Vista ve XP yi beraber kullanmam lazım

fatih_6118
28-04-2008, 04:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Arkadaşlar çok araştırdım ama yolunu bulamadım. Benim problemimin aynısı yaşayan yok heralde.

Şimdi, D'ye XP yi kurdum ve gayet normal şekilde çalışıyordu. Sonra C'ye Vista yı kurdum. Sonra sadece Vistayı çalıştırmaya başladı. Araştırdım EasyBDC programı karşıma çıktı. Kurdum ve tarif edilen gibi ayarladım. Açılışta vista ve XP soruyor fakat XP yi seçtiğimde
       Dosya adı:NTLDR  
       Bu dosya eksik veya bozuk   falan diyo ve açmıyor. Vista yı seçtiğimde açıyor. Çok çaresizim yardımlarınızı bekliyorum.

Son Düzenleme: fatih_6118 ~ 28 Nisan 2008 04:27
Selçuk İslamoğlu
28-04-2008, 06:43   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Belki istediğin gibi olmayabilir ama ;

Vista'da ücretsiz Virtual PC üzerinde kurabilirsin XP'yi eğer amacın DirectX oyunu oynamak değilse XP'de...

Master of Jedi
28-04-2008, 15:16   |  #3  
Üye
53 mesaj

kaç harddisk var?

eolos
28-04-2008, 16:36   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,036 mesaj

bence sen az kullandığını sanal pc ye kur daha cok kullanıgını normal hardiske kur o zaman sorun cozulur

digitalice
28-04-2008, 17:05   |  #5  
Yeni Üye
34 mesaj

İKİ TANE PC AL VE YAN GETİRİN BİRLİKTE KULLANABİLİRSİNİZ. GÜNEŞ SİSTEMİNDE İKİ GEZEGEN VAR BİRİ DÜNYA MÜKEMMEL İŞLİYOR. DİĞERİ.....

digitalice
28-04-2008, 18:17   |  #6  
Yeni Üye
34 mesaj

XP C YE VİSTA D YE KUR DERLER VİSTAYI C YE XP Yİ D YE KUR DERLER. EN İYİSİMİ İKİ PC AL BİRİ XP Lİ DİĞER VİSTA LI OLSUN HER TÜRLÜ GÜVENLİĞİN YERİNDE OLSUN. BİRİNCİ HDD YE XP Yİ KUR VE ÇIKART İKİNCİ HDD YE VİSTAYI KUR VE GÜNCELLEMELERDEN SONRA VİSTAYI KAPAT VE HDD Yİ ÇIKART SONRA XP HDD SİNİ TAK VE PC Yİ AÇ DEVAM ET ÇALIŞMANA..... BİLMEM Kİ OLUR MU DENEMESİ PİLAV ÜSTÜ KURU.

Alibaba
28-04-2008, 22:45   |  #7  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

o şekilde kurarsan öyle olur.
master disk boot menuyle çoklu işletim sistemi kullanmaya çalışırsanız başınız dertten kurtulmaz. çoklu sistem kuruluşları profesyonelce bir kullanım tarzıdır ve kuruluş medyasını takıp next next yapmak yetmez, başınıza sadece çorap örer.  
çoklu sistemin sorunsuz nasıl kurulup kullanılacağını geçen haftalarda aynı konudaki soruya cevap olarak yazmıştım. arayıp okuyabilirsen...

fatih_6118
Arkadaşlar çok araştırdım ama yolunu bulamadım. Benim problemimin aynısı yaşayan yok heralde.

Şimdi, D'ye XP yi kurdum ve gayet normal şekilde çalışıyordu. Sonra C'ye Vista yı kurdum. Sonra sadece Vistayı çalıştırmaya başladı. Araştırdım EasyBDC programı karşıma çıktı. Kurdum ve tarif edilen gibi ayarladım. Açılışta vista ve XP soruyor fakat XP yi seçtiğimde
       Dosya adı:NTLDR  
       Bu dosya eksik veya bozuk   falan diyo ve açmıyor. Vista yı seçtiğimde açıyor. Çok çaresizim yardımlarınızı bekliyorum.
Capkın
28-04-2008, 23:43   |  #8  
Üye
82 mesaj

dos ortamında
CHKDSK C:/R/F
yeniden başlat bu kadar düzelir..yada yine olmadı . xp cd 'sini tak.Önceki Windows sürümleri aranıyor yazan ekran gelince Xp'yi seç R tuşu onar'a bas..yani ilk iki R onar degil 3.son olanında R ye bas..

