Vista SP1 Final Nerede?

mailci2
04-02-2008, 10:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

SP1 final sürümünün 4 şubatta çıkacağı haberleri yayılmıştı fakat ben hala bir hareket göremedim. Ertelenmiş olma ihtimali var mı?

uGuR.uK
04-02-2008, 11:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

ertelenmiş olma ihtimali var, ayrıca 4 şubat daha bitmedi. amerika ve ülkemiz arasındaki 8 saatlik farkıda göz önünde bulundurursak bekle biraz daha. ayrıca bugun cıkcak olan sürüm sadece ingilizce ve bikac yabancı dil icin olcak, Türkçe destekli sp1 2 hafta sonra geliyor...

mailci2
04-02-2008, 12:02   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

Evet saat farkını göz önüne almak lazım. Vista Business Eng. kullanıcısıyım. Türkçe işletim sisteminin dezavantajlarını çok yaşadım.  Cevabın için teşekkürler.

uGuR.uK
04-02-2008, 17:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
mailci2
Evet saat farkını göz önüne almak lazım. Vista Business Eng. kullanıcısıyım. Türkçe işletim sisteminin dezavantajlarını çok yaşadım.  Cevabın için teşekkürler.
madem ingilizce kullanıcısın, o zaman merak etme. çok gecikmezGöz kırpma

Selçuk İslamoğlu
04-02-2008, 19:39   |  #5  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Gecikecek malesef. Microsoft, Windows 2008 dolayısıyla, Vista SP1'i de Mart'a erteledi.

uGuR.uK
04-02-2008, 19:49   |  #6  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Selçuk İslamoğlu
Gecikecek malesef. Microsoft, Windows 2008 dolayısıyla, Vista SP1'i de Mart'a erteledi.
offf, cok kotu olmuş be...

XxXDaRKoXxX
04-02-2008, 19:58   |  #7  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj

Ne zaman MS şu günde yapacağım dediğinde gördük ki

Selçuk İslamoğlu
04-02-2008, 20:40   |  #8  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
XxXDaRKoXxX
Ne zaman MS şu günde yapacağım dediğinde gördük
Örneğin bütün işletim sistemleri gününde çıkmıştır.

serkanyuregir
04-02-2008, 21:02   |  #9  
Üye
82 mesaj
Selçuk İslamoğlu
XxXDaRKoXxX
Ne zaman MS şu günde yapacağım dediğinde gördük
Örneğin bütün işletim sistemleri gününde çıkmıştır.
ya o kadarda olsun bari.Microsoft gibi yahoo ya 44 milyar $ öneren şirketin işletim sistemlerini zamanında çıkarması övülmesi gereken bir olay mı sizce ?

Ya aslında boş konuşuyoruz elimiz kolumuz bağlı Microsoftun tekelindeyiz ama emin olun Avrupada Microsofta karşı milyonlarca insan bir araya gelmek için hazırlanıyor.

Son Düzenleme: serkanyuregir ~ 04 Şubat 2008 21:08
batu_han
04-02-2008, 22:39   |  #10  
Taze Üye
7 mesaj

http://winvistaforums.com/blogs/ ... -1-sp1-upgrade.html burada, cidden yalan değil rc sürümü falan da değil ben kurdum denedim

uGuR.uK
04-02-2008, 23:39   |  #11  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

serkan baba, avrupa milyonlarca insan bi araya gelmek icin hazırlanıo diosunda, naapcaklar? girip ms binalarınımı yıkcaklar? hepsi birleşip işletim sistemimi yazcaklar? bill gates'i rehin alıp istedikleri gibi işletim sistemimi yaptırcaklar yoksa? adamlar nereye el atsa dedigim dedik yapısını koyuyor, kim ne dicek ne yaptırcak yani. su bi gercekki bilgisayar sektörü Microsoft'un ve onun gibi birkac dev firmanın daha elinde bunu bu saaten sonra kimse kolay kolay degistiremez. bizde onlara ayak uydurcaz elden başka bişi gelmez...

