vista yazılımları arsındaki fark nedir

legendboxer
20-05-2009, 15:58   |  #1  
legendboxer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
170 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

benim şuan orjinal kullandığım vista windows vista starter..  ama başka arkadaşlarda da home gibi daha değişik versiyonları var bunaların arasındaki fark nedir?? Ağzı kulaklarına varıyor

Süleyman.
20-05-2009, 16:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bir araştırıverin herşeyi sormaktansa yahu. Google'da arama yapın. "Vista sürüm karşılaştırma" anahtar kelimeleriyle mesela ilk sıralarda Microsoft sayfaları çıkıyor. Daha yığınla sonuç çıkıyor:


kopuKÇocuk
20-05-2009, 22:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
970 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009


Windows Vista Starter

Temel Windows Vista deneyimlerinden yararlanmanın en ekonomik yolu
Windows Vista Starter, gelişen teknoloji pazarlarında daha çok erkeğin, kadının ve çocuğun önemli bilgisayar becerileri kazanmalarına ve yeni fırsatları yakalamalarına yardımcı olmak üzere özel olarak tasarlanmıştır. Tüm dünyadaki dijital uçurum tehlikelerine yanıt olarak, Windows Vista Starter, Windows Vista ürün yelpazesindeki en uygun fiyatlı üründür.
Windows Vista Starter, başlangıç düzeyindeki bilgisayar kullanıcısı için tasarlanmıştır. Windows Vista Home Basic kadar çok avantaj sağlamasa da, temel işleri yapmak isteyen başlangıç düzeyindeki kullanıcı için mükemmeldir.
Windows Vista Starter, aşağıdakileri yapabilmek için gerek duyduğunuz her şeyi sağlar:
Kolayca Internet'e gözatma
Dost ve sevdiklerinizle dünyanın her yerinden iletişim kurma
Müzik dinleme ve video izleme
Kolay kullanılan araçlarla fotoğraf depolama, yazdırma ve paylaşma
Çocukların belirli Web sitelerine, oyunlara ve diğer erişkin içeriklerine erişmelerini ana baba denetimlerini kullanarak kısıtlama
Windows için tasarlanmış eğitim, üretim küçük işletmelere yönelik yazılımlarla diğer yazılımları kullanma
Windows için tasarlanmış kameraları, yazıcıları, hoparlörleri ve diğer aygıtları bağlama
Microsoft güncelleştirmelerine ve yeniliklerine çevrimiçi erişme
Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Avustralya ve Japonya gibi gelişmiş teknoloji pazarlarında, Windows Vista Starter kullanıma sunulmamıştır. Windows Vista Starter, özgün donatım üreticileri (OEM) ve 139 ülkedeki Microsoft OEM dağıtıcıları tarafından satılan düşük maliyetli bilgisayarlar üzerinde gönderilir.
Aslında, Windows Vista Starter başlangıç düzeyindeki bilgisayar kullanıcıları için idealdir ve Windows Vista'nın en uygun fiyatlı sürümüdür.
Gerek duyduğunuz tüm özellikler uygun bir fiyata
Maliyeti azaltılmış işletim sistemi düşük maliyetli, başlangıç düzeyindeki donanımlarda çalışarak Windows Vista Starter'ı temel Windows Vista özelliklerini kullanmanın en ucuz yolu yapar.
Windows Vista içinde yerleşik olarak bulunan Hızlı Arama ile, bilgisayarınızda belge, e-posta, fotoğraf ve hatta müzik dosyaları gibi öğeleri hızla bulabilirsiniz.
Ek bir araç çubuğuna gereksinim duyulmadan doğrudan tarayıcı içinden Web'de arama yapılabilen Windows Internet Explorer 7 ile, Internet'te bilgi aramak artık çok daha kolaydır. Sekmeli gözatma, tek bir pencerede aynı anda birden çok Web sayfasına gözatmanıza da olanak tanır.
Hava durumu ve haber gibi gerçek zamanlı bilgileri doğrudan masaüstünüze getiren Windows Kenar Çubuğu Araçları ile, önem verdiğiniz bilgileri anında görüntüleyin.
