Merhaba arkadaşlar.öncelikle hepinize kolay gelsin benim bi kaç sorunum ve sorum olucak bugun başınızı ağrıtıcam biraz. :)
Şimdi abiler bende toshiba a300-20c laptop war.Özellikleri Intel(R) Pentium (R) Dual CPU T3400 @ 2.16 Ghz 2.17 Ghz işlemci,3 Gb Ram,250 Gb Hdd,Mobile Intel(R) 4 Series express Chipset family bulunmakta.İşletim sistemi olarak windows vista home premium sp1 32 bit kullanıyorum.
İlk sorunum bilgisayarım açılırken kullanıcı hesap denetimi yaparken açılana kadar tam 2 dakika bekliyor.Ve bu beni müthiş derecede rahatsız ediyor.Bunun çözüm yollarını sitenizde araştırdım.msconfigde başlangıçta kullanılmayan tüm programları kapadım.Bilgiayarıma winsys clean kurdum.dizine ekleme işlemlerini vb kapadım.Fakat hala geç açılıyor.Bu sorunu nasıl çözebiliriz.
İkinci sorunum bilgisayarımda oyunları iyi bir performansla uzun süredir oynayamıyorum.Hafif kasmalar olabiliyor.Hatta kimi oyunlarda ciddi kasmalar olabiliyor.Hatta şuan görew yöneticisinde performansta kullanılan bellek 1,41 gb olarak gözüküyor sadece site msn ve media player açık.readyboost da denedim ama pek faydasını göremedim.
Bilgisayarıma istemyerekde olsa xp kurmak istedim.fakat ondada mavi ekranla karşılaştım.Ramlerde üç adresde hata gösterdi.Vistayı bırakmak istemesemde xp yide kuramadım anlıycanız.
Ben napmalıyım?Bana bi yol gösterirseniz sevinirim.Vistada kalmak istiyorum ama ben oyun oynayı seven biriyim kastığı zaman vistadan nefret ediyorum.Xp kurmaya çalıştığım zamanda mav ekran hatası alıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
Vista sorun :(
Biliyosundur Vista ramleri sömürüyor.Bu yüzden ekstradan bişe açıldığından pc darboğaza giriyor.Buda sistem yavaşlamasına neden oluyor.Ayrıca işlemcinde vista için zayıf.Bu yüzden tavsiyem yeni bir XP cd si temin etmen.Xp kurduktan sonra sorun kalmayacaktır.Yada Linux kurabilirsin.Gayet sade,perfonmanslı ve bedava temin edebilirsin.(vistayı sildikten sonra oyun perfonmansın %50 artacaktır)(anlayamadığım bir kısım var paylşaımlı bir ekran kartıyla neyi oynadın yaw :S)
daha cok knight online oynuyorum.en son stalker,fear 2 protect origin,crysis gibi oyunlar oynadım fakat fear 2 de ve crysisde tam performans alamadım çözünürlüğü biraz düşürmem gerekti.
Ayrıca Xp kurarken mavi ekran hatasıyla karşılaşıyorum.bunun çözüm yolu nedir acaba?
sarı çizmeli memet ağa olmuş bu :D arkadaşında dediği gibi sp2 li xp kur mis gibi kullan
1. Öncelikle ve en önemlisi sisteminiz zayıf. Fakat açılış için 2 dakika o kadar da uzun bir süre değil.
2. XP kurmak bir çözüm ama sürücü bulabileceğinizi sanmıyorum.
3. Windows 7 kurabilirsiniz, biraz fark olur:
https://www.chip.com.tr/konu/Wind ... -indirin_12465.html
https://www.chip.com.tr/forum/Vis ... Kurmak_t110523.html
4. Windows 7 kursanız dahi çok fark etmeyecektir. Geçen hafta, arkadaşımın bilgisayarını optimize ettim. Özellikleri: T2060 işlemci, 1 GB ram, tümleşik Intel ekran kartı. Bol miktarda gereksiz Sony yazılımı. Yaptıklarım şunlar:
a. Ram takviyesi, 2 GB ram yaptık. Sizin için gerekli değil.
b. 30 kadar gereksiz Sony yazılımını kaldırdık. Sony'den nefret ediyorum, bu bilgisayara bir de başlangıçta kendini çalıştıran 30 tane yazılım önyüklü olarak geliyor. Siz de gereksiz Toshiba yazılımlarını kaldırın. Ben neredeyse hepsini kaldırdım mesela kendi makinemde.
c. Başlangıçtan gereksiz yazılımları kaldırın.
d. Açılışı çift çekirdekle yapın, gereksiz bazı görsel özellikleri kaldırın. Aşağıdaki konuyu inceleyin bunun için:
https://www.chip.com.tr/forum/dah ... -vista_t102137.html
e. Tune Up Utilities 2009 programıyla bilgisayarınızı optimize edin.
