Vista SP2 Türkçe bildiğiniz üzere dün yayınlandı. Eminim çoğu Vista kullanan arkadaşlar SP2'yi yüklemiştir.Vista SP2 otomatik update üzerinden 89,1 MB, Download Center'da ise 480,1 MB olarak geliyor.Ben otomatik update olarak kurdum.Gayet hızlı kuruldu, kurulumun toplam süresi 45 dakika sürdü.
Vista SP2 ile gelenler :
*Bluetooth 2.1 desteği.
*Wi-Fi stabilitesi ve performansında artış.
*Yeni VIA 64-bit işlemciler destekleniyor.
*Search İndexing performansını ve dolayısı ile arama işlevselliğini arttıran Windows Search 4 dahil edildi.
*Artan Windows Kenar Çubuğu ve RSS performansı.
*Blue-Ray media yazma desteği.
*Bugüne kadar ki tüm güvenlik güncelleştirmelerini içermesi
*Spysweeper ve ZoneAlarm artık POP3 e-posta hesapları ile çalışabiliyor.
*Tüm aygıt sürücülerinin gözden geçirilip uyumlu olup olmadığı denetleniyor uyumu değil ise uyarı veriliyor
Bunların yanında sistem açılışı ve kapanışı biraz daha hızlanmış. Özellikle sistem açılış sonrası sistemin hazır hale gelmesi için geçen süre SP1'e göre daha kısa yine kapanış ta da Windows 7'de ki kapanış performansının aynısını gözlemledim. Diğer yandan SP2'nin Service Pack Clean-up tool (Compcln.exe) 'yi barındırması ve anında çalıştırması üzerine HDD'de eski sistem dosyaları, Update Back-Up'ları, eski servis paket'i kalıntılarının temizlenmesi HDD'de yer açıyor. Kimilerinde bu yer 20-30 GB'lara varırken kimileri daha önceden bu temizliği bazı programlar ile yapmış ise az bir alan kazandırıyor. Belkide bu temizlik sayesinde Servis paketinden sonra sistem hantallaşmadan ve stabil olarak çalışıyor. Zaten SP2'den sonra sistem daha stabil çalışmaya başladı. MS zaten bunun olacağını sistem kodlarının gözden geçirildiğini daha önceden de söylemişti.
Yeni teknoloji, donanımlara uyumlu ve daha stabil bir Vista gördüm ben.
Siz nasıl buldunuz Vista SP2'yi ?