vista

DabbetulArz
16-09-2007, 04:36   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

sorum su vistada oyunu kuruyorum ama sonra wındos ızın vermedı kapatıyor dıyor ve be oyunları kuramıyorum buyuzden tasınan bılır hardıskke kuruyorum ordan oynuyorum.dırtc x 9 sorun verıyor bazen anlamadım denemedıgım yol kalmadı heeeeee

black_flood
16-09-2007, 07:58   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

vistanın kurulumdan kaynaklı bir hatasıdır yoksa normalde bu hata olmaz yeniden temiz kurulum yapıp dene

Selçuk İslamoğlu
16-09-2007, 14:15   |  #3  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

in Turkish?

Eski oyunları zaten başka harddiskte kurun. C:\ yerine. Sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" komutu ile kurun ve öyle çalıştırın.

uGuR.uK
16-09-2007, 15:48   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Selçuk İslamoğlu
in Turkish?

Eski oyunları zaten başka harddiskte kurun. C:\ yerine. Sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" komutu ile kurun ve öyle çalıştırın.

....veya denetim masası'ndan "kullanıcı hesabı denetimi"ni kapatabilirsin, bu kökten bir cozum olur birdaha sürekli izin icin sormaz ve yonetici gibi calıstırmakla ugrasmazsın.

TeYyArEe
02-10-2007, 04:55   |  #5  
TeYyArEe avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
black_flood
vistanın kurulumdan kaynaklı bir hatasıdır yoksa normalde bu hata olmaz yeniden temiz kurulum yapıp
Vistanın kurulumu ile kaynaklanan bir sorun deil.Bunu belirteyim.Bilmiyorsanızda ogrenin.
Windows Vistada DirectX 10 yuklu gelir.ancak piyasada olan oyunların cogunlugu DirectX 9 desteklidir.Yapman gereken sey oyunla gelen CD/DVD icerisindeki DirectX surumunu yuklemektir. Sakın DirectX 10 gidecek diye korkma DirectX dosyaları tarihsel sıralama ile calısır ve ne eskisinin uzerine yeniyi Nede yenisinin uzerine eskisini kurar.Yani oyun DirectX9 Agustos 2006 kullanıyor olsa,yeni oyununda DirectX10 Mayıs 2007 olsada oyunların kullandıgı DirectX dosyaları zarar gormez ve oyunlar calısır.
Birde UAC (User Account Control - Kullanıcı Hesap Denetimi) ayarlarını yapman yada  Oyun kısayoluna sag tıkla uyumluluktan 2000 veya XP yi sec tamam de. Sorun cozulecektir.
Hadi kolay gelsin.

Son Düzenleme: TeYyArEe ~ 02 Ekim 2007 04:58