Tüm bunları yaptıktan sonra, biz bilgisayarda ciddi düzelme gördük ve artık tatmin edici derecede kullanılabilirliğe sahip oldu. Önceden işkence idi bilgisayarı kullanmak.
Biliyosundur Vista ramleri sömürüyor.Bu yüzden ekstradan bişe açıldığından pc darboğaza giriyor.Buda sistem yavaşlamasına neden oluyor.Ayrıca işlemcinde vista için zayıf.Bu yüzden tavsiyem yeni bir XP cd si temin etmen.Xp kurduktan sonra sorun kalmayacaktır.Yada Linux kurabilirsin.Gayet sade,perfonmanslı ve bedava temin edebilirsin.(vistayı sildikten sonra oyun perfonmansın %50 artacaktır)(anlayamadığım bir kısım var paylşaımlı bir ekran kartıyla neyi oynadın yaw :S)Vista RAM'leri sömürmüyor. Defalarca tekrarlandı bu "hurafe". Ama kullanılan bu RAM miktarını "sömürülmüş" olarak değerlendirmek yanlış. Daha önce çok sayıda kez vermişimdir bu linki. Yine veriyorum. İnceleyin bunu:
https://www.chip.com.tr/blog/selc ... sini-yiyor_235.htmlBuradan bazı alıntılar yapayım:
Microsoft’un ancak Vista’da akıl edebildiği bir gerçek: “Kullanılmayanzeka, ziyan edilmiş zekadır” , daha iyi anlatmak gerekirse:“Kullanılmayan RAM, ziyan edilmiş RAM’dir”
İşte gerçeği açıklıyorum: Windows Vista, belleği sürekli bilerek DOLU tutuyor.
Daha önce bir çok yerde ve CHIP Online’da da bahsettiğimiz ReadyBoost özelliği aslında sadece bunun bir yan ürünü. Yani Vista, RAM’inizi de ReadyBoost’un USB belleğinize yaptığı gibi bir “SuperFetch” için kullanıyor. Yani Firefox’unu açtığınız zaman Firefox’un kütüphaneleri diskinizden değil, RAM’inizden okunuyor. Böylelikle uygulama çalıştırma zamanları, XP gibi sabit diskinizden okumadığı için XP’ye göre saniyelerce daha hızlı oluyor ve program çalışırken dahi, gerekli kütüphanlerini RAM’den sağlıyor.
Gerçi bu alıntılar da yeterli söylemeye çalıştığımı anlatmak için. Vista boşuna kullanmıyor RAM'in büyük kısmını. Aslında XP'de bulunan "Prefetch" de çok farklı değil. Prefetch ne demek? Fetch, "gidip getirmek" gibi bir anlama geliyor. Pre prefixi de "ön" anlamına geliyor.(Zaten ön ek anlamına gelen prefix sözcüğünde de pre ön eki var.) Sonuç olarak "Prefetch", yani sözde temizlenerek performans artışı sağlayan klasör, önden gidip getirmek gibi bir anlam içeriyor. SuperFetch ile XP'deki Prefetch klasörü arasındaki tek fark da, Vista'da bu işlemin RAM'le yapılması, XP'de ise RAM'den daha yavaş olan hard diskle yapılması.Bu arada şunu da ekleyeyim: Prefetch klasörünü tamamen temizlemek değil de, çok seyrek kullandığınız veya şimdiden sonra hiç kullanmayacağınız programların girdilerini silebilirsiniz gereksiz yük oluşturmaması için. Ama diğerlerini silmek performansı aşağı çekecektir. Çünkü işletim sistemi, bir sonraki başlatılmasında bu girdileri yeniden oluşturacaktır.
Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 03 Temmuz 2009 18:01
ya beyler neyi tartışıyoruz malzeme bu abi bana sorarsanız tek çözüm kardeş temiz bir xp kurulumu korkmayın mavi ekran hatası almazsınız xp sürücüler notebook.gen.tr den temin edebilirsin abi o makinede sadece xp den performans alabilrsiniz ben böyle bir makinede xp kullanıyorum çok da mutluyum makine özellikleri imzamda yazılı
ya beyler neyi tartışıyoruz malzeme bu abi bana sorarsanız tek çözüm kardeş temiz bir xp kurulumu korkmayın mavi ekran hatası almazsınız xp sürücüler notebook.gen.tr den temin edebilirsin abi o makinede sadece xp den performans alabilrsiniz ben böyle bir makinede xp kullanıyorum çok da mutluyum makine özellikleri imzamda yazılıSiz şaka mı yapıyorsunuz? İmzanızdaki sistemle, bizim bahsettiklerimizin bir alakası var mı? Ve o sistemde XP kullanmakla bence çok şey kaçırıyorsunuz.