arkadaşlar benim harddisk iki bölüme ayrılmış durmda.vistanın kurulu oldugu bölüm 30gb, diğer bölüm(D)50gb.ben bu iki bölümün kapasitesini eşitlemek istiyorum.yani 40 40 olsun.bilen varsa lütfen yardım etsin.
vistada harddisk birleştirme
1. seçenek; Bu işlemi sorunsuz yapabilmeniz için öncelikle hem c hemde d diskinizi birleştirmelisiniz.Vistanın defrag aracına güvenmeyip diskepeer vb. bir yazılım ile birleştirme yapın. bilgisyarımı sağ tıklayıp yönet seçeneğinden disk ymnetimine gelin, öncelikle d diskinizi sağ tıklayıp birimi küçült seçeneğinden küçültün, devamında c diskinize sağ tıklayıp birimi büyüt seçeneğinden oluşan biçilenmemiş alanı c ye ekleyin.
2. Seçenek; d sikinizide fazla bilgi yoksa bir şekilde d yi boşaltabiliyorsanız boşaltın 2. seçenekteki gibi disk yönetimine gelip d yi silin , c yi yukardaki işlemi uygulayarak istediğiniz miktara genişletin, kalan kısmı sağ tıklayp yeni bölüm oluştur seçeneğinden biçimlendirerek d yi oluşturun.
3.seçenek; C diskinizde resimlerim müziklerim klasörleriniz önemli oranda yer tutuyorsa bunları d ye taşıyıp c deymiş gibi kullanabilirsiniz.Bu şekilde d yi küçültmeden bir bölümünü c deymiş ggibi kullanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için linke göz atın.