Vista Windows Mail hatası

HPQ-User
23-03-2008, 16:35   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

SEMİH sormuş:
SELAM

ben vista kullanıyorum ve Windows Mail programını kullanıyorum hotmail olarak kullandığım 3 adet mail adresim var bunları programa eklemek istediğim zaman "Windows Mail artık Hotmail ve AOL Mail, Google Mail ve Yahoo! Mail gibi diğer Web tabanlı e-posta sağlayıcıları tarafından kullanılan HTTP sunucularını desteklememektedir." hatası vermekte ama.bunu nasıl ekliye bilirim veya alternatif ne kullanabilirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Toshıba Satalite A200

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506; InfoPath.2)

Koray Kocaman
23-03-2008, 17:22   |  #2  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba..

HTTP iletme kullanarak Windows Mail'i Hotmail, MSN Mail veya başka bir e-posta hesabına bağlamaya çalışmış olabilirsiniz. Bu işlev Windows Mail'de artık desteklenmemektedir.Ancak, Windows Vista'da HTTP tabanlı e-posta hesaplarına erişmek için Windows Live Mail'i kullanabilirsiniz.

Sorunun belirtileri

Windows Vista çalıştıran bir bilgisayarda, Windows Mail'i Web tabanlı (HTTP) bir e-posta hesabı kullanacak şekilde yapılandırmaya çalıştığınızda, aşağıdaki belirtilerden biriyle karşılaşırsınız:• Windows Mail'e bir Hotmail veya MSN hesabı eklemeye çalıştığınızda, aşağıdaki iletiyi alırsınız:
HTTP E-posta Hakkında Bilgi

Windows Mail artık Hotmail ve diğer web tabanlı e-posta sağlayıcıları tarafından kullanılan HTTP sunucularını desteklememektedir. Farklı bir e-posta hesabı oluşturmak için Geri düğmesini tıklatın veya web tabanlı e-postanıza ulaşmayla ilgili diğer seçeneklere bakın.

• Windows Mail'de bir Windows Live e-posta hesabını veya farklı bir Web tabanlı e-posta hesabını kullanmaya çalıştığınızda, e-posta iletisi gönderemez ve alamazsınız.

Sorunu giderme adımlarıWindows Mail yerine Windows Live Mail kullanma
Windows Live Mail, bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz bir e-posta programıdır. Windows Live Mail iletileri bilgisayarınızda depolar. Bu da, Internet'e bağlı olmadığınızda bile e-posta iletilerine erişebileceğiniz, iletileri okuyabileceğiniz ve ileti yazabileceğiniz anlamına gelir.

Windows Live Mail programı, Hotmail, AOL Mail, Google Mail ve Yahoo! Mail gibi popüler Web tabanlı e-posta hizmetleriyle çalışır. Windows Live Mail birçok popüler e-posta hizmetini otomatik olarak yapılandıracak şekilde hazırlanmıştır.

Windows Live Mail'i yüklemek için aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret edin.

Windows Live Mail programını kullanarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.
Download::

fernandito
24-03-2008, 14:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
208 mesaj

Merhabalar ben de messengerin son sürümüyle gelen "Windows Live Mail" programını kullanmak istiyorum. Bu programa hotmail.com uzantılı e-posta adresleri direk eklenebiliyor; ancak windowslive.com uzantılı e-posta adresimi eklemek istediğimde extradan bir pencere daha geliyor. Buralara giden sunucu, gelen sunucu gibi bilgilerin girilmesi gerekiyor. Ben buralara ne yazacağımı bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler...

rekabicy
31-05-2008, 18:21   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

merhaba ayni sorunu ben de yashadim hesap ekleme sirasinda adresi shifreyi ve ismi yazdiktan sonra gelen ikinci adımda pop3 yerine http yi sechince oluyor

grupetto
05-09-2008, 01:47   |  #5  
Taze Üye
9 mesaj

Çoğu kişi Windows Mail içinde Windows Live Hotmail gönderip alamayacaklarını bilmek istiyor. Bunun yanıtı hayır. Windows Mail, Hotmail ve diğer web tabanlı e posta hizmetleri tarafından kullanılan HTTP sunucularını desteklemez.

Ancak, Hotmail ve diğer web tabanlı e posta hesaplarını Windows Live Mail ile çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu da size, Internet'e bağlı değilken bile Hotmail iletileri depolamanızı ve okumanızı sağlar.

Windows Live Mail, Windows Vista içindeki Windows Mail posta programının yükseltmesidir. Bunu karşıdan yüklemek için http://get.live.com/wlmail/overview

Son Düzenleme: grupetto ~ 05 Eylül 2008 01:49