vista xp solid2007 kafayı

botlak
02-04-2009, 23:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

benim şaptob um vistalı geldi ve benim ders programım olan solidwors2007 de xp de çalışıyor diye d sürücüsüne de xp kurdum ve vista boot pro programı ve easybcd ile de ayarlarını yaptım ve ikisi birlikte çalışmaya başladı.daha sonra solidworks2007 yi xp ye yükledim çalışıyordu güzel güzel ama birgün çizim yaparken mavi mavi çizgiler oluşturmaya başladı kaldırdım solidi tekrar kurdum bir kaç kere ama mavi çizgiler çizim yaparken hala çıkıyordu skech ler arası geçiş yaparken de bu mavi çizgiler kalkıyor ha bir iki kerede ati2dvag hatası verdi neyse bende ekran kartı driverlarını sildim geri yükledim ama çizgiler hala geçmedi en sonunda xp ye format atayım dedim. cd yi boot ettim ama açmadı easybcd engelliyor muhtemelen diye vista açıkken easybcdyi sildim ve d sürücüsüne de shift delete yaptım içinde 3 partikül harici silindi ama hala cd yi boot edemiyorum...

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 03 Nisan 2009 19:16
okancebi
03-04-2009, 00:00   |  #2  
Yeni Üye
24 mesaj

arkadasım xp ve vistanın sorunsuz bir arada çalışması için ilk önce xp kurulur sonra vista kurulur vista gerekli bütün ayarları yapacaktır. benim denemelerinde vistadan sonra xp kurunca vista çalışmıyordu. ama sende laptop varmış muhtemelen vista cd yoktur bunun yerine kurtarma cd vermişlerdir sana. ama birde ekran kartının sürücüsü güncel bir sürücüsünü indirerek dene düzelebilir ama kesin değil

botlak
08-04-2009, 01:50   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

bu mesajdan sonra easybcd nin içinde ki windows vista ve windows xp yi sildim artık hiçbirine boot edemiyecekti kendimce dedimki hiç birine boot edemezse cd ye ettire bilirim ama bu sefer de o cd ye boot etmedi benim bilgisayar biostan öteye açılmaz oldu ön yükleme yöneticisi hatası verdi.son olarak recovery cd si ile formatladım bilgisayarım açıldı şükür.. solidde aynı problemleri çeken arkadaşlar varsa onlar ilk önce kullanıcı hesap denetimlerini kapatsınlar ardından solid in programfiles ta ki solid klaöründen solid simgesinden sağa tıklayıp  uyumluluktan xp sp2 yapsınlar ardından yine çalışmazsa bu uyumluluk ayarından masa üstü oluşturmayı devre dışı bırak gibi bişi var ona tik koyup onaylasınlar çalışması lazım...

Süleyman.
08-04-2009, 01:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
botlak
bu mesajdan sonra easybcd nin içinde ki windows vista ve windows xp yi sildim artık hiçbirine boot edemiyecekti kendimce dedimki hiç birine boot edemezse cd ye ettire bilirim ama bu sefer de o cd ye boot etmedi benim bilgisayar biostan öteye açılmaz oldu ön yükleme yöneticisi hatası verdi.son olarak recovery cd si ile formatladım bilgisayarım açıldı şükür.. solidde aynı problemleri çeken arkadaşlar varsa onlar ilk önce kullanıcı hesap denetimlerini kapatsınlar ardından solid in programfiles ta ki solid klaöründen solid simgesinden sağa tıklayıp  uyumluluktan xp sp2 yapsınlar ardından yine çalışmazsa bu uyumluluk ayarından masa üstü oluşturmayı devre dışı bırak gibi bişi var ona tik koyup onaylasınlar çalışması lazım...
Ben de uyumluluk modunu denemediniz mi diyecekim.Beğendim