vıstada programlama dilleri ..

gamse
20-07-2008, 22:19   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

merhaba..
vistayı daha yenii kullanmaya basladım ki  ilk anda sinir oldum..  programlama dillerinde C ve pascalla ilgili sorun cıkıyor.. pascalda  tam ekran yapmıyor desteklemiyor diyor ve klavye  tusları ing oluyor .. C de de aynı sorun  .. xp de hiç bi zorluk cekmiyordum.. yardım ederseniz bana bu konuda yerdım ederseniz çok sevinirim..

unalkarakus
20-07-2008, 23:26   |  #2  
Üye
57 mesaj

gamse merhabalar:) bir bilmuh ogrencisi olaraktan sana biraz yardım etmek istedim. Öncelikle c den bahsedeyim biraz. eğer vistada c kodlamak istiyorsan kullanacagın vazgecilmez program codeblocks tur. www.codeblocks.org adresinden ucretsiz olarak bu programı temin edebilirsin ve gerçekten çok kullanışlı bir program.
Simdi gelelim pascal'a. sanırım onun için vistada calışan birşey yok(belkide vardır) ama sana onerim su. Vista uzerine sanal bir makine oluşturarak içine xp kurman ve istedigim işlemleri bunun üzerinde gerçekleştirmen. emin ol her işini yapabilirsin hem vistayı hem xp yi bir arada kullanmış olursun. sanal bilgisayar oluşturma programı olarak vista için en hızlı ve sorunsuz çalışalnı olan virtualbox'ı öneririm.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.KOlay gelsin...

gamse
21-07-2008, 00:03   |  #3  
OP Yeni Üye
22 mesaj

ahh sölmesii bile güsel bil.mühendisliği =)  tşk ederim yardım için.

unalkarakus
21-07-2008, 00:20   |  #4  
Üye
57 mesaj

hehe=) ben teşekkür ederim her türlü sorunda yardım edebilirim elimden geldiğince