Son Düzenleme: uGuR.uK ~ 04 Şubat 2008 23:40
serkanyuregir
05-02-2008, 00:30   |  #12  
Üye
82 mesaj

elazığlı kardeş işte bende onu diyorum elimiz kolumuz bağlı senin dediğin gibi ayak uydurcaz onlara ama benim dediğim yani insanlar artık bir firmanın tekeli altında yaşamak istemiyorlar ve bize düşende onlara köstek yerine destek olmak.

Ben böyle düşünüyorum bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ?

Tırtıl
05-02-2008, 07:58   |  #13  
Denetmen
1,579 mesaj
serkanyuregir
elazığlı kardeş işte bende onu diyorum elimiz kolumuz bağlı senin dediğin gibi ayak uydurcaz onlara ama benim dediğim yani insanlar artık bir firmanın tekeli altında yaşamak istemiyorlar ve bize düşende onlara köstek yerine destek olmak.

Ben böyle düşünüyorum bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz ?

Bence burda Ben istemiyorum, öyleyse diğerleri de istemiyor gibi kokuyor bu konuşma.

Yok arkadaş, eğer bir firma zoraki olmadığı halde tekel oluyorsa, bu insanlar istediği için oluyor. Kimse kimsenin kafasına silah dayayıp zorla Microsoft ürünü kurdurtmuyor. Daha iyi ürün yapıyor, daha çok tercih ediliyor, sadece bundan ibaret.Adamlar işlerini tam yapıyor. Vista'nın UAC'sine laf atanlar diğer linuxları kursunlar, daha fazla uyarı mesajı geliyor, hatta şifre girmeni istiyor her uyarıda. Her ping paketinde uyarı veren ZoneAlarm'ı kuran insanların UAC'ye laf atmaya hiç hakları yok. Microsoft'un driver desteğine laf atanlar, yine linuxları kursunlar da görsünler.

İşlevleri aynı olmasına rağmen Microsoft Office'in kullanım rahatlığı, Open Office'i katlıyor. Tamam paralı ama insanlar rahatları için paralarında vazgeçer, bu gayet doğaldır.

Verdiğim örnek çok iyi açıklar: Neden binlerce dolar daha verip insanlar Mercedes, BMW gibi markaları tercih ediyor? Neden 4x4'ler bu kadar başını aldı yürüdü? Pekala 10,000 ytl'lik araba da seni aynı yolda götürüyor, "ayağını yerden kesiyor". Neden? Cevabını bulursan bu soruyu yanıtlarsın.

Avrupa'nın bir yere gittiği yok. Avrupa mahkemeleri tabii ki Avrupa tabanlı yazılım firmalarını öne çıkarmak istiyor. Halkı bizimkinden farklı değil. Üstelik bizim halkımız onlardan daha fazla BEDAVA (anlayan anladı) microsoft ürünü kullanıyor, biz daha fazla bıdı bıdı ediyoruz. Bunun tek adı  nankörlüktür bence.

Microsoft'u savunmuyorum. Onun yerinde googleda olsa aynı şeyi yapar. Bu bir iş sonuçta, kimse babasının hayrına çalışmıyor.Google'ın hizmetleri sana bana bedava gibi görünsede değil.

Şimdi konuyu açtığın yere bakarsak, neden SP1 gecikti. Adamın yanıtı basit okursan, "bazı eksiklikler gördük, SP1'den herkesin memnun olmasını istiyoruz, daha geliştirip öyle yayınlayacağız" E şimdi kötü mü bu?

Uzun lafın kısası: İşini tüm rakiplerinden daha iyi yaparsan, halk seni tercih eder, seni çıkarır ortaya tekel olarak, kendi seçer kendi tekelini. Zorla tekel olmaz.

Son Düzenleme: Tırtıl ~ 05 Şubat 2008 08:04