vista yüklü sisteme xp yükleme sorunu ???

kocabekci
11-06-2007, 19:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

arkadaşlar şu anda vista kullanıyorum. xp ye geçmek için xp cd siyle başlattım ancak cd den boot et diyorum ....
başlıyor siyah bir ekran gelip öle kalıyor cd dönmez oluyor ve işlemciden de herhangi bir hareket gelmiyor.

cd bozuk değil.

ayrıca vista dvd si ile boot etmeye çalıştım onda herhangi bir sorun vermiyor.
vista ile format atıp xp cd ile boot etmeye çalıştım yine aynı sonuçla karşılaştım.
ne denediysem olmadı.
şu an vistayı kullanıyorum ama neden xp kurulmuyor???

kurmam için ne yapmam gerekiyor...
yardımlarınızı bekliyorum.

musti868
11-06-2007, 21:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
225 mesaj

Eveettt. Ben de kuramıyorum. Vista Ultimate yüklü sistemimde. Sırf Audigy 2 ZS ses kartımdan alamadığım 5.1 ses için XP ye dönmek istiyorum.

ugur90
12-06-2007, 00:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

1- o kara ekran kalması icin soyle solim eger xpn orjj deilse kopya cdlerde bir süre sora cizik olmasa bile eskimeden dolayı bası korumalı dosyalar tam okunamıo(bunlarda o boot dosyalarıdır tecrube konusuo burda:)) baska bir xp cd'si ile dene olur ;)

2- creative kartlardaki 5.1 sorunu ise soyle cozulur:
bende sb audigy value vardı 5.1imden vistada ses alamadım yanında verilen xp sürücüleri ve programlarını yükledim vistaya ve 5.1 seside aldım eax efekleri ve kaliteli ekolayzır(nası yazıldıını hatırlamıorm kusra bakmayn:)) ayarlarıda gayet iyi calısıo. diyecegim oki sende dene xp sürcülerini vistada(tabi gecersen artk:))

bunlar ikinizin sorunlarınada yanıt olmustur umarım....

winvistafiko
12-06-2007, 00:55   |  #4  
Üye
95 mesaj

Onunla alakası yok aslında bios tan cd rom harddisk ten önce gelecek şekilde boot edin pcnizi o zaman %100 olur çünkü ben ikisinide kullandım.Böyle bişeyle karşılaşmadım.

kocabekci
12-06-2007, 18:30   |  #5  
OP Taze Üye
2 mesaj
winvistafiko
Onunla alakası yok aslında bios tan cd rom harddisk ten önce gelecek şekilde boot edin pcnizi o zaman %100 olur çünkü ben ikisinide kullandım.Böyle bişeyle karşılaşmadım.
arkadaşım seninm dediğini yaptım ama sonuç aynı... yine olmuyor...

ugur90
arkadşımızın dediği ni de denedim orjinal xp ile ama sonuç yine aynı değişmedi yine aynı :((

ugur90
12-06-2007, 19:02   |  #6  
Yıllanmış Üye
137 mesaj

alla alla bana biras daa detay verirmisin yani adım adım anlati pcyi yeniden baslatıosn, "cdden onyukleme icin tusa basın" dio basıp boot ediosn ve ondan sora baska hicbir sey yazmadan takılıp kara ekran kalıo ve cd okumasıda duruo baska cdlede aynı sorun oldu bide galiba? durum bumu yoksa ilk basta onyukleme yaptıktan soramı takılıo detaylı olarak yaptıklarını bi anlatırmısn?

erdik
05-01-2008, 19:04   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

Ben de Vista Home Premium yüklü sistemimdeki D sürücüsüne XP kurdum. Fakat sadece XP açılıyor. C'de yüklü olan Vista'yı başlatamıyorum. Ne yapmam gerekir? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Banned
12-01-2008, 11:29   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Vista kurulu pc ye vista bootmbr yi kaldırmadan xp kuramazsınız. BNunun için öncelikle easy bcd programı ile megane bootloderden vista bootu kaldırın. akabinde xp yi kurup akabinde vista dvd den onarma kısmına girip başlangıç onarmayı kullanarak vistayıda aktifleştirin bu şekilde 2 side boot olacaktır.

agentagentt
01-04-2009, 22:59   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaslar bendede bi sorun var takılı bir sabit disk bulunamadı diyor. buna soruna önerceğiniz bi çare varmı ?

Banned
01-04-2009, 23:25   |  #10  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
agentagentt
arkadaslar bendede bi sorun var takılı bir sabit disk bulunamadı diyor. buna soruna önerceğiniz bi çare varmı ?
Sistemin bu hayaı almasına aşağıdaki sorunlar sebeb olabilir.

1.) Bazı sistemler stayı destekle ancak sistem kurulurken harddisk yapılandırılması biostan sata değil IDE larak ayarlanmalı, kurulumdan sonra tekrar sataya dönülmelidir.

2.) Bazan gerçekten arddiskte yada bağlantılarında yada biosta master HDD ayarlarında proplem vardır.

3.)Anakartın direk sata desteği yoktur, öncelikle sata srücülerinin yüklenmesi gerekir ki u tür anakartlar 3-4 yıl eskide kaldı. Yeni esli anakartlar direk satayı tanımaktadır.

4.) Harddiskin önyükleyici mbr kesimi ve/veya kurulu işletim sistemi önyükleyicisi boot loder xp tarafından tanınmaz. Özellikle vista kurulu veya linux kurulu sistemlere xp veya daha alt işletim sistemleri kurulmaya çalışıldığında bu sorunla karşılaşılabilmektedir.Çaresi  harddisk mbr ve boot yükleyicisi kısmını  biçimlendirmek/ yeniden yazaktır.