VISTA ULTIMATE 32 BIT SERIAL NUMBER PROBLEMI

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Opsar77
08-02-2009, 03:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Benim soyle bir sorunum var: XP Pro SP2 (orijinal OEM)operating system'im vardi. Sonralari galiba gecen yaz idi, Sp3'yi yukledim. Hersey cok guzeldi. Hic bir sorunla karsilasmadim bir yil boyunca. Mukemmel isliyordu. Gecenlerde Cin'e gezmeye gittigimde orada kaldirimlarda bile satilan Adobe, Kaspersky, Eset NOD 32, Nero her versiyonu ve her nevi yazilimlardan birkac tane almistim. Bir tane de Vista Ultimate 32 bit aldim. Her bir program/yazilim cok guzel orijinali gibi yapilmis kopyaydi ve her bir tanesi 5 Yuan yani yaklasik $0.75 cent.(bu paraya su bile vermiyorlar). Halbuki piyasalarda Vista Ultimate 32 bit orijinalinin fiyati $300 civarindadir. XP Pro'da onun kadar. Cunku ustunde orijinal Microsoft'un S/N (seri numarasi)olan, ozel etiketi var. Buna Key number da deniliyor. Butun hersey bu numberlarda bitiyor. Onemli olan bu orijinal Microsoft'a ait numaralara sahip olabilmek. Vista Ultimate 32 bit'i gecen sene ilk kurdugum orijinal olan Xp Pro Sp3'nin uzerine upgrade olarak kurdum. Kurarken seceneklerden Clean Install'i secmedim,cunku programlarimin ve yazilimlarimin kaybolmasini silinmesini istemiyordum. Upgrade yapmak istedim ve kabul etti. Boylece Vista Ultimate'i yuklemis/kurmus oldum. Hic S/N  ve/veya Key numberi koy diye sormadi.
XP Professional'i kurarken sormustu ve XP Pro CD paketinin uzerinde yapismis olan etiketteki S/N'i koymustum. Kurduktan sonra da activate'ini su kadar gun icerisinde telefon ile veya Internet ile yap, su kadar gunun kaldi  diye devamli mesaj aliyordum. XP'yi kurduktan 5 gun sonra aktivasyonu Internet ile yapmistim ve Microsoft kabul etmisti. Aktivasyonunuz tamamdir diye de bir ibare almistim. Fakat dun gozume birsey ilisti. Ekrandaki Computer ikonunu sag tikladim oradan da Properties'i sol tikladim ve cikan bilgisayarim hakkindaki sayfada en altta Windows Activation kisminda "10 days to activate.Activate now".Yani (10 gununuz kaldi aktivasyon icin.Simdi aktive edin) diyordu. Kisa bir mesaj. Onun da altinda Product ID:... harfler ve numaralar yazili gorunuyor. Bunu da koydum aktivasyon icin olmadi. Acaba bu Product ID numaralari o Vista Ultimate kopya olan CD'sinin icindemiydi de kurduktan sonra otomatik ortaya cikti?
Baska bir dusuncem de, acaba bir sene kadar once o dukkancidan satin aldigim orijinal OEM XP Pro'nun kaydini yaptigim zaman galiba Microsoft tarafindan otomatikman taniniyormuyum?
Elimde 3 adet degisik Vista S/N'lari vardi onlari da ayri ayri koydum denedim activate yapmak icin, fakat hepsinin de en sondaki bos haneye yazdigim bazi harfleri ve numaralari Microsoft tarafindan kabul edilmedi.
Ne yaptimsa bir turlu son siradakiler tutmadi. Bu Vista seri numaralarini da bazi dukkanlarda ornek olarak raflarda musteriye teshir edilen Vista icinde olarak satilan computerlerin uzerlerine yapistirilmis orijinal S/N'lari yazili etiketlerinden araklamistim. Tezgahtarlara ve tavanlardaki kameralara caktirmadan yapmistim bunu. Belki de Vista Ultimate icin degillerdi de baska Vista tipi icindiler. Home Edition'a filan gibi. Velhasil galiba Ultimat'inki olmadigi icin olmadi. Simdi bu durumda ne yapmam gerekiyor. Bana bir hakiki bir Vista Ultimate key number ve/veya S/N lazim galiba. Sayet bulamazsam bu numaralari ve 10. gun gelip catsa ne olacak? Kerata kurdugumdan beri de sahane calisiyor vallaha.
Hic bir sorun olmadi bu Ultimate ile nede XP Pro ile,(ki galiba hala computerimin icindedir ve silinmedi) ne de baska turlu turlu yazilim ve programlarda. Hali hazirda cok guzel calisiyor bu Vista Ultimate 32 bit.
Sayet 10 gun kalan surem biterse, bu Vista Ultimate aynen guzel calismaya devam edecek mi halen simdi calistigi gibi, yoksa Microsoft uzaktan herseyi donduracak ve hicbirseyi yapamaz duruma mi gelecegim? Taa ki orijinalini satin alip kurana dek?
Dunyanin her kosesinde bilhassa Cin'de Filipinler'de, hatta Japonya'da halk genellikle kopya kullaniyor. XP. Vista, ME, 2000, 2003 server filan, onlari nasil sorunsuz kullanabiliyorlar? Bir de bu forumlarda crack yap diye oneriler yazilmis gordum, fakat buda nasil yapilir bilmiyorum.
Birsey daha: Vista Ultimate'i kurduktan sonra bir daha hicbir zaman eski kurdugum XP Pro'yu aramadim ve onunla calismak istemedim. Henuz luzumu hissetmedim. Acaba, secenek olarak XP ile de computerimi calistirabilirimiyim? Istesem de Vista Ultimate ile? Bunu da henuz bilmiyorum.

