** Vista 'yı XP 'ye Çevirme ***(yardım)

murattt5252
10-09-2009, 02:38   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Arkadaşlarelimde bi tane lenovo ideapad y530 laptop var ve bu bilgisayarda dawindows vista basic yüklü.Artık xp ye alıştığımızdan mıdır nedir?Vistaya ısınamadım.Daha önce direk format denedim olmadı, biosdan cd sürücüyü ilk sıraya alıp formatlamayı denedim yine olmadı.mavi ekranı felangeçtikten sonra hata veriyo sanırım hard-disk hatası, daha önceinternette bulduğum bilgilerle sata destekli xp cdsi oluşturdum yineaynı hatayı verdi. yarımcı olun lütfen, bıktım bu vistadan artık

Semih Özyurt
10-09-2009, 04:29   |  #2  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

dostum ne hata verdiğinide yazsaydın Daha iyi bilgi verirdim ama büyük ihtimalle "kur takılı hardisk bulamadı" hatası alıyorsan Bu hatayı almamızın sebebi sata driverların xp cd lerinde bulunmamasından kaynaklanıyor o yüzden bios tan sata denetleyicisini kapatmamız gerekiyor

mesela award bios larda şu şekil yapabiliriz.
Integrated Peripherals`a girip

Resimdeki gibi sata ahcı mode yi ahcı olarak işaretliyoruz ıde seçeneği varsa ahcı yı değilde ıde seçeneğini seçiyoruz

:NOT: ALINTIDIR

Son Düzenleme: Semih Özyurt ~ 10 Eylül 2009 04:29
Mustafa@PC
10-09-2009, 13:04   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Geçmeyin XP'ye Windows 7'ye geçiş yaparsaınız yada yükseltme.

murattt5252
10-09-2009, 14:53   |  #4  
OP Taze Üye
6 mesaj
melen
10-09-2009, 15:33   |  #5  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj

Bilgisayarınızın kurtarma bölümünü kaldırmalısınız.

GameRMan
10-09-2009, 15:35   |  #6  
GameRMan avatarı
Yıllanmış Üye
3,045 mesaj
Alıntı: Mustafa@PC  
Geçmeyin XP'ye Windows 7'ye geçiş yaparsaınız yada yükseltme.

XP düşmanları. :)

mr.ous
25-12-2009, 00:50   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar iyi akşamlar öncelikle. Elektrik elektronik mühendisliği son sınıf öğrencisiyim ve zor bir sene geçiyor.Bilgisayarımda çalıştırmak istediğim simulasyon programları vistanın sistemi fazla yorması sebebi ile verimli çalışmıyor.Daha önce xp kurmayı denedim fakat hata ile karşılaştım ve malesef tekrar vistaya dönmek zorunda kaldım.Bu kadar işin arasında bilgisayarımı çeşitli servislere kurcalatmak istemiyorum.
Elimdeki dizüstü bilgisayarın modeli acer 5520G'dir.
      Arkadaşlar daha önce xp kurmayı denediğimde standart format atar gibi c'yi (sistem dosyaları olan kısmı) tamamen biçimlendirdim. Cd'den boot ettim xp kurulmaya başladı.Daha sonra yeniden başlattı.Buraya kadar herşey standart fakat daha sonra kurulumda hata verdi.Yukarıda anlatılan "IDE" yöntemi bu sorunu kesinlikle çözecekmidir.Lütfen yardım.gerçekten zor durumdayım.Tekrardan uğraşıp sonuç alamadan vistaya dönmek istemiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
NOT:Bilgisayarımdaki vista lisanslıdır fakat xp değildir
sistemim:
AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-60

3,00 GB Ram
NVIDIA GeForce 8400M Gekran kartı
250 gb sata harddisk