Esnek kuruluş özellikleri sayesinde, dosyalarınızı dilediğiniz şekilde hızla bulabilir ve görüntüleyebilirsiniz.
Windows Fotoğraf Galerisi'ni kullanarak anılarınızı yeniden yaşayın. Dijital kameranızdan fotoğraflarınızı artık çok daha kolay şekilde yükleyip yerleştirebilir, düzenleyebilir, görüntüleyebilir, ailenizle ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Windows Kolay Aktarım'ı kullanarak dosyalarınızı, fotoğraflarınızı, müziğinizi, e-postanızı ve ayarlarınızı eski bilgisayarınızdan Windows Vista tabanlı yeni bilgisayarınıza otomatik olarak aktararak hızla çalışmaya başlayabilirsiniz.
Windows Vista arka planda çalışarak, daha hızlı ve daha güvenilir bir bilgisayar deneyimi sağlar. Windows Vista, yeni performansı kendi kendine ayarlama ve tanılama teknolojilerini kullanarak, sık kullandığınız uygulamaların yanıt sürelerini kısaltabilir ve dosya karşıdan yükleme sürelerinin azaltılmasını sağlayabilir.
Windows SuperFetch, bilgisayarınızın daha hızlı çalışmasını ve uygulamalarınızın daha hızlı yüklenmesini sağlar.
Windows Vista, sistem kesintilerinin en aza indirilebilmesi için sorunların tanımlanmasına ve giderilmesine yardımcı olabilen kendi kendine onarma adlı yeni bir teknoloji içerir.
Windows Vista'da, donanım arızaları, ağ sorunları ve performans düşüklüğü sorunları verimliliğinizi etkilemeden önce giderilmelerini sağlamak için onları arayan bir yerleşik tanılama özelliği bulunmaktadır.
Kolay kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış
Kapsamlı Desteğim yardım sistemi başlangıç kılavuzları, kullanım kılavuzları ve en gözde görevlere ilişkin eğitici videolar içerir.
İşletim sistemi ve yardım sistemi 88 dilde yerelleştirilerek, anlaşılması kendi dilinizde daha kolay yapılmıştır.
Basitleştirilmiş görev yönetimi, aynı anda en çok üç programın çalışma özelliğine sahiptir.
Başlangıç düzeyindeki kullanıcılar için şart olan güvenilirlik ve güven duygusunu sağlar
Orijinal Windows yazılımını kullanmak bilgisayar deneyiminizin her zaman güncel olmasını sağlar ve Microsoft'un Windows Update sitesinden güncelleştirme ve yeniliklere çevrimiçi erişerek en son güvenlik teknolojilerini temin eder; üstelik arkasında Microsoft'un destek hizmetleri vardır.
Windows Defender, bilgisayarınızı casus yazılımların ve diğer istenmeyen yazılımların neden olduğu açılan pencerelere, performans düşüklüğüne ve güvenlik tehditlerine karşı otomatik olarak korur.
Dinamik güvenlik koruması özelliğiyle Internet Explorer 7, Web'e gözatarken hiç olmadığı kadar fazla güvenlik koruması sağlar.
Internet Explorer 7'deki kimlik avını önleme teknolojisi, kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışabilecek sahte Web sitelerine karşı korunmanıza yardımcı olur.
Yalnızca Windows Vista'da bulunan Internet Explorer korumalı modu, Web'e gözatarken istenmeyen kötü amaçlı yazılımların karşıdan yüklenmesinin engellenmesine yardımcı olur.
Ana Baba Denetimleri ile, çocuklarınızın bilgisayar kullanımına yönelik kuralları yönetebilirsiniz. Kullanıma yönelik zaman sınırlamaları ayarlayabilir, Web'e ve bilgisayar oyunlarına erişimlerini yönetebilirsiniz.
Standart kullanıcı hesapları kullanarak, çocuklarınızın bilgisayarınızı kullanmalarına iç huzuruyla izin verebilir ve kötü amaçlı yazılım yükleme ya da bilgisayarda zararlı olabilecek değişiklikler yapma risklerini azaltabilirsiniz.
Temel yedekleme özelliklerini kullanarak, paha biçilmez dijital fotoğraflar, müzik dosyaları, filmler ve belgeler gibi dosyalarınızı koruyabilirsiniz.


