Vistada Ekran Kartı Sorunu

HPQ-User
27-06-2007, 20:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

orkan2512 sormuş:
ben windows vistanın nerdeyse her sürümünü denedim fakat benim ekran kartım vistada oyun oynarken cayır cayır yanıyo (bu olay xp de neden se başıma gelmiyo) ve monitörüm sleep (uyku modu) moda geçiyo fakat pc gayet normal çalışıyoses geliyo vb.acaba bu sleep modenin sebebi nedir?bir yarımcı olabilirmisiniz? oyunlardan kesildim bu nedenle.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
512 mb nvıdıa turbocache
80 gb sagate hdd
lg cd-dvd riwiter
intel 945 plrn
philips 17"lcd monitör

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

erkanc
27-06-2007, 20:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

öncelikle vista ekran kartını xp ye göre daha meşgul eder nedenine gelince aero arayüzünden dolayı bu araryüz tamamen ekran kartına yükleniyor bu nedenle ekran kartı daha fazla çalışıyor xpdeki çalışmasına göre sleep modala alaksı yok bu işin istersen sleep modu iptal edebilirsin sleep mode xp de de vardır fakat aktif değil heralde sen görmedin sleep mode aslında pc kullanılmadğı zaman kendisi moniitörü kapataak enerji tasarrufu sağlıyor bundan dolayı vistada aktif olunca monitör kapanıyordur

ExCeLLiuM
27-06-2007, 20:44   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,149 mesaj

erkanın dediği gibi Vista ekran kartını xp ye göre daha çok kullanıyor. ekran kartın düşük olunca sürekli tam kapasitede çalışmak zoruna kalıyor buda aşırı ısınmasına sebep oluyor.

Uyku moduna gelince bunu, masaüstünde sağ tıkla özelliklere gir. Ekran koryucu başlığı altından GÜÇ butonuna tıklayın. Oradan kaç dakika sonra ne ler olacağını görebilirsin. Oradan istediğin gibi güç koruma politikalarını yönetebilirisin. (Seçim! Seçim! Seçim! kafamız ağırdı ya bizde siyasetçiler gibi konuşmöaya başladık :))

Eğer yinede problem devam ediyorsa, bu sefer BIOS tan güç seçeneklerini POWER MANAGMENT gibi bir başlık vardır oradan ayarlayabilirsin.

OBA
27-06-2007, 22:43   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj

aero arayüzünü kapatabilirsin. gereksiz yere görsel efek için kartı yoruyo. başka bir olasılıkta vista sürücülerinin iyi yazılmamış olmasındanda kaynaklanıyor olabilir.