Vista Starter çöktü Dosyalarımı kurtarmak istiyorm

pc_yakuza66
23-08-2009, 13:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

bilgisayarımda vista starter yüklüydü. önceki gün pcyi normal kapattım. Sonraki gün açtığım da vista ilerlerme ekranı çıkıyor. Ondan sonra tekrar reset atıyor. vista cdsiyle tekrar kurulum yapmak istedim. İçinde silinmemesi gereknlerde vardı. vista windows.old oalrak ayarlıyordu. cdyi takıp format ekranına geliyorum. hdd seçimine geldiğimde c sürücüsünü biçimlenmemiş olarak görüyor :( pc normal açılırken vista amblemi falan çıkıyor ama vista cdsinde biçimlenmemiş alan olarak görüyor. İçindeki bilgileri kurtarmam lazım. Lütfen yardımcı olun. Bilgisayarı onar seçeneğini falan denedim hdd yi görmedi. hdd yi başka bir vista yüklü pcye taktım.Bilgisayarımda yine biçimlenmemiş olarak gördü. Hdd takılıyken reset attım. Açılırken CHKDSK onarımı çıktı. Bekledim Onarmasını. Onarım tamamlandı dedi açıldı pc fakat hdd yine biçimlenmemiş olark görünüyrdu. Lütfen yardımcı olun İçindeki dosyalarımı nasıl kurtarabilirim?

NOT: mavi ekran hatası olarak ta UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME hatasını veriyor....

Son Düzenleme: pc_yakuza66 ~ 23 Ağustos 2009 13:52
OSMAN BAĞÇEVAN
23-08-2009, 15:35   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

ubuntu kurulum cd siyle bilgisayarınızın çökme durumlarında bilgisayarını başlatabiliyor, içindeki dosyaları kurtarabilirsiniz...

onun dışında sorununuz pek açıklayıcı değil...tekrar format atabiliyorsanız D sürücüsüne yükleyin , pc açıldığında da dosyalarınızı kurtarabilirsiniz...bilgisayarınız güvenli mod da ya da başka bir şekilde açmayı deneyiniz..açabilirseniz direk sistem geri yükleme yapmanızı öneririm ..