Vista-Xp arasındaki evrak çantası prob

HPQ-User
14-09-2009, 15:45   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sengin2 sormuş:
Merhaba,
Büromuzdaki masaüstü pc'de Xp yüklü ve dosyalarımız burada depolanıyor.
Bugüne kadar diğer xp yüklü Pc'lerde (3 adet) evrak çantası özelliğini kullanarak tüm dosyalarımızı sorunsuzca güncelleyip eşitliyorduk.
Vista Yüklü yeni dizüstü Pc aldık ve bunda da "evrak çantası" klasörü açarak içine xp yüklü masaüstü pc'deki bazı dosyaları kopyaladık. (XP yüklü dizüstü pc'lerde yaptığımız gibi). Ancak Vista'da evrak çantası klasörüne giriş için tıkladığımızda ciddi derece beklemekteyiz. Ayrıca evrak çantası içindeki dosyalara ulaşmaktada vista çok bekletmekte. Güncelleme yap komutunu verdiğimizde de bekletmekte. Yani Vistada birçok deneme yaptık ama evrak çantası özelliğini xp'deki gibi hızlıca çalıştıramadık.
Aynı işi tersine çevirdiğimizde yani xp de evrak çantası açtığımızda vista ile hiçbir sorun yaşanmıyor.
Bu konuda desteğe ihtiyacımız var.
Teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Masaüsütü pc Pentium IV 2.00
Yeni Pc dizüstü Core 2 duo
Forumdan hiç cevap alamadım!

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

Süleyman.
15-09-2009, 00:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Dizüstü bilgisayarınızın modeli nedir? Acaba zayıf bir bilgisayar mı aldınız?

sengin
15-09-2009, 09:51   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Packard Bell EasyNote TJ65

frozen
15-09-2009, 10:47   |  #4  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Dosya sistemindeki farklılıktan kaynaklanıyor olabilir.

Kullandığınız XP'i kurduğunuz HDD in bölümü FAT 32 mi acaba... Dosya sistemleri arasında geçişlerde, çeşitli arızalar olabiliyor. Aşırı yavaşlık, veri kaybı v.s

sengin
15-09-2009, 15:22   |  #5  
Taze Üye
4 mesaj

XP deki Fat 32. Sanırım vista da Fat 32 
Vistada evrak çantasını açmak için tıkladığımızda çok az dosya olmasına rağmen yaklaşık 1 dak bekletiyor ve sonrasında açıyor. evrak çantası içinde herhangi bir klasöre tıklayıncada benzer bekletmeyi yapıyor. Bir süre sonra (tüm dosyaları kontrol ettikten sonra) biraz daha hızlı çalışıyor.
Evrak Çantasını açınca vista bir şekilde güvenlik nedeniyle çok yavaşlıyor olabilirmi bilmiyorum. işlemler için tüm izinleri de vermeye çalıştım ama bilemiyorum.

alien_fx
15-09-2009, 23:21   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

vista daha yavaştır normaldir zor acılması.

frozen
16-09-2009, 09:54   |  #7  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj
Alıntı: sengin  
XP deki Fat 32. Sanırım vista da Fat 32 
Vistada evrak çantasını açmak için tıkladığımızda çok az dosya olmasına rağmen yaklaşık 1 dak bekletiyor ve sonrasında açıyor. evrak çantası içinde herhangi bir klasöre tıklayıncada benzer bekletmeyi yapıyor. Bir süre sonra (tüm dosyaları kontrol ettikten sonra) biraz daha hızlı çalışıyor.
Evrak Çantasını açınca vista bir şekilde güvenlik nedeniyle çok yavaşlıyor olabilirmi bilmiyorum. işlemler için tüm izinleri de vermeye çalıştım ama bilemiyorum.

Eğer aldığın gibi ise sistemin. Muhtemelen NTFS dir. Fat 32 kuracak bir zihniyet olduğunu hiç zannetmiyorum. önce bu farkı gidermeye çalış. XP olan makinende NTFS bir bölüm aç, evrak çantanı bu bölüme geçir. Sonra bağlantıyı kurmayı dene.

ailen_fx, son derece gereksiz bir yorum, vista'nın daha yavaş olduğunu nereden çıkarttın? Tüm projelerimizi evrak çantası üzerinden güncelliyoruz ve hiç bir sıkıntımız yok ?

sengin
16-09-2009, 15:12   |  #8  
Taze Üye
4 mesaj

Merhaba,
Her iki pc'ninde dosya sistemine inceledim. Her ikiside NTFS. Hatta ofisteki tüm PC'kerdeki dosya sistemine baktık hepsi NTFS.
Ağ bağlantıları veya norton sorun yaratıyor olabilirmi bilmiyorum.
ilginize teşekkür ederim.

alien_fx
16-09-2009, 15:28   |  #9  
Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

norton dan beklenebilir bole sorunlar.
zaten;
norton+vista=kaplumbağa
aşırı yavaşlar.

frozen
16-09-2009, 16:27   |  #10  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj
Alıntı: sengin  
Merhaba,
Her iki pc'ninde dosya sistemine inceledim. Her ikiside NTFS. Hatta ofisteki tüm PC'kerdeki dosya sistemine baktık hepsi NTFS.
Ağ bağlantıları veya norton sorun yaratıyor olabilirmi bilmiyorum.
ilginize teşekkür ederim.

Norton... Muhtemelen.  pasif hale getirip deneyin birde. Nortondan böyle şeyler beklenir tabiki.
Birde, sanırım Vistadaki evrak çantasını kendiniz açtınız. Bunun yerine, XPdeki evrak çantasını ağ yolu ile Vista üzerine kopyalayarak Evrak çantası oluşturmayı deneyin. Tanıtım garantiye alınmış olur.

Tabi bunun bir diğer sebebi de, XP'nin Vista'yı hala bir işletim sistemi olarak tanımamasından kaynaklanıyor olabilir. SP3 güncellemesini deneyin.

alien_fx
16-09-2009, 17:42   |  #11  
Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

norton cok kasar. insanın asabını bozar. ama iyide savunma yapar.
avast yukleyin.