arkadaşlar bugün vista da çalışmayan bir program sebebiyle windows 7 yi kurdum.olayların gelişmesini aynen anlatıyorum...
ilk önce windows 7 yükleme penceresine geldi ve şimdi yükleyi seçtim .. iki işletim sistemini beraber kullanabilmek için yükleme seçeneklerinden özeli seçtim. ardından yüklenecek yeri seçin dedi ve C: ve D:Recovery vardı. Ben de C yi seçtim ve kurulum başladı, kurdu , windws 7 açıldı... ancak şöyle bir sorun açığa çıktı şimdi vista sistemime geçiş yapamıyorum...bilgisayarımı her yeniden başlatışımda direk windows 7 yi açıyor. yani bana bir seçim yapma şansı tanımıyor. Vistada ki belgelerimin silinmediği de kesin çünkü 160 gb lık hard diskimde 39 gb yer var... dediğim gibi vistaya geçiş yapamıyorum acilen bu soruyu çözmem gerekli şimdiden çok teşekkür ediyorum... acilen cevaplarınızı bekliyorum....
Saygılar...
Vista Ve Windows 7 aynı işletim sisteminde sorunnn
windows 7'yi büyük ihtimalle vista'nın üzerine yani vista'nın bulunduğu diske kurmuşsunuz.Windows 7 için d:\ gibi başka bir partisyon ayırmanız gerekirdi
Eğer vista'yı silmeden windows 7'yi kurduysanız (yükseltme yaptıysanız) diskinizde c:\windows.old adı altında bir klasör olmalı bu da sizin vista klasörü
ama belgelerim hala duruyor... nasıl ulaşabilirim onlara? çok acil yardıma ihtiyacım var...
belgelerinizi kurtarıp partisyonları ayarlayıp vista/win7 sırası ile temiz bir kurulum yapın bence
Cevaplarınız için öncelikle çok teşekkür ederim.ya bu konulardaki cahilliğimin kusuruna bakmayın ama ben de şu an vista dvd si yok . kurulum başka türlü nasıl yapabilirim? biraz açıklamalı yazarsanız cevaplarınızı çok mutlu olurum... saygı ve teşekkürlerimle...
evet dediğiniz gibi yükseltme yapmışım... dosyalarıma C:windows.old klasörü altından ulaştım... yardımınız için çok teşekkür ederim...
yükseltmeyi geri alıp ayrıca nasıl windows 7 kurabilirim anlatabilir misiniz acaba?
d:\recovery adlı sürücüden bahsetmişsiniz bunun sayesinde recover yapıp vista'ya dönebilirsiniz.Daha sonra partisyonları ayarlayıp win7 kurabilirsiniz
partisyonları ayırırken C yi iki parçaya nasıl bölebilirim? bunun için kullanılan bir program var mı acaba?
partisyonları ayırırken C yi iki parçaya nasıl bölebilirim? bunun için kullanılan bir program var mı acaba?https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... isk-bolme_2330.htmlEkleme:eğer notebook kullanıyorsanız muhtemelen bir recovery bölüntünüz hdd nizde mevcuttur bu bölüntü vistayı ve sürücüleri içerir bunu nasıl kullanacağınızın mantığını linkte bulabilirsiniz.(F9 tuşu markaya göre farklılık gösterebilir)
https://www.chip.com.tr/blog/nonp ... mat-atmak_2224.htmlvistayı kurduktan sonra yukarıda ki linkte bahsettiğim üzere bir d bölüntüsü oluşturun.Daha sonra o d bölüntüsünü de bölüp örneğin bir s bölüntüsü oluşturun yani pc de c de vista olmalı d ve s boş olmalı daha sonra 7 yi s bölüntüsüne kurun böylece c de vista s de 7 olacak.D yide ortak depolama alanı olarak kullanabileceksiniz en pratik yolu budur kolay gelsin
Son Düzenleme: nonpasaran ~ 29 Ocak 2010 19:13
bilgisayarım\yönet\disk yönetimi\birimi küçült