Vista ve Tema

silenceandsilence
16-05-2008, 20:02   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

Arkadaşlar vistaya tema kurmaya çalışıyorum ama ne yaptıysam vistaya tema kuramadım acaba güncelleştirmeler engelliyor mu diye format attım kuramadım windowblinds yükledim kuramadım servis paketi yükledim kuramadım "visual style" dosyasına çift tıkladım kuramadım tema klasörlerine "visual style" ve tema dosyalarını kopyaladım kuramadım pencere görünümlerine hiç bir şekilde hiç bir "visual style" denen görünüm veya pencere dosyası ekleyemiyorum bilgisi olan var mı

Not: Lütfen vista aero güzel tema kurmaya ne gerek var demeyin

mcafee23 ayrılmıştır
16-05-2008, 20:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

windows vista için piyasada fazla tema yok ki senin yüklediğin xp için olmasın

Banned
16-05-2008, 20:25   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Öncelikle vistada tema kulanabilmeniz için bazı sistem dosyalarını değiştirmeniz gerekecektir.Aşağıdaki linkten bu dosyaları indirip system32 dosyasınızn içerisindekilerle değiştirin.Bunu yapabilmek için öncelikle değiştireceğiniz dosyaya sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır'ı seçin sonrasında tekrar sağ tıklayıp yeniden adlandır seçneğinden ismini veya uzantısını değiştirin.Hatta kolaylık olsun diye örneğin shsvcs.dll dosyasının adını shsvcs.dll.eski olarak değiştirin. Yerine gönderdiğimi  kopyalayın. Gönderdiğim üç dosyayıda değiştirdikten sonra temalarınızı C:\Windows\Resources\Themes klasörünün içerisine atıp sistemi yeniden başlatın.Artık temalarınızı kullanabilirsiniz.Yalnız dikkat tema seçiminde hepsinin ismi windows aero olarak geçecek fakat tıklayıp etkinleştirdiğinizde sizin temanız olduğunu göreceksiniz.

Değiştirmeniz gereken dosyalar

İşlem sonucunda kullanılabilindiğinin ispatı bir resim

Son Düzenleme: khramn ~ 16 Mayıs 2008 20:26
silenceandsilence
16-05-2008, 22:06   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj

Peki karşılama ekranını filan değiştirebiliyor muyuz
ikincisi bunun bir sistem hatası olmadığı aşikar öyleyse bu tema kurma güvenliği engelliyor diye mi yapılmış bir uygulama
üçüncüsü tema programları var windowblinds gibi eğer tema kurulamıyorsa bu programlar ne işe yarıyor yoksa bu sadece Türkiye'ye ve Türkçe vista ya özgü mü bir durum Biz Türkler olarak sonuna kadar xp ciyiz ya farkedememiş olabiliriz (Biz gelenekçiyiz o yüzden en iyisi çıksa bile yeni olduğu için bizimkinden iyi olamaz o yüzden sonuna kadar xp ama benim için değil) Türkçe vista kullanıp bu yöntemsiz tema kuranlar ve ingilizce veya başka dil vista kullanıp bu yöntem olmadan tema kurabilenler haber ederlerse sevinirim

Banned
16-05-2008, 22:43   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Yazdıklarınızdan pek birşey anlamadım ancak bahsettiğim yöntemi uyguladıktan sonra tüm teme ve tema programlarını sorunsuz kullanabilirsiniz.Açılış ekranı vs. demişsiniz size aşağıda gönderdiğim dosyada tema açılş ekranı vs. vs hepsi ve uygulama yöntemleri ggerekli dosyalar var.Yapabileceksenizindirip anlatılanları uygulayıp  kullanın