Vistada Adminstrator yetkisi ayarlanırmı?

Mustafa Deniz
19-08-2008, 15:01   |  #1  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
752 mesaj

evet arkadaşlar benim vistadaki sorunum silinemeyen dosyalar. Administatorum(nasıl yazılıyorsa artık Gülümseme ama yetkileri nerden ayarlıyoruz. Xp kullandığım zamanlar bilgisayarımı sağ tıklayıp yönet diyordum oradan bilgisayar yöneticisinden yetki veriyordum bunda öyle bişey yok. engin bilgilerinize ihtiyacım var. arık şu uyarıyı görmek istemiyorum

Fatih_ARMAĞAN
19-08-2008, 15:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

bu uyarıyı almak istemiyorsanız Denetim masası
kullanıcı hesapları oradan(UAC) kullanıcı hesabı denetimini kutucuğunu kaldırın bilgisayarı yeniden başlatın.
Tabi bu denetimi kaldırmak bazı erişimlerle ilgili güvenlik riskinize neden olur.

Burada konu ile ilgili güzel bir anlatım yapılmış okumanızda fayda var.

Herbay
19-08-2008, 16:13   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
50 mesaj
sakarboy
bu uyarıyı almak istemiyorsanız Denetim masası
kullanıcı hesapları oradan(UAC) kullanıcı hesabı denetimini kutucuğunu kaldırın bilgisayarı yeniden başlatın.
Tabi bu denetimi kaldırmak bazı erişimlerle ilgili güvenlik riskinize neden olur.

Burada konu ile ilgili güzel bir anlatım yapılmış okumanızda fayda var.

Sorunun bunla ilgisi yok.Aynı sinir bzoucu sorunu bende yaşıyorum ve çözemedim.Fakat bilgisayarı yeniden başlattığımda silemediğim klasörleri silebiliyorum.

Fatih_ARMAĞAN
19-08-2008, 16:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

kullanıcı Administrator ise bahsettiğim ayarı yaptığınızda silmesi gerek.

dosyayı farklı bir klasöre taşıyarak silmeyi deneyin. eğer dosyayı sistem dosyası olak kullanıyor ise silmeye izin vermeyebilir.

Mustafa Deniz
19-08-2008, 16:29   |  #5  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
752 mesaj

hayır yeniden başlatsanda silinmiyor. evet sakarboy arkadaşımın dediğini zaten daha önceden iptal etmiştimm ben. Herbay seninki ise dosya kullanımda olduğu için restarttan sonra siliniyor ama benim sorunum tamamen yetki ile ilgili. yönetimsel araçlarda olmalı aradığım ama nedense yönetimsel araçları açıncada bu klasör boş yazıyor.
ah xp ah nerdesin senGülümseme

Son Düzenleme: Mustafa Deniz ~ 19 Ağustos 2008 16:32
Fatih_ARMAĞAN
19-08-2008, 16:34   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

ozaman şöyle bir işlem yapmayıo denermisin DEMu arkadaşım

silmek istediğiniz dosyayı sağ tıklayın özellikler den güvenlik sekmesine girin. düzenle den kullanıcıların tamamına yetki vermeyi deneyin daha sonra gelişmis sekmesine girin sahip sekmesine tıkla düzenleyi seç  ve orda kendi kullnıcı isminizi seçip tamam a bas. dosyaları artık silebilirsin.
ayrıca bu işlem aynı adı taşıyan dosyaları üzerine kopyalarken izin vermediğinde dede işe yarıyor.

Mustafa Deniz
19-08-2008, 16:46   |  #7  
Mustafa Deniz avatarı
OP Yıllanmış Üye
752 mesaj

Tebrikler arkadaşım aradığım izinler bunlardı,artık tüm yetkileri kendime veriyorum.
çok çok teşekkürler Gülümseme
işlem tamam

Fatih_ARMAĞAN
19-08-2008, 16:48   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

e güsel o zaman ;)

bol şans..

nefret__14
19-08-2008, 19:06   |  #9  
Üye
86 mesaj

ya hiç olmadı güvenli kipte açıpta silin..

Herbay
20-08-2008, 14:11   |  #10  
Üye
50 mesaj

Bendede arkadaşın sorunun aynısı vardı.Ve dosya ya da klasör kullanımda değildi eminim.Benimkide oldu artık.Oh be :) Teşekkürler.

uGuR.uK
20-08-2008, 15:17   |  #11  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

hangi dosya ve klasörlerin kullanımda olup olmadıgını bilmek o kadar kolay degil, hele vista'da. işletim sisteminde bicok cekirdek uygulama sürekli dosyaları izler, senin acıp kapadıgın programları-klsörlerini-dosyaların önizlemeleri vs. unlocker programını yükleyip kur(1-2mb bişi), sora o silemedigin her neyse ona sag tıkla ve "unlocker" yazan yere gel, gercekten kullanılıp kullanılmadıgını gösterir ve istersen siler, eger o an silemezse bile sistem acılışına otomatik koyar kendini(sen istersen tabi) ve windows tam acılmadan önce siler.