Merhaba arkadaşlar, Vista SP1'in 18 Mart'ta yayınlanacağı söyleniyor ve iyi şeyler vaad ediliyor....Peki kurulumu nasıl yapacaksınız?Sisteminize direk kuracak mısınız yoksa bilgisayarınıza format atıp temiz bir şekilde mi kuracaksınız?Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir, ne önerirsiniz?
Vista SP1'i Nasıl Kuralım?
şuan bilgisayarım her şekilde şişmiş vaziyetde sp1 çıkınca ilk önce şişmiş olan pcme kuracağım herşey yolunda giderse. tüm driverlerimi vs mi internetden bulup güncelledim zaten. yeni bir şekilde yani temiz olarak yükleme yapacağım.
tabikide üstüne yüklerim, bi kere unutulmaması gereken birşey var vista xp gibi şişmiyor(eger gerekli sistem ihtiyaclarını karşılıyorsa bilgisayarınız tabiki), bu durumda temiz kurmak sadece işletim sisteminin kendi performansını tekrar yakalayana kadar bi süre kayıp demek olur. SP1'i suanki sisteme kurmak ve üstüne bi güzel bakım yapmak(disk temizligi-birleştirmesi ve kayıt defteri birleştirme) en akıllıcası olur bence...
elaziglitabikide üstüne yüklerim, bi kere unutulmaması gereken birşey var vista xp gibi şişmiyor(eger gerekli sistem ihtiyaclarını karşılıyorsa bilgisayarınız tabiki), bu durumda temiz kurmak sadece işletim sisteminin kendi performansını tekrar yakalayana kadar bi süre kayıp demek olur. SP1'i suanki sisteme kurmak ve üstüne bi güzel bakım yapmak(disk temizligi-birleştirmesi ve kayıt defteri birleştirme) en akıllıcası olur bence...Katılıyorum format atmaya gerek yok. Bakım yapmak yeterli olur.
format atıp temiz bir şekilde baştan kurmak sistemin daha stabil çalışmasınnı sağlamaz mı?
ati_sasaformat atıp temiz bir şekilde baştan kurmak sistemin daha stabil çalışmasınnı sağlamaz mı?o xp'deydi arkadaşım, zamanla bisiler yükleyip sildikce balon gibi şişmekteydi o. ama vista öyle degil, özellikle farklı bi cekirdek yapısı olan ultimate(ki her ne kadar daha fazla gereksinim istesede), eger 2gb rami takarsan son derece akıcı bi kullanım saglar. aynı sisteme xp veya home premium'da kursan ultimate'in performansını yakalayamazsın. sendeki vista sürümü ne bilmiyorum ama gerekli donanım ihtiyacını verdiysen eger format atmak sadece performans kaybına yola acar, bunu unutma...
bendeki surum home premium...tesekkurler...bu arada ultimate in farklııgı nedir?tum vista surumlerinin aynı oldugunu sanıyodum...
ben format atmadan kuracagım gerek yok formata sadece bakım yaparım benim merak ettiğim soru acaba sp1 den sonra bütün programlar düzgün çalışacakmı
BitDefender ve Zone Alarm düzgün çalışmayacakmış SP1 de
Onu bende Duydum ve sinir oldum inş performans artışı değer.Para verip biddefener ve zonealarm kueulu pc yapanlar ne yapaca acaba???
uyumluluk sorunu kötü, umarım sahip olanlar için kısa sürede uyumlu hale gelir...