VİSTA'yı KURTARMAK İSTİYORUM

Mustafa Deniz
28-08-2008, 13:48   |  #1  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj

Selam arkadaşlar sistemimde bir kaç aydır vista yüklüydü dün Hdd'te yeni birim oluşturup parduş 2008'i kurdum ve beğenmeyip bu gün kaldırmak istedim ama şu şekilde kaldırdım. resimde görüldüğü gibi Parduşun olduğu birimi sağ tıklayıp sildim.
ve doğal olarak açılşta uyarı veriyor artık. uyarı şöyle:

GRUB Loading,please wait
ERROR 17

şimdi vistamı nasıl geri getirebilirim vista cd'sini taktım hemen yüklemeye geçiyor ürün kodu istiyor bunu onarmak mümkün değilmi?
(Lütfen format diye cevap yazmayınız)Şaşkın

Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 28 Ağustos 2008 14:09
Kapalı Hesap (34907)
28-08-2008, 14:24   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Bir CD veya DVD'den Windows'u başlatma (yeniden kurmak,Onarmak,)
format atacaksınız onarım yapacaksınız bot'lu(XP,Vista) kurulum bios'a giriş ayarları.
Bilgisayar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce BIOS ayarlarına girmek için kullanılacak tuşa basmanız için sizi bir iki saniye kadar bekliyor. BIOS'a girmek için genellikle kullanılan yöntem bilgisayar açıldığı anda gerekli tuşa basmak, çünkü iletinin görüntülendiği an kaçırılırsa bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Genelde bilgisayarda bu tuş DEL, F1 veya F2 oluyor. Eğer açılış sırasında BIOS ayarlarına giremiyorsanız, kullanım kılavuzuna bakmanızı ve hatta gerekirse üreticinizle temasa geçmenizi öneririm.

Advanced Bios features menüsü ne giriyoruz

(Boot sequence)
Sistemin açılışta arayacağı sürücülerin sıralamasını belirtir
CD,DVD 1.
HDD 2.Sıraya alıyoruz
Save settings and Exit
Yapılan değişiklikleri kaydederek setup'tan çıkıyoruz.

1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın, Windows yükleme CD'sini veya DVD'sini yerleştirin ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. İstendiğinde herhangi bir tuşa basın ve yönerge görüntülenirse bunları izleyin.

3. Windows'u Yükle sayfası göründüğünde, yükleme işlemini başlatmak için Şimdi yükle'yi tıklatın veya sistem kurtarma seçeneklerine erişmek için Bilgisayarınızı onarın'ı tıklatın.

4. Yönergeleri izleyin.

kurulum bittikten sonra biostaki işlemi HDD 1.sıraya CD,DVD2.sıraya alıp Save settings and Exit
Yapılan değişiklikleri kaydederek setup'tan çıkıyoruz.

not:
BIOS'ta yanlış değişiklikler yapmanın bilgisayarınızı çalışmaz duruma getirebileceğini unutmayalım.Bu gibi durumlarda BIOS sıfırlama (reset) tüm ayarları varsayılan "fabrika ayarlarına" getirebiliyorsunuz, ancak bu ayarlar yalnızca "varsayılan" oluyor, "iyileştirilmiş" değil.Adımları izlemeniz gerekiyor.

daha ayrıntılı BİOS ve donanım güncellemeleri hakkında bilgi istiyorsanız  

Mustafa Deniz
28-08-2008, 14:34   |  #3  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
752 mesaj

Parduş ve Vista cdleri ile onarım yapılmıyor denedim. hemen yüklemeye geçiyor. başka önerisi olan varsa yazsın lütfen ayarlarım falan çok iyiydi o yüzden yeniden vista kurmak istemiyorum. boot.ini dosyası nerededir onun yerini yazarmısınız? yada vistada boot.ini varmıdır Xp'de var olduğunu biliyorum.

Kapalı Hesap (34907)
28-08-2008, 14:45   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Windows Vistanın açılışı bu şekilde gerçekleşiyor:

1. BIOS, diskin ilk sektöründe bulunan Master Boot Record’ u (MBR) yükler.
2. MBR, sistem biriminin boot sektörünü yükler.
3. Boot sektörü ise Bootmgr.exe (Windows Boot Manager) yi yükler.
4. Boot Manager, Boot Configuration Data (BCD) yı inceler ve boot menüsünü gösterir. Eğer bu menüde Vista’ dan önceki bir Windows versiyonu seçilirse Boot Manager kontrolü “ntldr” a verir…

Arkadaşım yüklemeye geçecek sen yönergeleri devam et kurulumun aşamasında soracak yeni kurulum mu?. sistem kurtarma seçeneklerine erişmek için Bilgisayarınızı onarın'ı tıklatın., seçin.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (78209) ~ 28 Ağustos 2008 14:48
GazI_9o9
28-08-2008, 18:08   |  #5  
GazI_9o9 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,126 mesaj

ürün kurtarma(recovery)yaptın mı

Mustafa Deniz
29-08-2008, 10:19   |  #6  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
752 mesaj

onarım falan yapamadım.(ürün kodu istediği için korkuyorum yükleme yapacak diye) şimdi eski yerine parduşu tekrar kurdum ama vistadaki BCD dosyası bozulmuş.belki biraz komik ama sizinkini upload etseniz acaba bana uymazmı. lütfen; format atmak istemiyorum bide onu deneyeyim dosyanın dizini şu şekildedir. işletim sisteminin olduğu disk açılır:
*)Boot/BCD
eğer mümkünse şu 2sini de upload ediniz(içeriğini değiştirdim bunların):
1)boot.BAK
2)Boot.ini.saved

Mustafa Deniz
29-08-2008, 11:16   |  #7  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
752 mesaj

ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. 98 kişiden 2 kişi cvp yazmış eminim ki diğer 96 kişde yardımcı olmak isterdi herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum en temiz çözüm format. (en azından aynı hatayı tekrarlamayacağım) Gülümseme