Vista Yükseltme Konusunda Bir Soru

D o ğ a n
06-02-2009, 21:16   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
534 mesaj

Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımın dizüstü bilgisayarında Windows Vista Home Basic yüklü. Format atmadan, Windows Vista Ultimate DVD'si ile Ultimate'e yükseltebilir miyiz?

Yalnız şöyle bir şey var: Arkadaşın bilgisayarında Türkçe Vista Home Basic yüklü, elimdeki DVD İngilizce Ultimate. Sorun çıkar mı?

intreal
06-02-2009, 22:02   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj

Bence dilden dolayı bir sorun çıkmaz ama recovery bölümünden dolayı bir sorun çıkabilir. Ben bilgisayarımı ultimate yükseltmiştim, daha sonra arkadaş ultimate crackıni verdi, ben onu çalıştırtıktan sonra bilgisayarım açıldığında karşıma kocaman ERROR yazısı çıktı ve bilgisayarım da açılmadı.Bu yüzden eğer ultimate'e yükseltecekseniz, home basice dair bir şey olmamalı, her ihtimale karşı siz belgelerinizi yedekleyin, sonra format atmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca recovery kısmına da format atmanız gerekiyor ki bu pek önerilmez.

E.D.
07-02-2009, 01:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
493 mesaj
doganogulturk
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımın dizüstü bilgisayarında Windows Vista Home Basic yüklü. Format atmadan, Windows Vista Ultimate DVD'si ile Ultimate'e yükseltebilir miyiz?

Yalnız şöyle bir şey var: Arkadaşın bilgisayarında Türkçe Vista Home Basic yüklü, elimdeki DVD İngilizce Ultimate. Sorun çıkar mı?

Arkadaşının aldığı dizüstü büyük ihtimalle düşük sistem konfigürasyonundan oluşuyorki home basic yüklü gelmiş. O yüzden Ultimete'ye geçmek pek akıl karı olmaz.

D o ğ a n
07-02-2009, 01:27   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
534 mesaj

Pek düşük sayılmaz. 3 GB Ram, 1.8 GHZ işlemci, 256 MB ekran kartı. Temiz format attım, dosyalar yedekleniyor nasılsa Windows.old klasöründe. O yüzden yedekleme derdi de olmadı. Sürücüleri de yükledik, oh mis. :)

Teşekkürler yardımlarınız için.

intreal
07-02-2009, 19:41   |  #5  
Yeni Üye
45 mesaj

Bir sorum olacak ben format attığım zaman window.old vardı ama orda benim belgelerim yoktu, sadece administrator vardı ama benim bilgisayarım, ben yöneticiyim, orda da dosyalarım yoktu. sen window.oldaki belgelerine nasıl ulaştın?

WaitForME
08-02-2009, 00:49   |  #6  
Üye
79 mesaj

Dilden bi problem çıkmaz.Ama yükseltme sırası çok tehlikeli yükseltme sırasında vistada şöyle bişey var diger bi işletim sistemini yüklerken eskisinin yedegini alıyor bunu yaptıgı andada pc açılmıyor bu olursa paran gider pc onartmaya o yüzden dikkat etmelisin.Kurulum çok önemli bu yönden.