vista

smsarikaya
15-06-2007, 20:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

Selam
Ben yeni vistaya terfi etmeye çalışan vasat bir kullanıcıyım. Şu an yani bir bilgisayar aldım ve onunla yüklü olarak home premium geldi. görünüş olarak güzel şu an için sadece bunu söyleye biliyorum. ama forum syfalarınada baktım fakat kafama takılan şu sorulara cevap bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle sistem özelliklerini vereyim İşlemci Intel T7200 Core 2 Duo 2.0Ghz, 4 MB L2 Cache Anakart Intel 945GM  
Hafıza 667 MHz 1GB DDR II Ram
Grafik Kartı 256 MB Harici Ekran Kartı (Nvidia Ge Force X7300)
Ekran 15.4" Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1200x800 çözünürlük) Harddisk 160 GB 5400 RPM SATA HDD
1.bu sistemde ben vistadan ne kadar performans alabilirim?
2. Bu sistem ile vistanın aero ara yüzünü kullanabilirmiyim bunu nasıl ayarlayacağım?
3. bu sistamin 32 bit mi, 64 bit mi olduğunu nasıl anlayacağım?
4. RAM belleği 2 GB'a çıkarmayı düşünüyorum bunun bana nasıl faydası olur.?
5. RAM söküp takarken özellikle dikkat etmeyi gerektiren bir nokta var mı?
bana bu konuda cevap yazarsanız sevinirim
Saygılarımla

cell-o
15-06-2007, 21:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

1.soruna cevap verecek olursak sadece 1 gb var sisteminde bunda sıkıntı yaşayabilirsiniz.2 gb olsaydı daha iyi olurdu.
ama performans açısından şunu belirtiyim.size tatmin edecek kadar yanıt verecektir.
2.soruna cevap verecek olursak aero aktiv yapmak için http://www.petri.co.il/enable_windows_vista_aero_graphics.htm  buradan bakabilirsiniz.eğer olmazsa registry altından aktiv etmelisiniz.
bunun için ;
1) Ensure that you have the following registry values set to:

Code:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM]
"Composition"=dword:00000001
"CompositionPolicy"=dword:00000002
#8220;ColorizationOpaqueBlend#8221;=dword:00000001

2) Restart DWM by opening a command prompt with administrative privileges:
Type 'net stop uxsms'
Then 'net start uxsms'

yapınız.

3.soruna cevap verecek olursak sistem derken yazılısal mı yoksa donanımsal mı her ikisi 64 bit değildir.donanımsal oalrka 64 bit desteklidir.vista home premium ise size 64 bit de var 32 bit de var.bunların 64 bit olarak desteklediği ram miktarları ise;

Windows Vista Edition        64-bit memory support       

Home Basic       
8 GB       

Home Premium       
16 GB       

Ultimate       
128+ GB       

Business       
128+ GB       

Enterprise       
128+ GB

bunlardır.kısacası sistem hakkında her türlü bilgiyi everest yükleyerek öğrenebilirsiniz.

4. ne kadar ram o kadar performans artar.sanal bellek kullanımı azalır.aynı anda daha fazla uygulama açabilir.oyunlarda yüklenme süreleri göz görülür derecede hızlanır.çünkü CPU nun datayı harddiske nazaran ram den okuması 60000 kat daha hızlıdır.

5.ram takarken dikkat etmeniz gereken önce ram ait tırnakları hafifçe oturtunuz.sonra tamamen oturtunuz.çıkartırken yanlarda ufak klipslerin çekiniz.sonra ram çıkarınız.

buradan resimli görebilirsiniz.

kolay gelsin.

TurkishRare
15-06-2007, 23:07   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

Heh krdeş sende  bilgisayarı sağlık bakanlığından aldın galiba.bnde öle yaptım . Walla kasmasına kasıo ama ddr'ı 2048 yap yeter. bn çok memnunum bilgisayarımdan. bi tek geçen gün jack bilgisayarın içinde kaldı öyle bi sorunum var.Kahkaha güle güle kullan.bn sana bi kaç güne masaüstü printscreende yollarımCool

theironman
16-06-2007, 10:51   |  #4  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

bence sistemin iyi, bellek konusunda dara düşebilirdin ama 1 GB da kanımca yeterli gelir sana.