İyi çalışmalar arkadaşlar.
Bu başlıkta sql server 2005 kurmayı anlatmak istedim. bazı arkadaşlarım istemiş forumda ;)
Vista 64 Bit üzerine Kuruyorum bunu. Virtual Olarak çalıştırdığım için temayı falan kapattım ;)
Başlıyalım:
Kurulum ekranı
İlk yüklenecek bileşenleri yüklüyor.
Bileşenler yüklendikten sonra sizden kurulumu yapınlandırma ekranı gelecek. next ile devam ediyoruz...
Kur sisteminizi denetliyor. Buradaki uyarıları lütfen bu başlıkta belirtiniz...
Lisans bilgilerini giriyornusuz ;)
raporlama, sql server database gibi özellikleri burda seçiyoruz. Advantage butonuna basalım.
Yüklemek isteyip istemediğinz özelliğin üzerine tıklayın açılan menüden X yı seçerseniz o özellik yüklenmiyecektir...
Veritabanı Servisinin ismini istiyor sizden Default olarak ayarlayın. (Denetim masasında yönetimsel araçlar\hizmetler bölümünden bakarsanız servis adı MSSQLSERVER olarak görünür ve çoğu program böyle görür server ı ;) değiştirmeyin bunu :D)
Bu kısımda ise local yada network üzerinden mi çalıştırmak istediğinizi soruyor. local seçeneğini seçin ;)
Buradaki seçeneğe dikkat edin. Mixed mod denilen güvenlik modu. Sa kullanıcısına(Sql Admin) şifre veriyoruz. mutlaka verin derim yoksa o yüklediğiniz bilgisayarda açık olur ve hacker uzantan ele geçirirse sistemi veritabanlarını full hakla yönetebilir. hiçbirimiz istemeyiz...
Herşeyi tamamladıktan sonra kurulumu başlatmaya hazır olduğunu bildiren bir ekranla karşılaşıyoruz.
Bu ekranda olan biten kurulum işlemlerini görüyoruz... Bu ekranda hata oluşursa lütfen foruma yazın...
Bazı bilgiler vereyim bu sürüm Enterprise Sürümü yani ne oluyor derseniz bu sürüm Server tabanlı ailede çalışır.
Siz Standart, WorkGroup, Developer gibi sürümleri xp yada vistaya yükleyebilirsiniz...
Bu sürüm 64 bit sürüm ve sadece 64 bite yüklenir ama 32 bitin kurulumuda aynı bu gibi ;)
Kolay gelsin...