Vistada messenger'da ses sorunu

usturuplu
23-06-2007, 21:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

benim sorunum Vista Ultimate Türkçe işletim sisteminde messenger'la görüntülü konuşma yaparken mikrofon ve hoparlörün çalışmaması.. mainbordum İntel Desktop Boards D945PSN and D945PAW.. İntel Türkiyeden bu karta ait 32 bit vista chipset ve audio sürücülerini bile indirip kurdum fakat sonuç aynı.. normalde ses alabiliyorken msn messengerda görüşmeye başladığımda mikrofon ve hoparlörde ses sorunu mevcut. Nasıl giderebilirim..?

Ayrıca Speech Recognition bölümünde mikrofon Kur denen bir bölüm var fakat çalışmıyor.. sebebi nedir..? şimdiden teşekkürler

amedun_ziya
23-06-2007, 22:52   |  #2  
amedun_ziya avatarı
Yıllanmış Üye
442 mesaj

eğer seskartın realtek ise bu arızayı,son sürücüyü yükleyip onarabilirsin.işte linki: http://www.realtek.com.tw/downloads/

Son Düzenleme: amedun_ziya ~ 23 Haziran 2007 22:54
erkanc
24-06-2007, 00:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

şunu yap tekrardan ses ve görüntü yapılandırmasını yap teset et araçlar örüntü ve sesi aygıtlarını yapılandır seçeneğinden tekrar mesenger yapınlandırmasını deneyebilirsin

usturuplu
24-06-2007, 09:34   |  #4  
OP Taze Üye
2 mesaj

ses kartım Sigma Tel High Definition Audio

fakat sorun ses kartıyla ilgili değil zira winampte veya başka bir playerda ses alabiliyorum.. sorun msn.de kamera açtığımda ses yapılandırması ile ilgili. messengerda mikrofon ve hoparlör çalışmıyor.

yine de ilginize teşekkürler..

Kombat
24-06-2007, 14:25   |  #5  
Kombat avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

Senin sorunun aynısını yaşadım. Şöyle çözdüm; Önce tüm ses kartıyla alâkalı sürücüleri kaldır. Sonra Sigmatel audio setup'ı kur (Vista 32 bit ve en son sürümünü). Daha sonra sistemini yeniden başlatmanı isteyecek başka hiçbir işlem yapmadan yeniden başlat. Açıldığında saatin olduğu yerde sigma harfi göreceksin ona tıkladığında hoparlör ve mikrofonların yerlerini ayarlayabileceğin kocaman bir menü çıkacak. Orada bağlantılarının olduğu (mikrofon kırmızı, Hoparlör yeşil) işaretle tamam'a tıkla. Tv kartın varsa onun ses kartına bağlı olan kısmını çıkar. (Musa bağlantısı gibi iki uçlu)Daha sonra saatin yanındaki hoparlör simgesine tıkla kayır aygıtlarını seç arka ya da ön mikrofondan hangisi takılıysa onu varsayılan olarak işaretle çalışıyor yazısını gördükten sonra mikrofona iki vur. Ses barı yükseliyorsa işlem tamamdır. MSN'ini açıp mikrofonunu yapılandır. İnşallah sorunun çözülecek. Kolay gelsin.

Son Düzenleme: Kombat ~ 24 Haziran 2007 14:27