Benim PC hakkinda:
MSI P35 Motherboard
Intel Core 2 Duo 2.33 MHz Processor
ATI Radeon 2600 Grafhic Card
Memory 3 GB 667 MHz(each card) (3x1GB)
350 Watt power unit
Western Digital 160 GB Sata HDD (Yakinlarda ucuzluga koysalar bir tane apaynisini alip anakarta ilave edecegim.)

Son Düzenleme: Opsar77 ~ 08 Şubat 2009 07:45
chrom
08-02-2009, 04:03   |  #2  
Yeni Üye
27 mesaj

Upgrade ve Sıfırdan OEM Kurulum Paketlerinin Fiyatları Farklıdır. Upgrade Paketler hemen hemen %60 Sıfır OEM kurulumdan daha ucuzdur. Sizin İhtiyacınız Olan Bir Vista Upgrade Paketi Almak.Onların içinde Lisans Numarası Şart Tabi.
Benden Size Tavsiye Orjinal Lisanslı Yazılım Kullanmanız. Ben 1 Yıldır Vista Home Premium Satın Aldım Ve Kullanıyorum. Hiç Bir Problem yada Mavi Ekran Yaşamadım.Bu Yüzden ...
!!! LİSANSSIZ YAZILIM KULLANMAK RİSKLİDİR !!!

Opsar77
08-02-2009, 08:11   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

Chrom dedigin gibi evet upgrade de satiliyor ve biraz daha ucuz.Fakat ben bu DVD kopyayi kurarken sormustu upgrade mi istersin yoksa clean install mi diye.Clean install demek yuksek fiyattan satilan yani daha dusuk fiyattan satilan upgrade olmayani oluyor.(anladigim kadariyle)
Az evvel bir siteden Vista surumlerine ait Key'ler gordum.Ultimate icin yazilmis olani vardi onu denedim kabul edilmedi. Bu Key number su anda kullaniliyor dedi.Yepyeni key number soruyor.Orijinal CD'nin ustundeki etikette yazili numaralari koy diyor.Mutlaka orijinalini satin almaya yonlendiriyor.Her bir CD'ye ozel bir key nosu garekiyormus.Bu is olmayacak gibi. Gidip te $300 basip almak cok agirima gidiyor.Zaten o parayi da odeyecek durumum yok.Bilmem ne yapmak lazim? Daha olmazsa XP'ye geri donerim.Korkuyorum IP adresimden beni bulup kapima gelecekler, sorgu sual filan...hay allah...
Peki binlerce kisi kopya kullaniyor sorunsuz olarak, onlar bu davayi nasil hallediyorlar?

Son Düzenleme: Opsar77 ~ 08 Şubat 2009 08:25
Selçuk İslamoğlu
08-02-2009, 10:35   |  #4  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Opsar77
Peki binlerce kisi kopya kullaniyor sorunsuz olarak, onlar bu davayi nasil hallediyorlar?
Forum kurallarını okudunuz mu?