Vista uyumlu laptop'lar ve Mac'ler…

CHIP Online
12-08-2008, 00:04   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Analiz: Vista uyumlu laptop'ların fiyatları artık uygun mu? Mac'lerin PC karşısında konumu ne?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Vist ... e-Mac-ler_8193.html

Son zamanlarda hesaplı mini laptop piyasası oldukça hareketli. Intel ve VIA gibi üreticiler ucuz notebook piyasası  için çip yetiştirmeye çalışıyorlar. Bu arada daha üst seviye bilgisayarların fiyatlarındaki ilginç gelişmeler dikkatten kaçabiliyor.

Best Buy, Circuit City ve Target gibi bayilerde Dell, HP gibi üreticilerin birçok laptop'uyla karşılaşmak mümkün. Vista işletim sistemi yüklü bu makinelerin fiyatları, yüksek performanslarına göre oldukça hesaplı. Örneğin 14,1 inçlik ekran, 2Ghz işlemci, 4GB RAM ve 320GB hard diske sahip bir HP laptop'un fiyatı 699 dolar. Böyle bir laptop kullanıcının masaüstü ihtiyaçlarını bile rahatça karşılayabilir.

Bahsi geçen fiyatlarda önümüzdeki günlerde bir yükseliş veya düşüş beklenmiyor. NPD endüstri analizi yönetici yardımcısı Stephen Baker'a göre masaüstü ve laptop PC fiyatlarında daha fazla düşüş söz konusu olacak gibi görünmüyor.

Tüm konu: Vista uyumlu laptop'lar ve Mac'ler…


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Vista uyumlu PC'lerin ucuzlaması Vista'nın kötü kaderini değiştirebilir mi?

Fattur
12-08-2008, 01:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

vistanın kötü kaderi çoğu kişilerin önyargıları. Majove midir nedir o gerçek aslında... Ayrıca maclerin pc yi geçeceği gün olacağını sanmıyorum. o fiyatla çokkk zorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.(en azından TÜRKİYE'de)

ReFeRaNSs
12-08-2008, 04:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
Fattur
vistanın kötü kaderi çoğu kişilerin önyargıları. Majove midir nedir o gerçek aslında... Ayrıca maclerin pc yi geçeceği gün olacağını sanmıyorum. o fiyatla çokkk zorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.(en azından TÜRKİYE'de)
AlkışAlkışAlkışBeğendimBeğendimBeğendim

dqw
15-08-2008, 14:40   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2005

benim kafami karistiran vista'nin suanki durumundan ziyede "se7en" olarak bilinen yeni sistem. yaw ne diye ard arda bukadar istelim sistemi yapiyolar ki?? xp'den vista'ya gecmenin mantikli birkac sebebi olabilir - en azindan XP baya bir kullanildi.. ama vista sonrasinda "se7en" - hatta bide "windows 8" cikacak soylentileri var ortada. yeni isletim sistemi cikaracagina eskisinin yukseltmeleri daha mantikli.

not: eger "se7en" bir yukseltme olarak piyasaya surulurse bu mesajda benden cikip bana donmus olucak orasi ayri tabi.. :D