Capkın
28-04-2008, 23:50   |  #9  
Üye
82 mesaj

bir yol daha var
Önce bilgisayar BIOS'tan CD-ROM'dan boot edecek şekilde ayarlanır.
2. Windows XP CD-ROM'u CD-ROM sürücüye takılır ve bilgisayar açılır.
3. Bilgisayarın CD-ROM'dan boot etmesi sağlanır, ekranda Windows XP
kurulum programı görülür.
4. R tuşuna basarak REPAIR (tamir etme) seçeneği seçilir.
5. Bundan sonraki adımda C tuşuna basılır ve DOS ekranına benzer bir
siyah-beyaz ekranla karşı karşıya kalınır.
6. Şimdi C: sürücüsünün root klasörüne geçilir. Buraya Windows XP
CD-ROM'undaki I386 klasörünün içerisinde yer alan NTLDR ve NTDETECT.COM
dosyaları kopyalanır. Örneğin eğer CD-ROM sürücü harfi E ise, bu durumda
komut satırında sırayla
Copy E:\I386\NTLDR ve Copy E:\I386\NTDETECT.COM yazılır, dosyalar bir kopyalanır. Deli umarım yardımcı olur

ummet1963
01-05-2008, 20:26   |  #10  
Taze Üye
10 mesaj

ben önce komle format atıp C ye vista D ye xp kurdun sadece vista çalıştı. tekrar sildim önce xp C ye sonra vista D ye kurdum mükemmel çalıştı pc açılışta hangi sürümü kullanmamı soruyor istediğimi seçiyorum çalışıyor. çift işletim sistemi kullanmamın sebebi vista benim yazıcıyı çalıştırmadı bende xp yi mecbur kurdum. ilginç olan bir şeyi sizinle paylaşayım hangi işletim sistemini açarsan aç sistem dosyaları C sürücüde gözüküyor örnek vista çalışınca xp işletim sistemi D ye taşınıyor. xp çalışınca vista işletim sistemi D taşınıyor buna bir akıl erdiremedim

devilman679
04-05-2008, 03:57   |  #11  
Yeni Üye
29 mesaj

ilk önce C xp yi kur  D yede vitayı kur bilgisayar açılışta sana hangi sürümü sececegini soruyor  problemsiz kullanırsın

roa85
09-05-2008, 02:59   |  #12  
Taze Üye
7 mesaj

Aynı şeyi ben de yapmak istedim ama o eskiden xp ve win98 kurmak gibi omuyormuş. Nedeni de vista boot dosyaları çakışıyormuş. Ne kadar doğru bilemem. Ama sen böyle birşey yazınca aklıma geldi paylaşmak istedim...;)

roa85
09-05-2008, 03:00   |  #13  
Taze Üye
7 mesaj

Aynı şeyi ben de yapmak istedim ama o eskiden xp ve win98 kurmak gibi omuyormuş. Nedeni de vista boot dosyaları çakışıyormuş. Ne kadar doğru bilemem. Ama sen böyle birşey yazınca aklıma geldi paylaşmak istedim...;)

malatyali2
15-04-2009, 23:51   |  #14  
Taze Üye
4 mesaj

xp c de kurulu  d ye vistayı kurdum ama açılışta  direk xp  açılıyor  seçenek vermiyo  ne yapabilirim hamzabey44@hotmail bilen varsa bizahmet bi meil atsın

gladyator79
16-04-2009, 00:23   |  #15  
Yıllanmış Üye
178 mesaj

ben uzun zamandir 2 isletim sistemi kullaniyorum
pc kurarken once xp sonra vista kur acilista hangisini acmak istedigini soran bir menu zaten otomatik geliyor programa ihtiyacin yokki..

cudi_evindar
17-04-2009, 16:17   |  #16  
Yıllanmış Üye
100 mesaj

Bende Çift İşletim Sistemi kullanıyorum ve herhangi bir problem yaşamıyorum.
bence kurulumda bir hata yapmışsındır.ben nasıl yaptığımı anlatayım belki faydası olur.ilk önce harddiski 3 e böldüm. Daha Sonra ilk olarak C harddiskine XP yi kurdum. kurulum bittikten sonra D harddiskine Vistayı Kurdum. E harddiski ise yedekler ve ortak kullanım için.bu şekilde kurunca hiç bi sorun olmuyor.(en azından ben karşılaşmadım)
bence senin yaptığın hata ilk önce D ye Xp Kurmak.sorun bundan kaynaklanıyor.
Kolay Gelsin...