Windows Vista Home Basıc

Evinizde bilgisayar kullanma deneyimi için idealdir
Windows Vista Home Basic, temel bilgisayar gereksinimleri için hazırlanmış olan Windows sürümüdür. Kişisel bilgisayarınızı Internet'e gözatma, e-posta kullanma veya fotoğraf görüntüleme gibi görevler için kullanmak isterseniz, Windows Vista Home Basic size en uygun sürüm olabilir. Windows Vista Home Premium kadar fazla avantajı olmasa da, bilgisayarınızı Windows XP'ye göre daha kolay ve daha güvenli kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Windows Vista Home Basic ile ilgili olarak ilk fark edeceğiniz, aradığınız dosya ve programları ne kadar kolay bulabildiğinizdir. Hızlı masaüstü araması özelliği belgelerinize, e-postalarınıza, fotoğraflarınıza ve diğer dosyalarınıza bakar ve sonuçları görüntülemek istediğiniz biçimde düzene koyar. Windows Vista'daki Internet Explorer 7'nin yerleşik Web araması ile bir arada kullandığınızda, gereksinim duyduğunuz öğeleri aramak için daha az zaman harcayacak ve önem verdiğiniz etkinliklere daha fazla zaman ayırabileceksiniz.

Kötü amaçlı yazılımlara ve sahte Web sitelerine karşı otomatik savunma özellikleriyle, Windows Vista Home Basic, sizin ve ailenizin bilgisayarı güvenle kullanabilmenizi sağlar. Ayrıca, ebeveynler yerleşik denetimleri yardımıyla çocuklarının bilgisayarı korumalı ve uygun şekilde kullandıklarından emin olabilir.

Windows Vista Home Basic, tüm veri ve ayarlarınızı eski bilgisayarınızdan yenisine kolayca aktaran özellikleriyle, yeni bilgisayarın kurulmasını hiç olmadığı kadar kolaylaştırır. Üstelik, kullanılan teknolojinin sisteminizi yıllar boyunca hızla ve güvenilir şekilde çalıştıracağını bilmenin rahatlığını yaşarsınız.

Basitçe anlatmak gerekirse, Windows Vista Home Basic, evinizde bilgisayar kullanmaya yönelik temel gereksinimleri sağlar.


Windows Vista Home Premium

Windows Vista Home Premium, evinizde veya hareket halindeyken bilgisayarınızda daha fazla kullanım kolaylığı, güvenlik ve eğlence sunan sürümdür
Şu şekilde olur: evinizdeki masaüstü ve taşınabilir bilgisayarlar için tercih edilen Windows sürümüdür. Windows Vista Home Premium, evinizde ve hareket halindeyken bilgisayarınızdan beklediğiniz üretkenliği ve eğlenceyi sağlar. İçerdiği Windows Media Center özelliğiyle, dijital fotoğraflarınız, TV ve filmleriniz ve müzik dosyalarınızla keyifli zaman geçirmenizi kolaylaştırır. Ayrıca, bilgisayarınızın tümüyle yeni bir güvenlik ve güvenilirlik düzeyiyle korunduğunu bilmenin verdiği bir iç huzuru sağlar. Tüm bu özellikleriyle Windows Vista Home Premium, evinizde bilgisayar kullanımı keyfini yeniden tanımlar.

Bilgisayarınızın kullanımını her geçen gün daha da kolaylaştıran yenilikçi bir tasarımla başlatılır. Windows Aero ile, dinamik yansımalar, düzgün animasyonlar, cam gibi şeffaf menü çubukları ve üç boyutlu düzende açık pencereler arasında geçiş yapabilme becerilerine sahip olacaksınız. Hızlı masaüstü araması becerileri ve bilgilerinizi düzene koymanın yeni yolları sayesinde, istediğiniz e-postaları, belgeleri, fotoğrafları, müzik dosyalarını ve diğer bilgileri hızla bulabilir ve kullanabilirsiniz.

