vista yükleme sorunu

bulevent
06-06-2008, 10:43   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj

arkadaşla ben vista yüklemek istiyorum ama bi türlü yüklenmiyo hep aynı yerde takılıp kalıyor cd den diye düşündüm önce arkdaştan cd getirdim yine olmadı yine aynı yerde arkadaşın hdd sini söktüm kendiminkine taktım yine aynı. dedim arkadaşta zaten vista yüklü dedim onda kesin açar bu sefer tam yükleyeceği sırada reset atıyor. sonra sırasıyla olur ya dedim belli olmaz sırasıyla ram, ekran kartı, hdd ,işlemci, dvd-rom hepsini kendi boardumda denedim yine aynı xp ye gelince yüklüyor anlam veremedim vistayı daha önce yükledim ve uzun süre kullandım... donanımdan olsa xp yi de açmaz sistem özellikleri yetiyor... yazılımsal olarak bios update denemedim onunda nasıl yapılabileceğini bilmiyorum...yardımlarınızı bekliyorum hadi yükleyecelim şu vistayı saygılar......

sistem
intel e6750
anakart ga-p35-s3
ram kingston 2 gb 800mhz
ekran kartı sparkle calibre 8600gt
hdd 250 gb seagete

Banned
06-06-2008, 11:37   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Hardiskinize sağlam bir f disk atıp denediniz mi? Bence birde kurulumdan önce fdiskleyip biçimlendirmeyi vista ile yapın.

Vistanın kurulacağı diskte bilgi varsa bunları silmek yerine bir klasöre kopyalayıp boş yere kurulma gibi bir alışkanlığı var, bu işlemi yapamazsa hata verebiliyor, ayrıca özellikle zararlı yazılımlar silinmekte ısrar edebiliyor buda aynı hataya sebebiyet olabilmekte. Çıkartmışken hdd yi arkadaşınızın bilgisayarına ikincil disk olarak takıp satandart olarak önce biçimlendirin akabinde tekrar silip  kendi bilgisayarınıza takıp kurulumda vista ile biçimlendirin

Son Düzenleme: khramn ~ 06 Haziran 2008 11:42
Recep Baltaş
06-06-2008, 15:24   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Vista'yı nasıl CD'den yükleyebiliyorsunuz? DVD'den olmasın.

bulevent
06-06-2008, 16:12   |  #4  
OP Yeni Üye
36 mesaj

sevgili arkadaşlar dvd işte cd den yüklenir mi??? ikincisi fdiskle ne alakası var onunla bi baü kurmuş değilim arkadaşımın hdd sini getirdim ondada aynı sorun yaptı. fdisk çekmek ve  zararlı yazılımların silimi bir yara olacağını zannetmiyorum.. saygılar

Banned
06-06-2008, 16:40   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Geriye kaldı anakart. Bios updete nasıl yapacağımı bilmiyorum - daha önce yüklemiştim yazmışsınız.

Biosu defaulta getirmeyi biliyorsunuzdur. Daha önce yüklendiyse default yapınca yine yüklenecektir.Yapmayı bilmiyorum diyorsanız 5-10 dakikalığına fişi çekip anakart üzerindeki pili çıkartıp bekleyin. Biliyorsanız direk biostan yapın.

bulevent
06-06-2008, 19:15   |  #6  
OP Yeni Üye
36 mesaj

kahraman arkadaşım default ayarlarını  zaten daha önce pilinide çıkardım ama sorunum yine devam ediyor anlaşıldı sanırım bana kimse yardım edemecyecek saygılar teşekkkürler.....

nimetpınar
06-06-2008, 19:34   |  #7  
Taze Üye
3 mesaj

MERHABA BEN BİR VSTA KULLANICISI OLARAK XP Yİ BIRAKMA DERİM
ÇÜNKÜ HER PROĞRAMI VİSTADA ÇALIŞTIRAMIYORSUN MESELA BEN XP YÜKLÜYECEĞİM.Gözünü devirmiş

bulevent
06-06-2008, 19:59   |  #8  
OP Yeni Üye
36 mesaj

vista daha çok hoşuma gidiyor kullanımı çok basit 3d görünümler daha güzel ve ayrıca en güzel drx10 desteği tüm bunlardan sonra xp ye tekrar dönmek açıkcası beni cezbetmiyor... tüm yazanlar için teşekkürlerimi sunuyorum