Vista SP1 ve Windows Explorer Hatası

tiwiak
26-03-2008, 12:03   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

Herkese merhabalar,  Vista Home Premium (Eng) yüklü TOSHIBA A200-1BP Laptopum var, ben de herkes gibi Vista SP1 i sabırsızlıkla bekleyenlerdendim, geçen hafta standalone versiyonunu indirip kurdum, kopyalama süresindeki bekleme ve zaman hesaplama olayı gibi birçok sorun çözülmüş görünüyor ama  SP1 i kurduktan sonra daha önce neredeyse hiç karşılaşmadığım şu hatayı sıkça görür oldum; Windows Explorer has stopped working( yani çalışamayıp kapanıyor, ama internet explorer, winamp ..vs gibi uygulamalar kapanmıyor). Bu durum sizce neyden kaynaklanıyor olabilir, bir çözüm önerisi olan var mı?

Not: Driverları sürekli güncelliyorum, driver kaynaklı bir sorun olması imkansız. Özellikle ses kartından kaynaklandığını okumuştum, benzer sorunla karşılaşanlar böyle diyordu en azından. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Son Düzenleme: tiwiak ~ 26 Mart 2008 17:52
Kapalı Hesap (34907)
26-03-2008, 12:29   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Arkadaşım Vista SP 1 de uyumlu çalışmayan proğramlar vardı henüz bu sorunlar çözülmedi,galiba sorunun uyumsuz bir proğramdan kaynaklanıyor.

tiwiak
26-03-2008, 12:32   |  #3  
OP Yeni Üye
32 mesaj

suat666 arkadaşım cevabın için teşekkürler, şu an sistemimde Vista ya uyumlu olmayan hiçbir uygulama yüklü değildir, saygılarımla....

uGuR.uK
26-03-2008, 22:00   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

arkadaşın sorunu bi uyumsuzluk olamaz hatayı bizzat Windows'un Explorer'ı veriyor çünkü. ki bunun bikac sebebi olabilir, arkaplanda calışan bir işlem bunu kilitleyebilir, zararlı bi yazılım explorer.exe dosyasını bozmuş olabilir, dosyalar cok parcalanmışsa bu tarz takılmalar yaşanabilir(disk birleştrime yapmayı deneyebilirsin) yada dosya kopyalama-taşıma-kaydetme vs. explorer'ın yaptıgı islemlerde sorun cıkarıyor olabilir.

tiwiak
27-03-2008, 11:39   |  #5  
OP Yeni Üye
32 mesaj

elazigli kardeşim öncelikle cevabın için teşekkürler ama dikkat edilirse yazımda dedim ki SP1 i kurmadan önce hemen hemen hiç karşılaşmadığım windows explorer hatası SP1 den sonra sürekli çıkmaya başladı, yani bu da şunu gösteriyor ki arkaplanda çalışan uygulamalar SP1 i kurmadan onceki uygulamalarla aynı yani bundan kaynaklandığını hiç zannetmiyorum.

Örneğin bilgisayarım ikonuna tıkladığımda windows explorer has stopped working uyarısı alıyorum sürekli, başka çözüm önerisi olan yok mu?

stern
27-03-2008, 13:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

Windwos explorer uyarısı bir çok programdan kayankanıyor olabilir. bunların başında codec programlarından kayanaklanıyor bir diğer sebep (gerçi yine codec) Nero programından ve neroya ait olan saçma sapan codek programları neroyu sistemden kaldırıp tekrar kontrol edebilirmisin sorun devam ederse diğer codekleride kaldırmanızı öneririm

tiwiak
27-03-2008, 14:10   |  #7  
OP Yeni Üye
32 mesaj

tavsiyen ve önerin için çok sağol stern, ama sistemimde nero yüklü değil, codec olarak ta en güvendiğim k-lite pakedinin son versiyonu yüklü sistemimde, işin doğrusu ben de windows 95 ten bu yana bilgisayar kullanıcısıyım, yani az çok anlarım bu işlerden ama malum vista bill amcanın yeni icadı ve hani belki de aynı sorunla karşılaşanlar vardır diye düşündüğüm için bu konuyu açma ihtiyacı hissettim, yine de herkese teşekkürlerimi sunuyorum, başka tavsiyesi ve önerisi olanlar lütfen yazsınlar, saygılarımla...