Windows Vista Home Premium ayrıca kişisel bilgilerinizin, bilgisayarınızın ve ailenizin bilgisayar kullanımı deneyiminin önceki Windows sürümlerinden daha güvenli olmasına yardımcı olur. Örneğin, Windows Vista'daki Windows Internet Explorer 7, çevrimiçi durumdayken bilgisayarınızı güvenle kullanabilmeniz için kötü amaçlı yazılımlara ve sahte Web sitelerine karşı otomatik savunma içerir. Windows Vista Home Premium ayrıca değerli dijital fotoğraflarınız, müzik dosyalarınız, filmleriniz, belgeleriniz ve diğer dosyalarınızın otomatik yedeklemelerini sağlayarak içinizin rahat olmasını ve önem verdiğiniz işlere odaklanabilmenizi sağlar. Ebeveynler yerleşik ebeveyn denetimlerini kullanarak, çocuklarının bilgisayarı daha güvenli ve uygun şekilde kullandıklarından emin olabilir.

Peki ya eğlence? Windows Vista Home Premium sürümündeki en büyük geliştirmelerden biri de önemli ölçüde geliştirilmiş dijital eğlence deneyimidir. Windows Media Center fotoğraflarınızı, müzik dosyalarınızı, DVD'leri, kaydedilmiş televizyon programlarını ve ev filmlerini düzene koymanızı ve kullanmanızı kolaylaştırır. Bilgisayarınıza kablosuz ağ üzerinden bağlanan Xbox 360 ile, bilgisayarınızda ve hatta oturum odanızdaki televizyonda eğlencenin keyfini çıkarın¹,². Windows Vista Home Premium, fotoğraf slayt gösterilerini ve ev filmlerini arkadaşlarınızın ve ailenizin diledikleri zaman bir DVD oynatıcısında veya bilgisayarda izleyebileceği profesyonel görünümlü video DVD'lerine yazmanızı kolaylaştırır. Eşsiz oyun ve müzik desteğiyle Windows Vista Home Premium, eksiksiz bir ev eğlence deneyimi sunar.

Hareket halindeyken de yanınızda bulundurabileceğiniz bir bilgisayar isterseniz, Windows Vista Home Premium sürümünün taşınabilir bilgisayarınızdan olabildiğince yararlanmanıza nasıl yardımcı olduğuna hayran kalacaksınız. Basitleştirilmiş güç yönetimi, daha kolay kablosuz ağ kullanımı ve bağlı kalmanızı sağlayan aygıtlarla eşitlemenin hızlandırılmış yollarını sunar. Oldukça esnek olduğu için, hareket halindeyken, bir kafede otururken ve hatta kanepenizde dinlenirken Tablet PC'de elinizi kullanarak çizim yapabilir ve yazı yazabilir, Windows Media Center'ı kullanarak tüm eğlence öğelerinin keyfini çıkarabilirsiniz. Taşınabilir bilgisayar kullanımı hiç bu şekilde olmamıştı.

Son olarak, Windows Vista Home Premium, yeni bilgisayarın kurulmasını hiç olmadığı kadar kolaylaştırır. Tüm veri ve ayarlarınızı eski bilgisayarınızdan yenisine kolayca aktaran yeni özellikler ve sisteminizin hızla ve güvenilir şekilde çalışmasını sağlayan bir teknoloji sunulmaktadır.

Kredi kartı ekstrelerinizi hesaplarken, taşınabilir bilgisayarınızda okul ödevinizi yaparken, karşıdan yüklediğiniz veya kaydettiğiniz bir filmi evinizde izlerken ya da sevdiğiniz fotoğrafları özel bir DVD'de arkadaşlarınızla paylaşırken Windows Vista Home Premium çalışan bir bilgisayarda yaşadığınız deneyim çok daha farklı olacaktır.


Windows Vista Business

Bugün ve gelecek için işletmenizi tanımlayıcı seçim
Windows Vista Business, küçük işletmelerin gereksinimlerini karşılayacak biçimde tasarlanmış ilk Windows işletim sistemidir. Gereksinim duyduğunuz bilgileri bilgisayarınızda ve Web'de hızla ve kolayca bulmanıza yardımcı olan geliştirilmiş ve kullanımı kolay arabirimiyle, işletmenizin daha verimli çalışmasını sağlayabilirsiniz. Yeni ve güçlü güvenlik özellikleriyle denetim sizin elinizdedir; işletmeniz için önemli olan ve müşterilerinizin güven duymasını sağlayan bilgileri koruyabilirsiniz.

