Sonuçta lisans önemli olan...

fasterdem
22-10-2009, 14:40   |  #3  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

evet katılıyorum.1. de belirttiğiniz için mustafa cevabı vermiş.2. olarak da şöyle diyeyim.Evet sağlam bir dvd bul ve kurulum yap.kurulum yaparken önce kendi lisans anahtarını gir.bazı durumlarda kabul etmeme gibi durumlarla karşılaşılıyor.Böyle olursa eğer panik yapmaya gerek yok.Dvd yi temin etiğiniz yerden de birde korsanda olsa bir lisans anahtarı edinin.İlk etapta kuracağınız sistem yasal olmasada kurulum bittikten sonra bilgisayarımın özelliklerine girdiğinizde lisans anahtarını değiştir diye bir yer göreceksiniz.İşte o bölümden kendi orjinal anahatarınızı girin ve microsoft un sitesinden tüm güncel update lerinizi ve kulalnacağınız temel program ve dirverlarınızı kurun.ardından da norton ghost gibi yazılımlarla sistemininizin tertemiz bir yedeğini alın.alın ki ilerde de bir sıkıntı esnasında bu alacağınız imaj sizi kazasız belasız kurtarsın.kolay gelsin...