Büyümekte olan işletmelerde ise, taşınabilir bilgisayar kullanımı geliştirmeleri sayesinde ofisinizde ve ofis dışında kolayca bağlantı kurabilirsiniz. Windows Vista Business, teknoloji desteği gerektiren konulara daha az zaman ayırmanıza yardımcı olarak işletmenizin başarısına odaklanabilmenizi sağlar. Windows Vista Business, çalışanlarınızın ağınıza nasıl bağlandığını yönetmenizi kolaylaştırır ve ofiste ya da ofis dışında bilgisayarlarından daha fazla yararlanabilmelerini sağlar. Geleceğe hazır olun ve işletmenizin bugün ve gelecekte gereksinim duyduğu BT altyapısını kurun.


Windows Vista Ultimate

Bugün ve gelecek için işletmenizi tanımlayıcı seçim
Eğlence ve üretkenlik açısından en fazlasına sahip olmak istediğinizde Windows Vista Ultimate sürümünü tercih edin. Windows Vista'nın bu sürümü gelişmiş ve iş odaklı bir altyapı, mobil üretkenlik ve ev ortamında eşsiz bir dijital eğlence deneyimini bir arada sunar.

Windows Vista Ultimate, Windows Vista Home Premium sürümünde bulunan Windows Media Center, yüksek tanımlı video desteğiyle Windows Movie Maker ve Windows DVD Maker gibi tüm özellikleri içerir. Bunun yanı sıra, Windows Vista Business sürümünde bulunan işletme ağı, merkezi yönetim araçları ve gelişmiş sistem yedekleme gibi özellikleri de sunar. Üstelik, Windows Vista Ultimate sürümünde Windows Vista'yı tümüyle yeni bir güvenilebilirlik düzeyine taşıyan tüm yeni güvenlik ve veri koruması özellikleri de vardır.

Ayrıca, Windows Vista Ultimate sürümü Windows Vista'daki Windows Tablet ve Dokunmatik Aygıt Teknolojisi, Windows SideShow, Windows Mobility Center ve diğer yeni ve gelişmiş hareketlilik özelliklerinin tümünü destekler.

Bilgisayarınızın iş, seyahat ve eğlence ile ilgili tüm gereksinimlerinizi karşılamasını veya yalnızca en iyisine sahip olmak istiyorsanız, Windows Vista Ultimate kuşkusuz sizin için en uygun sürümdür.

                  Umarım Yardımcı Olabilmişimdir

legendboxer
21-05-2009, 11:04   |  #4  
legendboxer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
170 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

ya çok saol arkadasım çok yardımcı oldun bide birşey sorabilirmiyim bura ya resimleri nasıl ekliyorsunuz ben bi türlü yapamdım da,

kopuKÇocuk
21-05-2009, 13:24   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
970 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

resim eklemek için:

1-önce eklemek istediğiniz resimi upload edmeniz lazım.bunun için


buraya girerek browse'ye tıklayın sizden resmini SEÇmEnizi isteyecektir hangi resminizi eklemek istiyorsanız bulup seçiyorsunuz.Ve aşağıdaki start upload'a tıklıyoruz ve bekliyoruz.Birkaç saniye sonra resminiz ekrana küçük bir şekilde gelecektir ordanda benm aşağıda gözterdiğim yerdeki linki kopyalalıyoruz..

2-resimi upload ettik..şimdide foruma eklemeye geldi sıra yant yazmak istediğiniz kişininin üzerindeki yanıtla seçeneğini tıklıyoruz bize gelen pencerede cevap yazacağımız yerin üzerindede  gösterdiğim gibi şekiller var siz yine oradan benm göster diğim seçeneği tıklayın.cevap yazmak için ayırılan yere
''resim''   ''resim'' benzeri bir şeyler gelicek siz bu resim-resim yazan yerin Arasına biraz önceki kopyaladınız linki yapıştırıyorsunuz..VE RESMİNİZ GELDİ BİLE
UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR

legendboxer
26-05-2009, 16:46   |  #6  
legendboxer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
170 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

saol arkadaşım çok yardımcı oldunnn